Начална страница / Столична община / До края на седмицата можете да се откажете от хартиените съобщения за местните данъци

До края на седмицата можете да се откажете от хартиените съобщения за местните данъци

До петък – 12 януари собствениците на имоти в София могат да се откажат от хартиените съобщения за дължими местни данъци и такси, съобщи Дончо Барбалов зам.-кмет по финанси на Столичната община.

 Ако не искате информацията за данъците ви да минава през пощенски или разпространителски фирми, може получавате съобщенията си по електронен път. За целта трябва да се подаде заявление за отказ от хартиено съобщение, като посочи актуален имейл-адрес. Това става в някой от 22-та районни отдела на дирекция „Общински приходи“ в София срещу представяне на лична карта.
Ако не успеете тази седмица и подадете заявлението след 12 януари, ще започнете да получавате информацията на електронната си поща от 2019 г.
При промяна на имейл-адреса е необходимо да се подаде ново заявление в данъчната служба.
Софиянци могат да се откажат и изобщо от съобщения – както електронни, така и на хартия. В такъв случай собствениците на имоти трябва да проверяват сами какви данъци и такси дължат. Това също може да става по електронен път с въвеждане на ПИН -код през е-страницата на Столична община https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations . Освен да проверяват задълженията си, столичани могат и да плащат местните си данъци и такси онлайн.
ПИН-код може да се получи във всеки от районните данъчни отдели.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Премахват незаконни фирмени табели по „Граф Игнатиев“

От 11 проверени фирмени табели на ул. Граф Игнатиев само за една има одобрение и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *