Начална страница / Столична община / Търси се спешно нова сграда за столичния Център по наркомании

Търси се спешно нова сграда за столичния Център по наркомании

Министерството на здравеопазването се оглежда за нов дом за Центъра по наркомании в София. Сега Центърът се намира в „Зона Б-5“, но живущите в квартала са на мнение, че мястото му не е там, пише dnes.bg.
Още през февруари Столична община отправи апел към МЗ за преместване на Центъра за наркомании. Заради пуснати жалби от страна на гражданите в квартала, договорът за нем на настоящата сграда няма да се продължи.
Недоволството сега е и от двете страни на барикадата. Гражданите, живеещи в „Зона Б-5“ не желаят да търпят присъствието на Центъра, а посетителите му не искат да се местят, за да не се провали лечението им.
Все още няма намерена подходяща алтернатива за настаняване на Центъра по наркомании. Гражданите, живущи в „Банишора“ вече надигат глас против прокрадващата се информация за настаняване на Центъра по накомании в сградата на центъра по заразни и паразитни болести.
Притеснение се шири и сред действащите брокери на недвижими имоти. Те се притесняват, че цените на имотите и търсенето ще спаднат в района, в който бъде наета такава сграда.
От МЗ дадоха категоричен отговор, че са на етап разглеждане на оферти, но все още не са се спрели на конкретна сграда и район.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Йорданка Фандъкова в Брюксел на Седмата годишна конференция на кметовете на столрици в ЕС

Йорданка Фандъкова замина на конференция в Брюксел

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Брюксел Филип Клос в белгийската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *