Начална страница / Столична община / Ето как ще изглежда аквапаркът в парк „Възраждане“ в София (ВИДЕО+СНИМКИ)
Парк "Възраждане"
Парк "Възраждане"

Ето как ще изглежда аквапаркът в парк „Възраждане“ в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

В края на 2019 година столичани ще могат да се радват на завършения парк „Възраждане“, на територията на който ще има аквапарк и СПА зона. 

Те ще се простират на над 6,6 дка площ. Капацитетът на аквапарка е 500 души. Всички басейни ще бъдат с минерална вода. Най-големият басейн ще е 680 кв. м. и ще разполага с 4 пързалки. Освен него ще има и бебешки басейн, детски басейн, хидромасажен басейн и басейн за възрастни. СПА центърът ще бъде в триетажна сграда, в която ще има съблекални и подземен басейн. От последния й етаж ще става спускането по пързалките. Подземният басейн ще има 6 коридора и ще бъде с площ 25х15 м.

Проектът на стойност 9,5 млн. лв. за разширяването на парк „Възраждане“ вече е на финален етап. Със завършването му паркът ще се заеме площ в размер 80 дка.

На 26 юли предстои общинска сесия, на която Столичен общински съвет трябва да разреши на общинското дружество „Софийски имоти“, което стопанисва парка, да реализира проекта с предвидената инвестиция. 4 млн. лв. от стойността му ще бъдат заем.

Ако проектът се изпълни, към зелените площи ще бъдат добавени още над 18,2 дка с 5 различни площадки. Паркът ще предлага още атракциони и ще бъде насочен към децата. Предвиждат се 40 шезлонга за отдих и обособена зона за пикник. Ще бъдат засадени нови 420 дървета, 9800 храсти и 5000 цветя. Ще се поставят допълнителни 130 пейки, 37 кошчета и ще бъдат изградени 2 чешми с минерална вода.

Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“
Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“
Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“
Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“
Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“
Парк "Възраждане"
Парк „Възраждане“

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

стая на Медицинския университет

Студенти шокирани от лошите условия за живот в общежитията

Мръсотия, мухъл, хлебарки и дървеници – това са условията в немалка част от студентските общежития. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *