Начална страница / Столична община / Акцент в програмата на Столична община са кварталните улици
източник: Дарик

Акцент в програмата на Столична община са кварталните улици

Основен акцент в програмата за строителство на Столична община тази година са кварталните улици. Предвидените средства сега са много повече от предходните години, споделя кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

 

Тази година е заложено да бъде извършена пълна реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“, както и площадите „Славейков“ и „Гарибалди“. Няма да бъде пропусната градината около църквата „Св. Седмочисленици“, допълва Дарик.

 

По план, там ще бъде запазено единствено движението на трамваите, цялата улица ще бъде само за пешеходци. Според г-жа Фандъкова този ремонт е изключително сложен, защото е предвидена и подмяната на канализацията в района.

 

Кметът подчерта, че процедурите за други важни столични обекти са към своя край, такава е ремонта на трамвайните релси по  бул. „Цар Борис Трети“ и по ул. „Каменоделска“.

 

В процес на приключване е и процедурата за разширяване на участъка от бул. „Тодор Каблешков“ и кръстовището на бул. „Цар Борис Трети“. Ремонтите се предвиждат за лятото.

 

Йорданка Фандъкова каза, че е стартирал вторият етап от засаждането на новата софийска гора в Суходол. Така значително ще се подобри чистотата на въздуха над столицата.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Столичани недоумяват защо се режат дърветата на площад „Славейков“

Множество отрязани дървета на площад „Славейков“ заради ремонта станаха причина за напрежение между софиянци и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *