Новини от 07.07.2018

comment 0
visibility 311

Ето как се решава кои училища и детски градини в столицата да се ремонтират

Мария Минчева, директор на Дирекция „Образование“ в Столичната община обясни, че се взима предвид нуждата от смяна на ел. инсталацията, санирането на сградата и наложителните мерки за енергийна ефективност, когато трябва да се определи кое училище или детска градина трябва да се ремонтира. Оказва се, че броя на децата със Специални образователни потребности, които се обучават в тях, не са от голямо значение. В 19 столични училища има изградена цялостна общодостъпна среда за придвижване на хора с двигателни затруднения в момента. В 70 училища е осигурена частично, информира Дарик. Мария Минчева даде пример със 73-то и 125-то училища в столицата като сгради с напълно изградена достъпна среда. В тези училища учат 6 и 2 деца със СОП. Училищата, в които има най-много деца със специални потребности, са 19-то и 74-то, а в същото време нямат необходимата цялостна общодостъпна среда.

comment 0
visibility 448

Пространството пред Централна гара трябва да е отворено за хората

Вече е ясно как ще изглежда пространството около столичната Централна ЖП гара. Наскоро арх. Ангел Захариев спечели конкурса за вторичен градски център. Арх. Захариев коментира, че в момента има безброй препятствия пред хората, излизащи от вестибюла на Централна гара. В стремежа да пресекат на „Мария Луиза“ се налага да преминават през грозен, тъмен и неудобен подлез, а с предимство отгоре се ползват автомобилите, информира ofia.utre.bg. По мнението на архитекта, този модел трябва да се промени. Градът е за хората, а не за автомобилите. Ще бъдат създадени възможно най-кратки разстояния от спирките на градския транспорт до пространството на гарата. Булевардът всъщност влиза под земята. Пространствата ще са отворени за хората, преминаванията ще са плавни и няма да имат много стълби и препятствия. Пространствата ще се използват за различни културни и спортни събития.

comment 0
visibility 298

Йорданка Фандъкова оцени висока изложбата „Баку- хармонията между древното и модерното“

Кметът на София йорданка Фандъкова сподели мнението си за изложбата, която показва прелестите на Баку,  „Баку- хармонията между древното и модерното“. Изложбата е разположена на Моста на влюбените. Г-жа Фандъкова сподели, че се надява изложбата да съдейства столичани по-добре да опознаят Баку, както и да се привлекат повече туристи, информира Фокус. Тя пожела успех на изложбата.

Реклама
comment 0
visibility 328

Предстоящи събития в София днес - 07 юли

Избрахме за вас няколко предстоящи събития в столицата, които може да посетите днес на 07 юли. 15:00 - Представяне отбора на ЦСКА за новия сезон - стадион "Българска армия" 17:30 - A to Jazz Festival - Южен парк  - Входът е свободен. Фестивалът се провежда  с изключителната подкрепа на Фондация "Америка за България", Столична община и Министерство на културата. 19:00 - Концерт на Софийският духов оркестър - Борисова градина - От 19 часа на лятната сцена в Борисовата градина ще свири Софийският духов оркестър. 21:30 - "Швейк на открито" - площада пред Народния театър "Иван Вазов" - Швейк е театрален спектакъл, с участието на Герасим Георгиев - Геро и Валентин Танев.

comment 0
visibility 298

20 катастрофи са станали в страната прези изминалото денонощие

През изминалото денонощие са се случили 20 пътно-транспортни произшествия на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха пресцентъра на МВР. По информация няма загинали, но има 28 ранени, а в София тежките катастрофи са 6, а леките 56, ранени са 7 души.

comment 0
visibility 292

Китайска компания проведе Глобална среща в София

Китайска компания проведе Глобална среща в София в рамките на седмата среща на върха 16+1 и обяви сътрудничеството си с държави от Централна и Източна Европа. Участниците в срещата посетиха щанда на HUAWEI в София и успяха да се запознаят накратко с развитието на компанията в Централна и Източна Европа, съобщиха от компанията в ИКТ сферата. Това което са успели да научат гостите е повече за иновативните решения за интелигентни градове, които тя прилага в областта  на информационните и комуникационните технологии, за интелегентните методи за транспорт, образование, видео облачни услуги, 5G както и национални мобилни мрежи. Сътрудничеството ще обхваща области като интелигентни градове, транспорт и образование с цел да стимулира дигиталната трансформация както и развитието на дигиталната икономика в тези държави, съобщиха от компанията.

comment 0
visibility 298

Спектакъл „Швейк“ на театър „Българска армия“ празнува своето 100-но представление.

Днес театралният спектакъл „Швейк“ на театър „Българска армия“  празнува своето 100-но представление.  Герасим Георгиев – Геро и Валентин Танев ще излязат на сцената под звездите и пред Народен театър „Иван Вазов“ в 21:30 ч. „Швейк“ се играе пред пълния салон на театър „Българска армия“ цели 5 сезона. Публиката се забавлява истински с Геро като Йозеф Швейк от Винохради. Той е обвинен в държавна измяна, но вместо в съда е изпратен в лудница, защото психиатърът му поставя диагноза „духовна тъпота и вроден кретенизъм“. Но престоят му там не продължава дълго... Режисьорът Бина Харалампиева споделя: „Ако Хашек беше по-малко талантлив, този роман щеше да бъде най-тъжната книга на света. Но той е успял да направи тъжното – идиотски смешно. Малкият войник Швейк оцелява винаги, въпреки безобразията и безумието наголемитеиумните. Ако това не е повод за правене на театър, не знам какво".      

comment 0
visibility 671

Промяна в движението на автобуси № 84, № 184 и 384 заради ремонт по бул. „Христофор Колумб“

От 8 юли, неделя, започва цялостен ремонт по бул. „Христофор Колумб“ и по-конкретно в участъка от кръговото на ул. „Източна тангента“ до ул. „Продан Тракчиев“, информират от „Транспорт за София“. Ремонтът ще започне от кръговото на ул. „Източна тангета“ и ще се осъществи на пет равни етапа. При всеки един етап ремонтираните участъци ще бъдат затваряни за автомобилно движение. Планирано е полагане на два пласта асфалтобетон и подмяна на всички бордюри. Заедно с обновяването на настилките, по източния тротоар се предвижда монтирането на ново улично осветление - нова тръбна мрежа, нови електрически стълбове и нови осветителни тела. За осигуряване безопасността на пешеходците ще се изградят две повдигнати пешеходни пътеки. Ще бъде положена нова хоризонтална пътна маркировка и ще се подменят пътните знаци. За времето на ремонта ще се променят маршрутите на автобусни линии № 84, № 184 и 384, като по променените маршрути ще се разкрият временни спирки. По спирките ще бъдат поставени съобщения за времето на действие на тези промени.

comment 0
visibility 525

Тази нощ е открит разложен труп в автомобил в столицата

В малките часове на нощта е открит разложен труп в паркиран автомобил в столицата. Все още няма подробности за случая. Известно е, че става дума за мъж. Трупът е намерен след подаване на сигнала за зловеща миризма, която се разнася от паркиран автомобил, информира Блиц. Ще бъде направена аутопсия, с която ще бъде установено кога е настъпила смъртта и каква е причината. Не се уточнява мястото, на което е намерен трупа и самоличността на мъртвия. Очакват се подробности.

comment 0
visibility 373

Сдружение "Безопасни детски площадки" празнува втория си рожден ден

На 15 юли, неделя, от 9.00 ч. до 14.00 ч. в Княжеската градина ще се проведе вторият рожден ден на Сдружение "Безопасни детски площадки". От Сдружението канят всички желаещи да се забавляват заедно с тях. Да хапнат торта и да се включат в предизвикателството „С татко на детската площадка“. Така по своеобразен начин ще благодарим на всички татковци, които играят футбол и на гоненица на поляната; поправят колела, свалят или качват деца на дървото в двора, носят кукли и колички под мишница, правят замъци в пясъка; боядисват пейки и поправят люлки! Ще се проведат тренировки по различни бойни изкуства и бейзбол, стрелба с лък и баланс по въжени инсталации. Ще се проведе открито студио на Радио София. То ще бъде предавано на живо от мястото на събитието. Ще се чуят становища и позиции на Район Средец, на дирекция "Зелена система", на Омбудсмана на Столична община, на "Визия за София" , както и на общинските съветници по актуалната тема за детските площадки в столицата.

comment 0
visibility 521

СО отмени забраната за пиене на бира в парка

Любителите на бирата в столицата могат да си отдъхнат. От общината се отказаха от наредбата да се налагат глоби от 100 до 300 лв., ако някой пие бира в парка. Още през есента на 2017 г. от Столична община искаха да забранят пиенето на алкохол в градинките и парковете на София, за да не се стига до вандалски действия, информира Днес. Предвиждаше се нарушителите на обществения ред да се глобяват със 100 до 300 лв., но това не бе подкрепено от голяма част от общинарите.

comment 0
visibility 501

Кои квартали остават без топла вода

За повече от седмица столични квартали ще останат без топла вода поради предстоящи ремонтни дейности. От “Топлофикация София” ЕАД съобщиха, че през периода от 19 до 30 юли топла вода няма да има в следните квартали: - ж.к. Младост 1, бл. 1А, 1Б, 1В, 1Г, 1Ж - ж.к. Младост 1А - ж.к. Младост 2 - ж.к. Младост 3 - ж.к. Младост 4 - МВР школа - БАН - 7-ми км. НИХМ (ХМС) - Хотел “Метрополитън” София За времето на ремонтите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните сметки на потребителите. Целта на ремонтните дейности е да се избегнат аварийни ситуации през зимата. Повече информация за сроковете и засегнатите райони може да бъде намерена в сайта на дружеството - www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg. Подробности клиентите могат да получат и на информационния телефон в кол центъра на компанията - 0 700 11 111.

comment 0
visibility 363

Въвежда се временна организация на движението в София за заснемане на филм

От Столична община съобщават за въвеждане на временна организация на движението заради заснемане на филм. Ще бъде забранен престоя и паркирането на автомобили, с изключение на тези на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва: - на ул. „Ген. Стоян Стоянов” между бл. 47 и бл. 48. От 06.00 до 15.00 часа на 12 юли 2018 г. на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”, от страната на Княжеска градина. От 17.00 до 21.00 часа на 12 юли 2018 г. при вход Г на Националния стадион „Васил Левски”. Ще бъде забранено влизането на автомобили за максимум от 3 минути за заснемане на кадър от филм: От 09.00 до 15.30 часа на 7 юли 2018 г. на ул. „Михаил Танев” между бул. „Цариградско шосе” и централния вход на Касов център на БНБ.

comment 0
visibility 318

В парк „Заимов" ще се проведе осиновителската кампания на „Екоравновесие“ „Осиновявай, не купувай”

Днес, 7 юли, от 15.0 до 19.00 ч. в парк „Заимов“ ще се проведе за втори път осиновителска кампания, организирана от „Екоравновеси“, под мотото „Осиновявай, не купувай”. Общинският приют в „Горно Богров“ ще представи 10 кучета, които са готови да намерят своите нови стопани, информира m.focus-news.net. Всеки който иска да се запознае с пухените приятели и да контактува с тях, за да си избере домашен любимец, може да о направи без притеснение. Кучетата са здрави, обезпаразитени и ваксинирани и осиновяването може да стане веднага. Осиновителската процедура е максимално улеснена, като е достатъчно да си носите лична карта. Темата на това събитие ще бъде морето, за което ще напомнят всички декори и изненади. Забавлението е гарантирано с  танцов състав Sofia Touch Team.

comment 0
visibility 316

Ето в кои части на столицата ще спира водата в неделя

"Софийска вода" съобщи за временно прекъсване на водоснабдяването в някои райони на столицата утре, неделя – 08 юли.  Тъй като се подменя сградно водопроводно отклонение на ул. "Стефан Стамболов", там  ще бъде спряно водоподаването от 10.00 до 18.00 часа в района на ул. "Стефан Стамболов" - от бул. Тодор Александров" до ул. "Пиротска", информира Актуално.   Заради смяна на спирателни кранове и на пожарен хидрант на ул. "Илия Велинов" в Казичене водоподаването ще бъде спряно от 10.00 до 19.00 часа на ул. "Апостол Ламбов", ул. "Мито Войнишки", ул. "Илия Велинов" и на ул. "Хаджи Димитър". Отново утре, 8 юли, заради механично почистване и дезинфекция на резервоар "Шумака" ще бъде спряно водоподаването от 9.00 до 13.00 часа на столичани, живеещи в района на вилна зона "Шумака". Ако строително-ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на ул. "Симеоновско шосе".  

comment 0
visibility 389

Започна четвъртото издание на турнира по спортна гимнастика "Йордан Йовчев"

За четвърти пореден път се провежда турнирът за Купа Дженерали по спортна гимнастика "Йордан Йовчев". В зала „Арена Армеец“ ще участват 50 деца, всяко от които, има претенциите да заеме призово място. Турнирът по естествен начин допълва и обогатява спортния календар при децата, тъй като там турнирите са крайно недостатъчни, когато става дума за подрастващите, информира gong.bg. На откриването присъства Ренета Камберова, олимпийска медалистка по художествена гимнастика, Петър Стойчев, притежател на 11 световни купи по плувен маратон, Красимир Дунев, президент на БФ по спортна гимнастика и Йордан Йовчев, генерален секретар на БФ.

comment 0
visibility 523

Тестовият хибриден автобус в София аварира (обновена)

Това става ясно от публикации в социалната мрежа. Причините за сега не са ясни, както и дали ще се върне обратно, за да продължи тестовия период. В коментар автора на снимките е запитал "Може би този вариант, не е добър за нас?", визирайки недотам перфектната пътна инфраструктура. „Автобусът е бил блъснат от лек автомобил преди няколко дни. Два дни по-късно се е появила грешка, която не позволява возилото да продължи да се движи. Предстои да му бъде направена диагностика“, уточняват от Столична община пред БГНЕС. Понеделник се очаква да бъде отново в движение по линията 10ТМ. Снимки: Владимир Христовски

comment 0
visibility 906

"Горешляци 2018" в Банкя от 14 до 22 юни

От 14 до 22 юли ще се проведат традиционните за Банкя празници на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешлвци 2018" Столична Община Район „Банкя“ ще подари на своите жители и гости програма, съобразена с атмосферата и духа, които носи Банкя, но и с нейната модерност. Според църковния календар Горешляците започват на 15 юли, затова и най-тържествената част от събитията ще бъде именно в този най-горещ ден: след празничната литургия и курбана в храма "Кирик и Юлита" на обяд ще потанцуваме с Фолклорен ансамбъл „ЕТНОФОЛК“ от Радомир и ще попеем с ГЕОРГИ ГЬОЛСКИ – автор и изпълнител на популярната песен „Рада Радомирка“. Вечерта от 18:30 специалната програма ще продължи с рецитал на любимците на няколко поколения БРАТЯ АРГИРОВИ. За първи път в Банкя ще чуем финалистите от „Гласа на България“ ДИМИТЪР И ХРИСТО. Световноизвестният квартет „СЛАВЕЙ“ (квартетът на Надка Караджова) също ще бъдат специални гости, а за фънки настроението ни ще се погрижат Джаз формация „СОФИЯ“. В концерта ще чуем и 9-годишната ВАЛЯ НУШЕВА, която наскоро спечели Голямата награда на кмета на Банкя г-н Рангел Марков на фестивала „Вярвай, искай, можеш“. Звезден водещ на откриването на „Горешляци 2018“ ще бъде актьорът ЕВГЕНИ БУДИНОВ, който освен това е и депутат. Сред другите акценти в програмата на „Горешляци 2018“ ще бъдат първото от десетилетия КИНО НА ОТКРИТО В БАНКЯ – на 20 юли (петък). Със съдействието на Дистрибуторска къща „Пърпъл рейн“ и „Арт Продакшън Къмпани“ ще проежектираме филма „ПОСОКИ“ (2017) на режисьора СТЕФАН КОМАНДАРЕВ. Освен това програмата предвижда ДЕН НА МЛАДИТЕ, шест стилово разнообразни концерта, творчески АТЕЛИЕТА с грънчарско колело, изработка на бижута, носии и средновековни доспехи (наши гости от РИМ - Перник), АТРАКЦИОНИ и др. Обявен е фотоконкурс с теми „#БанкяСелфи“ и „Банкя на младостта, таланта и спорта“ и голям ПЛЕНЕР. Ще Ви очакваме в Банкя от 14 до 22 юли! За по-подробна информация, разгледайте програмата по-долу, както и следете сайта и фейсбук страницата на района. ГОРЕШЛЯЦИ - БАНКЯ 2018 14 юли (събота) 10:00 – 18:30 НАЦИОНАЛЕН ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР „ГОРЕШЛЯЦИ“ 2018 с участието на Танцов състав „Пендари“ – Банкя. Водеща: Димитрина Василева 18:00 Концерт „ВЕЧЕРТА ПРЕДИ ГОРЕШЛЯЦИТЕ” – Парк „Ротонда“ „МАЖОРКО И МИНОРКО“ – Солистите на Музикална къща „А Камертон“, София „ПЪСТРА КИТКА“ – Банкя 16.30 – 19.30 Алея „Вълшебна” Творчески ателиета за деца: 1. Грънчарско колело; 2. Редене и работа с мъниста; 3. Рисуване и украси; 4. Традиционни носии и средновековни доспехи и снаръжения; 5.Форма и обеми на балони – ул. „Майор Коста Паница“ 15 юли (неделя) 12:30 Обеден концерт „ГОРЕШЛЯЦИ 2018“ – парк „Ротонда“ ФА „ЕТНОФОЛК“ (Радомир) и Георги ГЬОЛСКИ Празнично хоро Водеща: Димитрина Василева 18:30 „ГОРЕШЛЯЦИ 2018“ – празничен концерт Джаз формация „СОФИЯ” - солист Яна ЧАКАЛСКА, гост Русана ХРИСТОВА Валя НУШЕВА Квартет „СЛАВЕЙ“ Димитър АТАНАСОВ и Христо МЛАДЕНОВ Братя АРГИРОВИ ЕВГЕНИ БУДИНОВ – водещ Заря 11:00 – 13:00 и 17:00 – 20:00 Алея „Вълшебна” Творчески ателиета за деца: 1. Грънчарско колело; 2. Редене и работа с мъниста; 3. Рисуване и украси; 4. Традиционни носии и средновековни доспехи и снаръжения; 5.Форма и обеми на балони. 17 юли /вторник/ „ГОРЕШЛЯЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ“ – концертна вечер 18:00 СОФИЙСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР, ОКИ „Искър” – Парк „Кестените“ 19:00 Фолклорен ансамбъл „БАНКЯ“ при НЧ „Отец Паисий“ 20:00 „София – ОТ СЕДЕМ ИЗВОРА ВОДА“ - концерт и представяне на книга по проект, финансиран от Дирекция „Култура“ на СО Водеща: Димитрина Василева 18 юли /сряда/ „ДЕНЯТ НА МЛАДИТЕ“ – парк „Ротонда“ 17:00 – DJ JIVKO 18.30 „Училище по танци” – ХИП-ХОП ФОРМАЦИЯ „DA CLICK“ 19:30 ELECTRIC PIE - Джаз концерт от цикъла „Остров на музиката”, ОКИ „Средец” 19 юли /четвъртък/ 11:00 Среща на дълголетниците. Хотел „Жеравна“ 19:00 „В СВЕТА НА КЛАСИКАТА“ – концерт на Роберто ИЛИЕВ - пиано и Оркестър „КЛАСИКА“, СБР “Здраве“ (Зимна градина) *Със съдействието на „Ротари клуб Банкя“ 20 юли /петък/ 21:00 КИНО НА ОТКРИТО - парк „Ротонда“ „ПОСОКИ“, 2017, реж. Стефан Командарев Партньор на събитието: Дистрибуторска къща „Пърпъл рейн“ 21 юли /събота/ 10:00 АВТО РЕТРО ПАРАД 18:30 ФИНАЛЕН КОНЦЕРТ –– парк „Ротонда“ Награждаване на участниците във фотоконкурса Валериа Войкова, Палома Иванова и Елица Узунова - Център за изкуства „ЗОРНИЦА“ Александра АЛЕКСАНДРОВА Бг ДУЕТЪТ ОГНЕНО ШОУ („Смехурко“) Водещи: Милчо Соколов и Кирил Веселинов – Бг Дуетът 22 юли /неделя/ 10:00 ЕЖЕГОДЕН ПЛЕНЕР „Банкя на младостта, таланта и спорта“ – Парк „Кестените“ и парк „Ротонда“ 1 юли - 20 юли 2018 г. Фото-конкурс с две теми: „Банкя на младостта, таланта и спорта“ и „#БанкяСелфи“ 14 - 22 юли - „Вкусът на Банкя“ – кулинарни изкушения. ул „Майор Коста Паница“

comment 0
visibility 399

Пример за подражание - добрите хора съществуват

По време на последния порой в столицата млад мъж помогна на бездомник, скитащ се в дъжда. Той показа пример за подражание и доказа, че добрите хора съществуват. Ето какво разказва Боян Иванов: "Видях този човек от терасата ми да пълзи едва-едва в пороя, който се изсипваше от поне половин час. Вървеше в средата на пътя, а колите го заобикаляха. Дъждът се лееше като из ведро, а никой не му обръщаше внимание. Поне да го попита как е, добре ли е, защо не се скрие на сухо, докато спре да вали?" Мъжът стоплил супа, приготвил допълнително консерва боб с наденица и малко хляб и догонил бездомника. Предложил му също помощ, транспорт и цигари. Бездомникът хапнал супата, изпушил цигарата и продължил бавно по пътя си. "Просто времената са такива, че всеки се бори и оцелява, дори ако трябва да предаде или обърне гръб на ближния си. Не само аз, но и всеки би се зарадвал, ако някой, който има дори и малка възможност, би направил добро за него", споделя още Боян.

comment 0
visibility 1148

Нов вид измама в София: Взимаш под наем и сменят ключалките

С нас се свърза Надежда Йорданова, потърпевша от нов вид измама в София. Тя споделя схемата - наемаш жилище, плащаш депозит, а на следващия ден ключалките са сменени и достъпът до апартамента е невъзможен. "Договор няма, защото той каза, че бърза за морето и да не се притеснявам, нямало да има проблем. Каза, че може да напишем на едно листче, че съм му дала парите. Засякохме тока и водата, описахме ги. Даде ми ключовете и каза, че на 29 юли трябва да дам останалата сума.", разказва Надежда пред Столица.bg. Обектът, където се извършва измамата е жилище в центъра на София на ул. Иван Иванов. Наемателката взима ключовете и мести част от багажа си още на същия ден. На следващия ден ключалките са сменени и достъп до жилището й е отказан. Пусната е жалба в полицията. Органите на реда са съдействали за взимането на багажа, но парите няма как да се възстановят. Оказва се, че има и други потърпевши и жалби са пускани многократно.

comment 0
visibility 322

Опашките пред КАТ намаляха след удължаването на работния ден с 1 час

Около 2500 души и 1200 коли минават всеки ден през КАТ. Поради огромните опашки, пътните полицаи вече са с удължено работно време, което започва от 07:30 часа. От 07:00 автомобилите се допускат в двора и по този начин се избягва задръстването по улица "Лъчезар Станчев". Обмисля се и въвеждането на две смени на работа. Това ще бъде възможно, ако се назначат допълнително още 20 служители. Вече има такова искане до МВР и то не е нелогично, тъй като всеки ден от пункта директно в държавния бюджет влизат над 100 000 лв. от такси за регистрация на автомобили, смяна на талони и книжки на шофьорите, както и от глоби на нарушители. От Столична община са отпуснати средства за ремонт и разширение на тротоара край пункта. Сменено е и уличното осветление с ново. След спечелени обществени поръчки КАТ вече е оборудван с безжичен интернет, климатици, нова система от 70 камери за видеонаблюдение и генератор за ток, който да се включва при авария, за да не спират компютрите при работа.

comment 0
visibility 430

Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонт на водопровод по ул. „Първа българска армия" в столицата

Заради ремонт на водопровод по ул. „Първа българска армия", от ул. „Гено Киров" до ул. „Нешо Бончев",  по ул. „Първа българска армия", от ул. „Нешо Бончев" до мост на р. Суходолска , по ул. „Проф. Иван Георгов" от ул. „Първа бълг. армия" до ул. „Локомотив" , по ул. „Локомотив" от ул. „Проф. Иван Георгов" до бул. „Илиянци", по бул. „Илиянци" от ул. „Първа българска армия" до ул. „Сергей Румянцев"   се налага промяна в организацията на движение. Забранява се влизането на автомобили както следва: от 09.07.2018 г. до 27.07.2018 г. по северната половина от пътното платно на ул. “Първа българска армия”, в участък от 100 м, считано от ул. „Константин Преславски“ в посока ул. „Проф. Иван Георгов“. Движението на автомобили ще се извършва двупосочно в по една лента в посока по южната половина от пътното платно на ул. “Първа българска армия”, в същия участък, от 28.07.2018 г. до 24.08.2018 г. по северната половина от пътното платно на ул. “Първа българска армия”, в участък от 125 м, между ул. „Константин Преславски“ и ул. „Проф. Иван Георгов“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в по една лента в посока по южната половина от пътното платно на ул. “Първа българска армия”, в същия участък.   от 04.30 часа на 09.07.2018 г. до 24.00 часа на 27.07.2018 г. се измества временно автобусна спирка по маршрута на автобусни линии № 100, с код 1506 „ Моста на Суходолска река”  със 100 метра напред в посока ул. “Нешо Бончев”;   от 04.30 часа на 28.07.2018 г. до 24.00 часа на 24.08.2018 г. се измества временно  автобусна спирка по маршрута на автобусни линии № 100, с код 1505 „ Моста на Суходолска река”  с 90 метра назад в посока ул. „Константин Преславски