Начална страница / Столична община / СО стартира Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия

СО стартира Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия

В присъствието на кмета на Столична община госпожа Фандъкова ще стартира нова гаранционна схема, целяща подпомагане на предприемаческата активност в столицата – Програмата за финансиране на иновативни стартиращи предприятия – ПрограматаФИСП.

Тази схема, целяща финансова подкрепа, предстои да се реализира от Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) към СД, като първата от банките, станала партньор, е Банка ДСК.

Йорданка Фандъкова заедно с Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова предстои да представят Програмата ФИСП. Тя е насочена към улесняването на достъп на стартиращи иновативни предприятия до финансов капитал за реализация и развитие на бизнес проектите им. При изпълнението на Програмата, Общинският гаранционен фонд ще започне да издава гаранции по кредити, които са отпуснати за финансиране на иновативни предприемачески идеи. За тази цел ще бъде подписано т. нар. Рамково споразумение за партньорски отношения между ОГФМСП и Банка ДСК.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

Премахват незаконни фирмени табели по „Граф Игнатиев“

От 11 проверени фирмени табели на ул. Граф Игнатиев само за една има одобрение и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *