Начална страница / Столична община / Евгени Крусев: Мярката „зелен билет“ има ефект в София
Евгени Крусев в "Денят започва" по БНТ

Евгени Крусев: Мярката „зелен билет“ има ефект в София

Евгени Крусев, зам.-кмет на СО съобщи, че 30 хиляди човека са използвали зеления билет, като голяма част от тях са хора, които досега рядко са пътували с градския транспорт. Това каза Крусев в предаването „Денят започва“ на БНТ. Крусев отчете, че мярката „зелен билет“ е позитивна за града и е видно, че хората я приемат като такава.

За тези които още не знаят, зам.-кметът поясни и това, че зеленият билет, цитирам: „се въвежда когато има завишени нива на замърсяване“ или когато такива са прогнозирани. Според казаното от Крусев интереса към зеления билет, и то толкова кратко след въвеждането му, е бил много сериозен, като по думите му на някои от местата където се продават тези билети количествата са били скоростно изчерпани и са презареждани на няколко пъти.

Крусев уточни и това, че СО води активна информационна кампания относно популяризиране на зеления билет, чрез ползване на всички възможни информационни канали. За да могат гражданите своевременно да бъдат информирани, че е „необходимо да си закупят зелен билет“, допълни той.

Столичният зам.-кмет отчете и факта, че за градския транспорт в София вече се купуват само екологични нови превозни средства – такива задвижвани от електроенергия или природен газ. Всичко това се прави в опитите на Столична Община да се пребори с мръсния въздух в града. По информация на Крусев към момента автопаркът на градския транспорт се обновява със засилени темпове, като намеренията на СО са да се закупят още 160 нови екологични превозни средства. Той отбеляза и това, че 200 автобуса на дизел в момента се ползват по отдалечени линии, като в бъдеще ще се извадят от употреба, но точно кога все още не било известно.

Планирани са и нови озеленявания в район „Младост“ и Западен парк, ще се озеленяват и междублокови пространства, като за целта общината има заделени средства. Ще се реновират и паркове, отбеляза Евгени Крусев.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Фандъкова се запозна в детайли със завода във Виена

Кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-председателят на СОС Николай Стойнев направиха дълга и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *