Начална страница / София / Европейските медии пристигат днес в София

Европейските медии пристигат днес в София

Акредитираните в Брюксел европейски кореспонденти идват у нас за церемонията по официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, което е през първата половина на 2018 г. Тържеството ще бъде на 11 януари. На предвидените много събития и срещи кореспондентите ще имат възможност да се запознаят с представените им приоритети, по които ще работи България през първата половина на годината. Тогава те ще могат да посетят и знакови за столицата и страната места, да се запознаят с богатата ни история, култура и обичаи.

За началото на председателство на Съвета на ЕС, всяка държава,която го председателства и е негова членка, по традиция кани представителите на европейските медии, акредитирани в Брюксел. Това дава възможност на председателстваща страна да покаже културно-историческото си наследство и постигнатите резултати в различните области на живота.

Освен това, отразяващите европредседателството на България чуждестранни журналисти, през шестте следващи месеца ще могат да предадат и впечатленията си от постиженията на страната ни, утвърдени и далеч зад граница.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

издирване

Млад мъж е обявен за издирване от полицията

Виктор Зерков на 33 години от София е обявен за национално издирване от полицията. Младият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *