Начална страница / Столична община / Вече 108 дворни кучета са кастрирани в кампания на „Екоравновесие“
източник: News.bg

Вече 108 дворни кучета са кастрирани в кампания на „Екоравновесие“

Кампанията на „Екоравновесие“ за намаляване на популацията започна през април в район „Нови Искър“, през май се премести в район „Кремиковци“.

Забелязва се увеличение на броя кастрирани дворни кучета и до момента те са 108. Това бе казано в отчета на Веселин Асенов за дейността на „Екоравновесие“ през май.

Според Асенов, това показва, че вече повече стопани на домашни любимци постъпват отговорно. Той не пропусна да подчертае, че кастрирането, обезпаразитяването и чипирането на дворните кучета са безплатни.

От 18 юни започва кастрацията за кучетата на район „Овча Купел“.

През май са осиновени 31 от настанените в приютите на „Екоравновесие“ кучета. Прибрани са 242 безстопанствени кучета, 209 са кастрирани, а 198 са върнати след това на местата, от които са прибрани.

От „Екоравновесие“ информираха, че на 30 юни в парк „Заимов“ ще се проведе кампанията „Осиновявай, не купувай“, която започна през пролетта. Всички посетители на парка ще могат да видят кучетата, да ги разходят дори и да си осиновят любимец. Това няма да отнеме време. Документите се попълват на място.

Беше представен от финансовия отчет на предприятието. За месец май са изразходвани 149 251 лв за ветеринарно медицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника, за външни услуги /поддръжка на трафопост за приют „Горни Богров“, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, абонамент автоматична телефонна централа, почистване на изгребните  ями, сервизно обслужване на автомобилите, заплати и осигуровки на работниците и служителите.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

След Виена: И текстилните отпадъци ще се събират разделно в София

Към разделното събиране в София се включва и нова група – текстилни отпадъци. Така ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *