Начална страница / София 2018 / Днес стартира София – Европейска столица на спорта 2018

Днес стартира София – Европейска столица на спорта 2018

София – Европейска столица на спорта 2018 г. започва днес със Световния ден на снега. Предвидени са множество дейности. Тази инициатива се провежда за седми път с 480 спортни, забавни и празнични събития проведени в известните световни зимни центрове. България пое инициативата от Марсилия.
Започва се с поредица от активности с Витоша Зимен Фест. Предвидени са над 90 събития. Началото е пред хижа Алеко, днес – 13 януари 2018 г. от 11.00 ч.
Тази година в програмата отново ще има две изключителни атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време се организира за втори път в България. Трасето е дълго 800 метра с множество скокчета, виражи и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.
В програмата са включени много състезания, забавни игри, демонстрации, викторини, забавни конкурси. Пред хижа „Алеко” има паралелен слалом за деца. Там те могат да покажат уменията си. За всеки победител в двойките е предвидена награда. Безплатно ски-учители ще помагат на децата да повишат уменията си. За тях ще се грижат и специални аниматори.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Над 10 млн. лв. нужни за цялостен ремонт на театър “София”

Европейско съфинансиране ще бъде единствената надежда за ремонт на театър София към този момент. Нужни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *