Начална страница / Събития и свободно време / Софийската филхармония и млада кларинетистка от Русия откриват Международният конкурс „Млади виртуози“

Софийската филхармония и млада кларинетистка от Русия откриват Международният конкурс „Млади виртуози“

Младата надежда се казва София Мехоношина и е носителка на множество международни награди

 

Тази вечер от 19.00 часа в зала „България“ в София ще се открие 14-ят Международен конкурс „Млади виртуози“. Началото ще се постави от Софийската филхармония и малката кларинетистка София Мехоношина с диригент Найден Тодоров. Програмата е посветена на валса.

Малката кларинетистка е носител на Голямата награда от миналото издание на „Откритие на конкурса“ и на Специалната награда на Софийска филхармония, която е концерт с оркестъра. София Мехоношина е родена в град Иркутск (Русия) на 2 април 2004 г. Възпитаничка е на Детската музикална школа към колежа, носещ името на Шопен. Тя е в класа на заслужилия артист на Руската федерация проф. Евгени Петров от Московската държавна консерватория.

Кларинетистката е носителка на І-ва награда от конкурсите „Международен форум на класическа музика“, Москва, 2015 г.; Международен конкурс за изпълнители на класическа музика „Музикални диаманти“, Москва, 2016 г.; Международен музикален конкурс „Виртуози на Голямата награда Залцбург“, 2016; XIV-ти Международен конкурс за кларинет в Карлино, Италия, 2016. ІІІ-та награда получава на XIV-ти Международен музикален конкурс за деца в Русия, Москва, 2016 и е лауреат от III-и Международен фестивал „Музикален диамант“, Испания, 2016 г.

Мехоношина участва през 2016 и 2017 г. в държавната програма на Образователния център „Сириус“ за талантливи деца в Сочи.

Конкурсът „Млади виртуози“ дава възможност на участниците да се състезават и установят контакт с други изпълнители, да интерпретират класическа и съвременна музика. Освен това младите изпълнители имат възможност да покажат своя талант пред големи и доказани музиканти-педагози от световните музикални сцени. Конкурсът е за млади дарования от целия свят.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Какво, къде, кога в София на 19 септември

Топло време, чисто небе и до 23 градуса ще е днес в София, сочи prognozata.bg. – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *