Начална страница / София / Фандъкова: София е една от най-цветните европейски столици
снимка: СО

Фандъкова: София е една от най-цветните европейски столици

Паркове, булеварди и градини греят от цветя и зеленина. По мнението на Фандъкова.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на цветната мозайка с логото на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз пред НДК каза, че специалистите от Холандия и ландшафният архитект, чието дело е цветната мозайка, са се погрижили логото да разцъфне и да зарадва участващите във форумите, гостите на София, столичани.

Кметът на столицата изказа благодарност за партньорството на Амстердам. Освен това тя допълни, че Столична община ще разчита на най-добрата помощ и в бъдеще. Тя отправи специална благодарност и към хората от „Зелена система“ и „Паркове и градини“, защото благодарение на тях има и нови цветни фигури, освен решението на посолството на Холандия и Министерството на българското председателство.

Те ще доставят радост и наслада за пристигащите в столицата и на софиянци по пътя от летището до „Бояна“, каза Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че цветни „решения“ има и на входа на столицата, и на самото летище. Този сезон – каза Фандъкова, е най-красивият за София. Тогава столицата е цветна и зелена. Столичани вече са привикнали на цветното и зеленото. Кметът на столицата каза още, че цветя има и на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и на детелината на бул. „България“. Там са засадени почти 250 000 лалета.

Според Йорданка Фандъкова София е може би „една от малкото европейски столици, които имат толкова много цветя“. Те са не само по парковете, а и по булевардите и улиците на града.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Тази вечер в „Люмиер“ е премиерата на „105 минути София“

Премиерата на пълнометражният документален филм „105 минути София“ е тази вечер от 19 ч в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *