Начална страница / София / Ограничават достъпът но НДК поради европредседателството

Ограничават достъпът но НДК поради европредседателството

От пресцентъра на НДК съобщават за ограничения в достъпа до централната сградата на Двореца на 12 януари (петък). Това се налага поради първото събитие от високо ниво от програмата на европредседателството на България. Затворени ще са за посетители и Билетен център на НДК, и Литературен клуб „Перото”. По време на председателството ограничения ще има до юли 2018 г., когато събитията са от клас „А” и „С“.

Само в дните, когато достъпът до централната сграда на НДК бъде ограничен, билети за културните събития могат да се закупят в откритата целодневна билетна каса в кино „Люмиер Пидл“. Билети гражданите могат да си закупят и чрез системата за онлайн резервация – http://maniakino.com/npc_ws_pg_home.php.

На среща с журналисти, състояла се в зала 6 на НДК присъстваха старши комисар Антон Златанов от СДВР, Евгени Крусев – заместник кмет по транспорта, Лъчезар Милушев – ръководител на направление „Сигурност и комуникация“ на НДК. Милушев поясни, че на всички влизащи в НДК ще бъде правена проверка и поради това те трябва да си предвидят повече време преди културното събитие. Заедно с програмата за европредседателството, Дворецът ще продължи да бъде конгресен и културен център. Ще се провеждат концерти в зала 1, спектакли в Театър Азарян, изложби, изложения, прожекции в кино „Люмиер Лидл“, събития в Литературен клуб „Перото“ и зала 42.

Зам. – кметът по транспорта Крусев отново призова гражданите за разбиране относно мерките за сигурност.

Направени са промени и на движението в центъра на столицата и около НДК. С изключение на превозващите участниците в събитията автомобили, за всички останали ППС се забранява престоят и паркирането от 17:30 часа на 11 януари (четвъртък) до приключване на мероприятията на 12 януари (петък), по улиците „Доспат“ между бул. „Витоша“ и ул. „Баба Неделя”, ул. „Баба Неделя“ и ул. ,д-р Христо Стамболски“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Тази вечер спират движението около Площад на авиацията

Заради провеждане на спортно събитие, от  17.30 ч. до 23.00 ч. днес ще бъде забранено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *