Начална страница / Събития и свободно време / Пред Централна автогара в София ще се проведат демонстрации за ползата от предпазните колани
кадър: БНТ

Пред Централна автогара в София ще се проведат демонстрации за ползата от предпазните колани

Симулаторите, който всеки който иска може да тества са вече на мястото. Ще се демонстрира симулация на челен удар и преобръщане на автомобил

 

Идеята на организаторите е да покажат на хората какво предимство за сигурността на водача и на пътниците дава предпазния колан и защо заради лекото неудобство от поставянето му не трябва да се лишаваме от средство, което в даден момент може да спаси нашия живот.

Димитър Илиев – известен български рали пилот коментира пред камерите на БНТ:

„Идеята на днешното мероприятие е да дадем възможност на повече хора да се убедят в качествата на предпазният колан. Всъщност, оказва се че в България не знаем основни неща за пътната безопасност. Истината е, че предпазният колан е средство номер едно, което спасява човешки животи“.

Преобръщане, ще бъде демонстрирано чрез висене на предпазен колан, а челен сблъсък ще бъде симулиран с много ниска скорост. Но ще покаже разликата между това да катастрофираш без колан или ако си го сложил.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Националният военноисторически музей с ден на отворените врати за празника на Независимостта

Днес, 22 септември, Националният военноисторически музей ще отбележи Деня на независимостта с Ден на отворените …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *