Начална страница / София / Европейските медии пристигат днес в София

Европейските медии пристигат днес в София

Акредитираните в Брюксел европейски кореспонденти идват у нас за церемонията по официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, което е през първата половина на 2018 г. Тържеството ще бъде на 11 януари. На предвидените много събития и срещи кореспондентите ще имат възможност да се запознаят с представените им приоритети, по които ще работи България през първата половина на годината. Тогава те ще могат да посетят и знакови за столицата и страната места, да се запознаят с богатата ни история, култура и обичаи.

За началото на председателство на Съвета на ЕС, всяка държава,която го председателства и е негова членка, по традиция кани представителите на европейските медии, акредитирани в Брюксел. Това дава възможност на председателстваща страна да покаже културно-историческото си наследство и постигнатите резултати в различните области на живота.

Освен това, отразяващите европредседателството на България чуждестранни журналисти, през шестте следващи месеца ще могат да предадат и впечатленията си от постиженията на страната ни, утвърдени и далеч зад граница.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Тази вечер спират движението около Площад на авиацията

Заради провеждане на спортно събитие, от  17.30 ч. до 23.00 ч. днес ще бъде забранено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *