Начална страница / Събития и свободно време / НДК се превръща в арена на издръжливостта

НДК се превръща в арена на издръжливостта

Едно от най-атрактивните състезания – бягане по стълби ще събере най-бързите атлети в НДК на 29 септември. Така Дворецът на културата ще се превърне с арена на издръжливостта, научи Столица.bg. Състезанието е от календара на София – Европейска столица на спорта 2018. За първи път се организира бягане по стълби и то е по повод Европейската седмица на мобилността.

Трасето на състезанието ще е по стълбите на седемте етажа на НДК. Напоследния етаж атлетите ще направят една обиколка и продължават обратно надолу по стълбите. По груба сметка стълбите между етажите са около 25.

В столицата ще се проведе и Европейска вечер на спорта. София – Европейска столица на спорта предлага на столичани повече възможности включването за спорт. След бягането по стълбите на НДК, програмата продължава с ориентиране из коридорите на НДК. Ще има още много атракции. Съорганизатор е ММС“, каза пред Столица.bg секретарят на фондация София – Европейска столица на спорта 2018 г. Анатоли Илиев.

Над 15 спортни федерации ще се включат в събитието и ще направят щандове в НДК, а всеки който иска може да се запише да спортува.

Движението и спортът са залегнали като европейски принципи и всеки навършил 40 години трябва 3да се движи 30 минути на ден, а за децата 1 час. Това укрепва организма й дава тонус, препоръча Анатоли Илиев, който бивш лекоатлет и зам.-председател на постоянната комисия за младежта и спорта в СОС.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

какво, къде, кога в София

Какво, къде, кога в София на 21 септември

Да 23 градуса ще е времето днес в София. Рано сутринта температурата беше 12 градуса., …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *