Новини от 15.08.2018

comment 0
visibility 344

Изкопните работи по третия лъч на метрото вървят по график

Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели в социалната мрежа за достигането на тунелопробивната машина на третия лъч до метростанцията на бул. “Патриарх Евтимий” при кино “Одеон”. Тя допълни, че за 32 дни машината се е справила с изкопаването на тунела между станцията на бул. “Витоша” и на бул. “Патриарх Евтимий”. Специализираната машина влиза на станцията със скорост от 35 мм на минута, като обикновената й скорост е 80 мм в минута. В конкретния участък е достигната най-високата скорост за третия лъч - 37,5 м за ден. Машината има диаметър 9 м и дължина от 80 м. Станцията на бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Граф Игнатиев” е с дълбочина 24 м.

comment 0
visibility 914

Жителите на "Младост" ще се радват на обновения парк "Въртопо"

Днес зам.-кметът на район "Младост", Румен Русев, обяви, че до месец ще приключи първият етап от ремонтните дейности на парк "Въртопо" в "Младост" 1. Предвидени са нови зелени площи за разходки и почивка и фитнес зона за спорт. За забавлението на децата се изграждат две нови детски площадки. За майките с колички и за инвалидите е предвидена достъпност, като за целта ще бъдат изградени асансьори.  След направената проверка от Русев относно изпълнението на проекта, той констатира, че към момента реализацията му върви по план и в срок. Възложител на благоустрояването на зелените площи на територията на парк "Въртопо" е Столична община. Подходът към парка е от към ул. "Димитър Моллов" в "Младост" 1. Тази година са отпуснати пари на за първия етап по изграждането на парка. За следващата е предвиден втори етап, с който парка ще бъде разширен. Там предстоят процедури по отчуждаването на частни имоти. [caption id="attachment_26218" align="alignnone" width="225"] Парк "Въртопо", Младост 1[/caption]

comment 0
visibility 306

Арх. Румен Русев: 20 000 кв. м улици и тротоари се ремонтират в район „Младост“

Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост“ арх. Румен Русев сподели, че администрацията на района е осигурила 1 040 000 лева за ремонта на 20 000 кв. м. улици и тротоари. Сега се закърпват вътрешноквартални улици и се ремонтират тротоари. Продължава и асфалтирането. Според кмета ремонтите ще продължат докато стигнат парите и времето позволява, информира Дарик. Съвсем скоро е приключил ремонтът на пътната настилка на кръстовището на бул. „Александър Малинов“ и ул. „Филип Аврамов“. Решението кои улици да се ремонтират се взима след обстоен анализ и оглед. Арх. Русев каза, че 14 ключови булеварди и улици с усилен трафик ще бъдат поддържани абонаментно на база сключен договор със Столична община.

Реклама
comment 0
visibility 423

Евгени Крусев ще направи проверка на кръгово кръстовище в квартал „Драгалевци“

Днес, 15 август, от 10.00 часа заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев ще направи проверка новото кръгово кръстовище в кв.“Драгалевци“. На проверката ще присъства и кметът на район „Витоша“ инж.Теодор Петков. Кръговото кръстовище е разположено на ул.“Папрат“ в кв.“Драгалевци“. За журналисти е осигурен транспорт от 9.15ч. от пл.“Св.Александър Невски“.

comment 0
visibility 311

Разкрита е кражба на около 120 м железопътни релси в София

От Пето районно управление в столицата са разкрили извършители на крупна кражба. Разследването започнало още в през месец юли, когато била установена липсата на около 120 м ЖП релси, които трябвало да бъдат на склад на товарна Сточна гара. След разследване е установено, че двама мъже – на 34 и 64 години, предварително нарязали на парчета релсите и с помощта на още няколко други съмишленици, натоварили парчетата на превозно средство с автокран и ги скрили, информира Фокус. На 64 годишния мъж е повдигнато обвинение по чл. 195 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“, а на 34 – годишния му съучастник  е повдигнато обвинение за престъпление в опасен рецидив по член 196 от НК. Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа и е обявен за общодържавно издирване.

comment 0
visibility 290

Фермерският пазар в столицата днес е посветен на смокинята

По традиция, в София всяка сряда се провежда Фермерският пазар пред Министерството на земеделието. Днес темата е смокинята. В 12.00 ч. ще е демонстрацията, на която гостите на пазара ще могат да вкусят пресни смокини и да опитат чай от смокинови листа. Ще се предлага и домашно сладко от смокини, информира offnews. Смокините на днешния пазар са производство на ЕТ Райс– ПЕНКА ВЛАХОВА. Фермерският пазар ще е отворен, както всяка сряда, от 10.30 ч. до 18.30 ч.