Начална страница / София / Нараства наемът на търговските площи в София през първото тримесечие на 2018 г.

Нараства наемът на търговските площи в София през първото тримесечие на 2018 г.

Липсата на нови предложения вдига и цената

 

Консултантската компания за бизнес имоти Forton е направила анализ, според който наемите през първото тримесечие на 2018 г. растат. Това става защото липсват нови предложения за търговски площи на столичния пазар. Компанията за бизнес имоти Forton е в стратегическо сътрудничество с Cushman&Wakefield за България и Македония.

Наблюденията им показват, че през 2017 г. са сключени рекорден брой инвестиционни сделки в тази сфера. Сега пазарът е зависим от новите собственици, които искат да затвърдят позициите си, а растящите доходи на хората и съответно увеличеното потребление способстват за развитието на сектора.

Мениджър „Търговски площи“ във Forton Иван Граматиков казва, че на първокласните площи, намиращи се в търговските центрове и по търговските улици в столицата наемите постепенно се покачват, тъй като няма ново предлагане.

Магазини с площ между 100 и 200 кв. м, намиращи се на най-добро място в центъра на София се предлагат на средни цени от 50 евро/кв. м, а 32 евро/кв. м е средно наемът на подобни обекти, който са в търговските центрове. „Реалната запълняемост в добре представящите се обекти е почти 100%“, уточнява мениджър „Търговски площи“ във Forton Иван Граматиков.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Силен вятър в столицата

Най-уязвими от силния вятър в София са строителни обекти и изсъхнали дървета

Силен вятър се разрази в София в последния час. Има предупреждение за жълт код затова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *