Новини от 02.08.2018

comment 0
visibility 291

Столична община обезопаси входа към основата на паметника на Съветската армия

Граждани сигнализираха за опасностите и отворения капак към галериите под основата на паметника на Съветската армия. Входът представлява отворен капак в Княжевската градина и привлича вниманието на тийнейджъри и клошари. В галериите са открити плъхове, течаща вода и кал, както и клошари, които са намерили обежище там. След подадения сигнал Столична община обезопаси мястото. [caption id="attachment_25620" align="alignnone" width="206"] Източник: Булфото[/caption]

comment 0
visibility 523

Йорданка Фандъкова ще посети разкопките на площад „Света Неделя“

Утре, 3 август, в 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети разкопките на площад „Света Неделя“. Тя ще се запознае подробно с работата на археолозите. В проверката ще вземе участие  зам.-кметът Тодор Чобанов.

comment 0
visibility 481

В средата на август затварят бул. „Ак. Иван Гешов”

В средата на месец август е планирано затваряне за преасфалтиране на участъка от бул. „Ак. Иван Гешов” до бул. „Гоце Делчев“. Работата там ще започне по платното в посока "Бояна", като движението ще се извършва двупосочно в другото пътно платно, това каза кметът Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта при кръстовището на бул. „Ак. Иван Гешов” и бул. „България“, информира Транспорт за София. Ремонтът там е предвиден да приключи до средата на месец август, като се очаква по същото време да се завърши и работата по трамвайните релси и движението на трамвай № 7 да бъде възстановено. Заедно с това се ремонтира и подлезът, като той ще бъде готов също в средата на месеца. При подлеза е монтиран нов окачен таван, възстановена е стенната облицовка, изпълнена е нова електрическа инсталация и са монтирани нови LED осветители.

Реклама
comment 0
visibility 296

Затвориха временно столична метростанция заради забравен багаж

Изоставена раница на софийската метростанция „Сердика“ предизвика смут. Преди 12.00 ч. се наложи подлезът на метростанцията да бъде затворен поради съображения за сигурност. Полицейски екипи претърсиха раницата. Извикана беше и линейка. От МВР съобщават, че в раницата е имало дрехи, пише Топновини. Докато траеше проверката, движението на мотрисите бе преустановено. След приключването й, нормалната работа на подлеза и метростанцията бе възстановено.

comment 0
visibility 622

Ретро трамвай ще забавлява с музикални разходки из столицата

От началото на месец септември всеки петък ретро трамваят ще пътува из София по различен маршрут. Организаторите на забавлението са  Божидар Емануилов и Емил Русчев. Те обещават на пътниците да ги върнат в миналото, разказвайки интересни истории за столичните забележителности, покрай които ще минава трамвая. Актьор ще разказва за трамваите и депото, за софийските забележителности, информира БНР. Днес, 2 август, ще се състои пилотна обиколка на София с жива бразилска музика и много изненади, подготвени от организаторите. Начланата спирка е най-старото трамвайно депо в България на бул. „Мария Луиза“ 84.

comment 0
visibility 595

Осигурено е финансирането за разширяване сградата на 63 ОУ „Христо Ботев“

Вчера Ирина Савина, заместник-кмет на София по направление “Инвестиции и строителство”, сподели в профила си в социалната мрежа, че е осигурено финансирането за разширение на сградата на 63 ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Требич“, район „Надежда“. Савина уточнява, че към училището ще бъде направена пристройка, в която ще има 9 нови класни стаи. Така ще се увеличи значително капацитетът на училището. Така ще се отговори на нуждите на жителите на района и няма да се налага да бъде намаляван приема на първокласници в училището. Ирина Савина каза, че се подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта.

comment 0
visibility 397

Тече изграждането на първото обособено трасе в София само за градски транспорт

По време на вчерашната проверка на ремонта на бул.“Васил Левски“, заместник-кметът на София Евгени Крусев каза, че по бул. „Константин Величков“ тече изграждането на първото обособено трасе в София само за градски транспорт. Крусев сподели, че в момента се изграждат перони по булеварда. По него минават няколко трамвайни и автобусни линии в момента. Всички спирки ще имат перони, а релсовото трасе ще е с делиниатори от бетон. По този начин няма да се влияят от атмосферните условия и ще предотвратяват нарушения. Готови са вече пероните за спирка „Парк св. Петър и св. Павел“. В процес на изграждане са и пероните на кръстовището с ул. „Цар Симеон“. Ще се изградят перони и в отсечката между бул. „Тодор Александров“ и бул. „Александър Стамболийски“, пише Фокус. На това място ще бъдат измествани и спирките. Трамваите и автобусите ще имат общи спирки и едно трасе. Това ще доведе до съкращаване на пътуването.

comment 0
visibility 626

Без токчета на детските площадки в София

Ремонтът на настилката на голямата детска площадка в Южния парк вече е приключил. Майките на малчуганите, които ще се забавляват на площадката, трябва да знаят, че стъпването с високи токчета върху ударопоглъщащата настилка прави малки дупки в нея. Те в последствие, от дъжд или сняг, се разширяват и постепенно се стига до разрушаване на тази настилка. Поставени са повече от 50 табели до градинките в парковете, с помощта на които се апелира към всички любителки на елегантните токчета, да уважават съоръженията и да не стъпват с тях вътре в площадката.

comment 0
visibility 332

Двама маскирани обраха бензиностанция в столичен квартал

Преди минути е била обрана бензиностанция в квартал „Слатина“ в столицата. Обирът е извършен на бул. „Професор Цветан Лазаров“, информира Блиц. Двамата маскирани са заплашили касиерката с оръжие и я принудили да им предаде оборота. Изчезнали с лека кола. Касиерката е била много уплашена, но не е пострадала. В момента на мястото на престъплението има полиция. Не е известно каква сума е била задигната.