Начална страница / Столична община / Кампанията „На училище в Столична библиотека“ стартира
източникЛ Фокус

Кампанията „На училище в Столична библиотека“ стартира

През двата пролетни месеца, април и май, в Столична библиотека ще тече кампанията „На училище в Столична библиотека“. Тази инициатива е изцяло под егидата на Столична община.

 

Целта на тази инициатива е да се обединят усилията на училищата и библиотеките за повишаване на грамотността на децата. Не е тайна, че библиотеките непрекъснато предостаят материали за обучение, всякаква информация и образователни програми на училищата в подкрепа на учителската дейаност. Сега целта е ученето да излезе от рамките на училището и у учениците да се съдадат навици да използват библиотеките, за да учат непрекъснато, дори след излизане от училище.

 

Факт е, че Столичната библиотека активно осъществява редица образователни проекти, в допълнение на изучаваното в училище и подпомага до голяма степен всички извънкалсни дейности на децата.

 

По време на настоящата камапния децата ще могат да се срещнат с редица именити български автори, да участват в Литературния клуб към библиотеката, да присъстват на уроци по литература сред богатите й колекции.

 

Децата ще могат да видят как се дигитализират документите, да участват в редица изложби и ателиета. Ще се проведе и инициативата „Библиотекатза един ден“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Столичани недоумяват защо се режат дърветата на площад „Славейков“

Множество отрязани дървета на площад „Славейков“ заради ремонта станаха причина за напрежение между софиянци и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *