Начална страница / Столична община / Столична община обсъжда партньорство с JRC за качеството на атмосферния въздух

Столична община обсъжда партньорство с JRC за качеството на атмосферния въздух

При среща на изследователите от Съвместния изследователски център (наречен JRC) към Европейската комисия, която беше посветена на качеството на атмосферния въздух в страните от Европейския съюз, заместник-кметът по екология за столицата Йоана Христова представи програмата с мерки, които Столична община е взела решение да предприеме за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София.

Заместник-кметът подчерта необходимостта да бъдат предприети едновременни организирани действия и на регионално, на национално ниво. Те заедно се очаква да доведат до желаната промяна и подобряване на качество въздуха. В своето изказване тя акцентира и на значението от въвеждане на изследователския и научен аспект при избиране на ефективни решения с цел подобряване на качеството на въздуха в атмосферата.

Участието на заместник-кмета по екология в срещата на учените от JRC се състоя в момент, когато тези две институции обсъждат стартиращото сътрудничество за подобряване на качеството на атмосферния въздух в столицата.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

Столичани недоумяват защо се режат дърветата на площад „Славейков“

Множество отрязани дървета на площад „Славейков“ заради ремонта станаха причина за напрежение между софиянци и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *