Новини от 23.12.2017

comment 0
visibility 528

Проверки на Столична община откриха тежки нарушения в детска градина в „Горна баня“

Счетоводни и финансови измами са само част от нарушенията, които бяха установени от проверките на Столична община в наредбата за прием на деца в детската градина в квартал "Горна баня". Резултати са ясни след 2 проверка на дирекция "Образование", а директорката на детското учебно заведение беше уволнена дисциплинарно. Проверката е стартирана след десетки сигнали от недоволни родители, прокуратурата също се е задействала. След като завършиха две проверки на 164 детска градина в столичния квартал „Горна баня“, започна и трета поредна. Причината е същата като за предвите две проверки -  нови сигнали срещу освободената вече директорка Мариана Иванова. Сигналите са постъпили от родители и бивши учители, които твърдят, че е имало случаи на даване на подкупи за различни неща, свързани с децата в детската градина. Първите две проверки установиха, че такива нарушения наистина е имало, съобщи зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов. Тодор Чобанов – зам.-кмет на София: „И до днес например ние нямаме никакво обяснение къде са изчезнали едни 3080 лв., които са събрани на ръка от родителите за една спортна дейност по плуване, за която родителите са накарани да подпишат незаконни декларации, че те ще си носят отговорност за децата в тези часове.“    

comment 0
visibility 1913

Нова стрийт фитнес площадка в с.Владая /район Витоша/

През миналата седмица завърши изграждането на новата фитнес площадка на ул.Казбек. Това съобщиха от районната администрация в район "Витоша". Започна работа по основната реконструкция на спортната площадка и прилежащата детска площадка в с.Владая над детската градина. Футболният терен ще има нова настилка от изкуствена трева, ще бъдат поставени нови врати, всички пейки, ударопоглъщащи настилки, пясъчника и липсващите детски съоражения ще бъдат възстановени.

comment 0
visibility 351

186 бездомника са пренощували в Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София

Директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София - Пепи Джуренов информира, че в Кризисния център, снощи, са пренощували 186 бездомници, като добави, че за отминалата нощ не е имало случаи нa премръзнали хора в тежко състояние.

Реклама
comment 0
visibility 409

19-годишна е в тежко състояние след пътен инцидент в София

Снощи, малко след 22 часа водач на автомобил е преминал на червен светофар и е засякъл пешеходка, според предварителната информация, предаде Нова тв. Пострадалата е млада жена на 19 години, и се съобщава, че е в тежко състояние, а неприятното събитие е станало при кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Тодор Каблешков". Водачът на автомобила е откарал пострадалата във ВМА и веднага е съобщил за инцидента в полицията. Органите на реда са извършили оглед на място и са взели показания от шофьора. Образувано е и досъдебно производство.

comment 0
visibility 679

Празнично: Безплатна синя и зелена зона от днес в столицата

В дните около празници платените зони за паркиране в София няма да работят и паркирането ще бъде безплатно. Решението на Центъра за градска мобилност влиза в сила от днес до 27-ми декември включително. Синята и зелената зона ще бъдат безплатни и на 30-31 декември, както и на 1-ви януари.

comment 0
visibility 473

Моловете задръстиха София

Задръстванията в София са нетърпими за шофьорите в последните часове - интензивно движение се наблюдава около повечето големи молове, а влизането и излизането от подземните  ( и не само ) паркинги се оказва невъзможна мисия. Екипи на полицията контролират ситуацията и са разположени около големите търговски обекти, но дори това не спира изнервените шофьори да нарушават правилата и по този начин да правят преминаването още по-трудно. Голямата аварията с електричеството по обяд също беше проблем, който допълнително засили вече невъзможния за преминаване трафик - столицата остана без трамваи и тролеи за часове заради пожар  в колектор на енергото елетротранспортът в центъра От днес в продажба са и винетките за следващата година.Очаква се и интензивен трафик при изходите на града, по двете магистрали – „Тракия” и „Хемус”, както и международния път Е-79. От неделя пък пътната полиция ще провежда акции срещу превишената скорост и употребата на алкохол и наркотици.

comment 0
visibility 398

Посред бял ден: Бърз обир на офис за бързи кредити

Филиал на компания за бързи кредити в ж.к "Сухата река", София беше обран посред бял ден. Фирмата пострада с всичките си налични пари в офиса, а нагъл крадец напръскал със спрей служителите, взел всички налични средства и избягал. Информация, която да е достатъчно обстояна, все още липсва по случая. Няма пострадали при обира.

comment 0
visibility 341

Столична община дари по 200 книги на библиотеки и училища

Вчера доцент доктор Тодор Чобанов подари над 200 заглавия на няколко столични училище, библиотеки, както и детската творческа лаборатория към регионалния исторически музей. Събитието се състоя в историческия музей на София.   В края на 2017 година, в знак на благодарност за любовта и грижите, за неоценимата подкрепа към децата, като инвестиция в тяхното развитие и за насърчаване на четенето сред учениците, Столична община дари на библиотеките по  наддвеста любими заглавия от детската и юношеската литература, творби на български и световни класици, енциклопедии, народни приказки и др., направени от някои от най-известните издателства.

comment 0
visibility 374

"Брандплюс" е новият спонсор на София Опън 2018

София Опън - това е новото име на най-престижния турнир по тенис, правен в България. За преименуването съобщи изпълнителният директор на "Брандплюс", която е новият организатор на турнира в столицата. Това са думите на Барат Годхинди по случая: "В качеството си на компанията, която представлява собствениците на АТР събитието от категория 250, започващо на 4 февруари 2018 г., ние от "Брандплюс" потвърждаваме, че събитието ще се състои в град София и представяме името на Турнира - "София Опън 2018". "Изказваме цялата си благодарност на досегашния генерален спонсор Гаранти Коза и партньор Коза Уърлд оф Спортс. Ние ще организираме събитие от най-високо ниво с ръководството на изключително опитния и уважаван турнирен директор Пол Макнами и неговия международен утвърден екип." Турнирът има финансова помощ от няколко много значими и големи партньори, а те гарантирали успеха на спортното събитие на 2018 в София. То ще се състои в най-голямата ни спортна зала - "Арена Армеец" през втория месец от новата година - 4.2 - 11.2л   Досегашното име на най-силния тенис турнир в България беше Garanti Koza Sofia Open. През февруари на финала Григор Димитров победи на финала Давид Гофен пред повече от 12 хиляди зрители, което е рекорд за надпревара на ниво ATP 250.