Начална страница / София / С топлото време започнаха и ремонтно-строителните дейности в София
снимка: БГНЕС

С топлото време започнаха и ремонтно-строителните дейности в София

Със затоплянето на времето, активно започнаха ремонтно-строителни дейности в София. Припомняме, че за тази година бюджетът е разпределен по равно между второстепенните квартални улици и основните булеварди на столицата.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев съобщи, че в „Младост“, „Обеля“, „Люлин“ и „Надежда“ е започнало запълването на дупки по платната, след което те ще бъдат асфалтирани. Той анонсира и това, че са планирани основни ремонти на някои от най-натоварените пътни артерии, сред които е и ул. „Граф Игнатиев“. Постоянната борба с фините прахови частици също продължава – вече тече пролетното почистване на София. Обработват се големите булеварди, след тях иде ред на по-малко натоварените пътища в града.

Крусев уточни, че днес 24 екипа са обработвали появилите се неравности по платната, подготвяйки ги за асфалтиране.

„Имаме информация, че в събота и неделя времето ще е хубаво и тогава ще се асфалтира активно, така че максимално бързо да елиминираме всички неравности и дупки, които са се отворили през зимните месеци. Най-сложният и най-голям обект тази година е ремонтът на „Граф Игнатиев“. Там ще бъдат подменени изцяло всички подземни комуникации – кабели, водопроводи и т.н. Нов релсов път по нова технология, който ще бъде изпълнен, така че да е максимално безшумен, съответно и нова пътна настилка. Предстои ремонт на бул. „Арсеналски“, ще бъде довършена реконструкцията и на бул. „Монтевидео“, бул. „Тодор Каблешков“. Правим разчети за ремонт на тунели, които в София не са ремонтирани, откакто са построени“, допълни зам.-кметът.

И добави, че реконструкцията на по-второстепенните вътрешни улици в София е по искане на районните кметове. Крусев изрази и мнението, че проблемите с Източната тангента могат да бъдат решени само с цялостно асфалтиране.

Отминалите обилни снеговалежи и извършените обработки на пътища замърсиха платната с пясък, кал, пръст, затова междувременно се извършва и тяхното почистване, за да може да се пристъпи своевременно към бързи ремонти на улиците.

„Започна миенето. Днес се мие в „Младост“, в район „Сердика“, „Илинден“, в район „Надежда“. Миенето ще продължи и в следващите дни, то няма да прекъсва вече, защото температурите са вече положителни. А от 1 април фирмите ще направят и график, който ще бъде публикуван на сайта на Столичния инспекторат и на Столична община за това кои булеварди точно ще бъдат. Ще започнем първо с улиците с масов градски транспорт, след това улиците с обществена значимост и ще влезем и във вътрешнокварталните улици“, пък добави Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

Чистят се и зелените площи и шахти.

Всичко това се прави с идеята жителите и гостите на София да дишат по-чист въздух.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Над 120 дарители за съдебното дело за чист въздух в София

Над 120 граждани са направили финансови дарения за съдебното дело, което е срещу Столична община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *