Начална страница / Столична община / Столична община обсъжда партньорство с JRC за качеството на атмосферния въздух

Столична община обсъжда партньорство с JRC за качеството на атмосферния въздух

При среща на изследователите от Съвместния изследователски център (наречен JRC) към Европейската комисия, която беше посветена на качеството на атмосферния въздух в страните от Европейския съюз, заместник-кметът по екология за столицата Йоана Христова представи програмата с мерки, които Столична община е взела решение да предприеме за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София.

Заместник-кметът подчерта необходимостта да бъдат предприети едновременни организирани действия и на регионално, на национално ниво. Те заедно се очаква да доведат до желаната промяна и подобряване на качество въздуха. В своето изказване тя акцентира и на значението от въвеждане на изследователския и научен аспект при избиране на ефективни решения с цел подобряване на качеството на въздуха в атмосферата.

Участието на заместник-кмета по екология в срещата на учените от JRC се състоя в момент, когато тези две институции обсъждат стартиращото сътрудничество за подобряване на качеството на атмосферния въздух в столицата.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

хотел "Рила"

Ще завършат ли хотел “Рила” в центъра на София

Възможно е скоро да започне дострояването на хотел “Рила” в центъра на София. Според новата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *