Начална страница / Събития и свободно време / „Железният човек“ полетя пред „Арена Армеец“ в София
летателен костюм
Източник: vesti.bg

„Железният човек“ полетя пред „Арена Армеец“ в София

„Железният човек“ на Уилтшир, Ричард Браунинг, представи на технологичния фестивал Webit летателен костюм, който е изобретил за лично ползване. Пред спортна зала „Арена Армеец“ изобретателят демонстрира възможностите на устройството и полетя пред посетителите.

Функцията на костюма е да изстреля човек вертикално нагоре. Той е свързан с раница, която се управлява чрез движения на ръцете. В шлема на главата има екран, който показва наличното гориво. Костюмът работи с шест миниатюрни реактивни двигатели или тласкачи, които са прикрепени към твърд екзоскелет на гърба и ръцете.

Ричард влиза в рекордите на Гинес през 2017 година в категория „Най-висока скорост на тяло с костюм с турбореактивен двигател“, след като подобрява световния рекорд, развивайки скорост от 51 км/ч. Той е основател на британската технологична компания Gravity Industries. Идеята за новото изобретение, чиято стойност е 40 000 паунда, е негова. „Железният човек“ винаги се е вълнувал от възможностите на човека да лети. Той се надява в бъдеще устройството да влезе в масова употреба.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

„Има истина една“ – за любовта и Краси Йорданова (ВИДЕО)

Новото парче на завърналата се от САЩ, след 7 години,  Краси Йорданова се завъртя успешно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *