Начална страница / София / Ограничават достъпът но НДК поради европредседателството

Ограничават достъпът но НДК поради европредседателството

От пресцентъра на НДК съобщават за ограничения в достъпа до централната сградата на Двореца на 12 януари (петък). Това се налага поради първото събитие от високо ниво от програмата на европредседателството на България. Затворени ще са за посетители и Билетен център на НДК, и Литературен клуб „Перото”. По време на председателството ограничения ще има до юли 2018 г., когато събитията са от клас „А” и „С“.

Само в дните, когато достъпът до централната сграда на НДК бъде ограничен, билети за културните събития могат да се закупят в откритата целодневна билетна каса в кино „Люмиер Пидл“. Билети гражданите могат да си закупят и чрез системата за онлайн резервация – http://maniakino.com/npc_ws_pg_home.php.

На среща с журналисти, състояла се в зала 6 на НДК присъстваха старши комисар Антон Златанов от СДВР, Евгени Крусев – заместник кмет по транспорта, Лъчезар Милушев – ръководител на направление „Сигурност и комуникация“ на НДК. Милушев поясни, че на всички влизащи в НДК ще бъде правена проверка и поради това те трябва да си предвидят повече време преди културното събитие. Заедно с програмата за европредседателството, Дворецът ще продължи да бъде конгресен и културен център. Ще се провеждат концерти в зала 1, спектакли в Театър Азарян, изложби, изложения, прожекции в кино „Люмиер Лидл“, събития в Литературен клуб „Перото“ и зала 42.

Зам. – кметът по транспорта Крусев отново призова гражданите за разбиране относно мерките за сигурност.

Направени са промени и на движението в центъра на столицата и около НДК. С изключение на превозващите участниците в събитията автомобили, за всички останали ППС се забранява престоят и паркирането от 17:30 часа на 11 януари (четвъртък) до приключване на мероприятията на 12 януари (петък), по улиците „Доспат“ между бул. „Витоша“ и ул. „Баба Неделя”, ул. „Баба Неделя“ и ул. ,д-р Христо Стамболски“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

издирване

Млад мъж е обявен за издирване от полицията

Виктор Зерков на 33 години от София е обявен за национално издирване от полицията. Младият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *