Начална страница / София / 150 незаконни таксита на летище „София“ са глобени за месец и половина

150 незаконни таксита на летище „София“ са глобени за месец и половина

От началото на тази година са съставени 150 акта на шофьори, които превозват незаконно пътници в района на столичното летище. Такава информация подават от националната полиция. Проверките са извършени заедно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

При извършените от МВР и ИА „Автомобилна администрация“ 830 специализирани съвместни проверки служителите са установили, че един от водачите не е притежавал разрешително за превоз на пътници срещу заплащане, а е извършвал тази дейност. „Наложена му е принудителна административна мярка и му е образувано досъдебно производство“, гласи съобщението.

В две от такситата са констатирани технически нередности и те са временно спрени от движение. Открити са и така наречените „помпи“, с които се манипулират сметките в таксиметровите апарати.

При извършените проверки, констатираните най-чести нарушения са: липсващи удостоверения за психологическа годност, неизрядни пътни книжки, „управление на автомобила с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил“, таксиметрови шофьори, които не са ползвали полагащата им се седмична почивка .

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Над 120 дарители за съдебното дело за чист въздух в София

Над 120 граждани са направили финансови дарения за съдебното дело, което е срещу Столична община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *