Начална страница / София / Евгени Крусев: Ще подобрим градския транспорт в София с 220 електронни табла и видеонаблюдение по спирките
снимка: архив Булфото

Евгени Крусев: Ще подобрим градския транспорт в София с 220 електронни табла и видеонаблюдение по спирките

Зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации” към Столична Община Евгени Крусев съобщи, че по спирките на градския транспорт предстои да се монтират 220 нови електронни табла, както и камери за видеонаблюдение. Крусев направи изявлението пред Радио „Фокус“, за предаването „Добро утро България“.

С това се цели подобряване на качеството на градския транспорт и неговото модернизиране по най-натоварените маршрути. Проектопредложението е на СО и вече е одобрено от ЕК, според казаното от Крусев.

Крусев добави, цитирам: „Ще бъдат рехабилитирани основни трасета като най-големият компонент по проекта „Интегриран градски транспорт“ е реконструкцията и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III““, маршрута на трамвай №5. Основната цел е да се постигне модернизирано трасе с изцяло нови нископодови, климатизирани трамвайни мотриси и скоростта на придвижване да се увеличи“.

Ремонтно-строителните дейности предвиждат и реновиране на трамвайните линии по ул. „Каменоделска“.

Изпълнението по проекта, се очаква да  стартира през летния сезон, след като се избере фирма изпълнител, след провеждане на конкурс, които вече е започнал, допълни Евгени Крусев.

Докато се провеждат ремонтните дейности, движението по гореспоменатите отсечки, ще бъде пренасочено по други автобусни маршрути.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

„Ден без автомобили“ затваря центъра на София за 6 часа

Затварят центъра на София за пътни первозни средства. Така столицата ни се присъединява към иницативата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *