Начална страница / София / Най-вероятно тролей ще свързва трите лъча на метрото в София

Най-вероятно тролей ще свързва трите лъча на метрото в София

Преди повече от две години трамваите по линия № 6 бяха спрени от движение, тъй като се извършваха наземни строителни дейности във връзка с третата линия на метрото в София. Строяха се метростанции по бул. „Патриарх Евтимий“. Днес, заместник-кметът по транспорта в Столична община Евгени Крусев каза пред Би Ти Ви, че спрените трамваи ще бъдат заменени с тролейбуси. Те ще се движат по линията на спрения транспорт по линия № 6 от Национален дворец на културата до „Лозенец“ (при басейна „Спартак“). Крусев уточни, че това е един от четирите варианта, които трябва да бъдат обсъдени при главния архитект на столицата от експертен съвет. Така ще се намери решение на съществуващия повече от 2 години проблем.

Тогава беше казано, че движението ще се възобнови в средата на 2017 г., което обаче не се случи.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев поясни, че ще има допълнителни ползи, ако бъде пуснат в движение тролейбус. Ако той се движи по бул. „Арсеналски“ и ул. „Бяла черква“ това ще направи транспортното обслужване в кв. „Манастирски ливади“ по-добро. Освен това, трите линии на метрото ще бъдат свързани от новата тролейбусна линия.

Предвижда се тролейбусите да спират на метростанциите при Софийския университет, на бул. „Патриарх Евтимий“ и до хотел „Хемус“. Цялостното възстановяване на бул. „Арсеналски“ ще бъде през летните месеци и тогава ще се прави електрическата мрежа за тролеите.

Според думите на Крусев, от първостепенно значение е намирането на начин да бъдат преместени трамваите по бул. „Скобелев“. По този начин те няма да се движат под прозорците на хората, чиито домове са около тунела на НДК.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Новините в София: Най-важното за деня, 20 септември

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 септември Ауди се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *