Начална страница / Столична община / Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк „Възраждане“

Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк „Възраждане“

При разширението на столичния парк „Възраждане“ /втора фаза/ се предвижда използването  на хидротермалното находище на минерална вода „София-Баталова воденица“ /“Сердика“/ и допълнителното построяване на  комплекс с няколко плувни басейна.

На заседание, което е на постоянната комисия по опазването на околната среда към Столична община, стана ясно информацията по-горе.

Почти всички съветници, членуващи в комисията, бяха на едно мнение за общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да изразхова собствените си средства на стойност 150 000лв за изготвяне на проект, свързан с новата част на парка „Възраждане“ Фирмата има издадено разрешение да извършва въпросната дейност, а това се съгласува към момента.

Малко по-късно, на ден 21 от този месец, разходите бяха гласувани от общинския съвет, а след това предстои задействането на процедура по Закона за обществените поръчки.

 

„След като бъде готов идейният проект, ще бъдат направени разчети колко ще струва изграждането на акватермалния комплекс и Столичният общински съвет ще вземе окончателно решение“, обясни Николай Стойнев, зам.-председател на съвета.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Още две бебета от ин витро програмата на Столична община

Две момиченца близнаци се родиха, благодарение на донорската ин витро програма на Столична община. Бебетата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *