Начална страница / Столична община / Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк „Възраждане“

Акватермален комплекс с басейни ще бъде заложен при разширението на столичния парк „Възраждане“

При разширението на столичния парк „Възраждане“ /втора фаза/ се предвижда използването  на хидротермалното находище на минерална вода „София-Баталова воденица“ /“Сердика“/ и допълнителното построяване на  комплекс с няколко плувни басейна.

На заседание, което е на постоянната комисия по опазването на околната среда към Столична община, стана ясно информацията по-горе.

Почти всички съветници, членуващи в комисията, бяха на едно мнение за общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да изразхова собствените си средства на стойност 150 000лв за изготвяне на проект, свързан с новата част на парка „Възраждане“ Фирмата има издадено разрешение да извършва въпросната дейност, а това се съгласува към момента.

Малко по-късно, на ден 21 от този месец, разходите бяха гласувани от общинския съвет, а след това предстои задействането на процедура по Закона за обществените поръчки.

 

„След като бъде готов идейният проект, ще бъдат направени разчети колко ще струва изграждането на акватермалния комплекс и Столичният общински съвет ще вземе окончателно решение“, обясни Николай Стойнев, зам.-председател на съвета.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Организират „Зелени библиотеки“ в Южния парк

На 21 юли 2018 г. ​от 10:00 до 14:00 ч. Столична библиотека ще обособи своя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *