Начална страница / София / Загадъчната спирка „Лорем Ипсум“ на нощния транспорт в София

Загадъчната спирка „Лорем Ипсум“ на нощния транспорт в София

Допусната грешка в табелите на градския транспорт предизвика различни чувства у хората

 

В табелите на нощния градски транспорт в столицата има спирка, чието име хората не могат да разберат. Те сигнализират до БТВ за това и искат да им се разясни къде е тя, съобщи телевизията. Градският транспорт тръгва и пристига там, където пише на табелата и това е известно на тези, които ги изписват.

До центъра за градска мобилност е сигнализирано, че има надпис на табела, който е неразбираем, каза Александър Деспотов от центъра.

Сигналът е подаден за спирка със загадъчното име „Лорем Ипсум”. Началната спирка на автобус номер 3 е от „Лорем Ипсум”, а крайната му също е „Лорем Ипсум”.

Вместо да се пише тест с 2 000 думи, той се взема наготово. Думите не означават нищо, но дават представа какъв ще е видът на този текст с 2 000 думи – Лорем Ипсум. Графиците които са правили макета на спирките са използвали Лорем Ипсум, като са искали да разберат как ще изглежда текстът. От тук идва и грешката.

Александър Деспотов от Центъра за градска мобилност каза, че за един ден 300 спирки е трябвало да станат и за 300 е допусната само една грешка.

След сигнал на гражданин, че автобусът тръгва и пристига на спирка с едно и също име „Лорем Ипсум”, грешката веднага е поправена от Центъра за градска мобилност. Вече автобусът тръгва от „Овча Купел” и пристига на спирка „Автостанция Изток”.

Естествено, не всеки човек на тази планета е длъжен да знае какво е lorem ipsum. Но как е възможно при целият този процес – от компютърното набиране до крайния продукт – табелата, никой да не се е усъмнил как може да се пътува от спирка „Лорем Ипсум“ до спирка „Лорем Ипсум“.

Какво по-точно е lorem ipsum може да прочетете във Wikipedia.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Над 120 дарители за съдебното дело за чист въздух в София

Над 120 граждани са направили финансови дарения за съдебното дело, което е срещу Столична община …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *