Начална страница / Столична община / Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк “Възраждане”

Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк “Възраждане”

При разширението на столичния парк “Възраждане” /втора фаза/ се предвижда използването  на хидротермалното находище на минерална вода “София-Баталова воденица” /”Сердика”/ и допълнителното построяване на  комплекс с няколко плувни басейна.

На заседание, което е на постоянната комисия по опазването на околната среда към Столична община, стана ясно информацията по-горе.

Почти всички съветници, членуващи в комисията, бяха на едно мнение за общинското дружество “Софийски имоти” ЕАД да изразхова собствените си средства на стойност 150 000лв за изготвяне на проект, свързан с новата част на парка “Възраждане” Фирмата има издадено разрешение да извършва въпросната дейност, а това се съгласува към момента.

Малко по-късно, на ден 21 от този месец, разходите бяха гласувани от общинския съвет, а след това предстои задействането на процедура по Закона за обществените поръчки.

 

“След като бъде готов идейният проект, ще бъдат направени разчети колко ще струва изграждането на акватермалния комплекс и Столичният общински съвет ще вземе окончателно решение”, обясни Николай Стойнев, зам.-председател на съвета.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата


Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *