Новини от 23.08.2018

comment 0
visibility 439

Ремонтите в район „Витоша“ вървят по график

През тази седмица започна саниране на сградата на 52 ОУ "Цанко Церковски" в кв.Бояна. През миналата година основно бе ремонтиран покривът на сградата и изцяло бе подменена отоплителната система. Продължава работата по основния ремонт на детската площадка на ул."Омая" в кв.Княжево. Следващата седмица ще бъде монтирана ударопоглъщащата настилка на новата площадка на пл."Знаме на мира" в кв.“Павлово“, след което ще бъдат монтирани и новите детски съоръжения.

comment 0
visibility 293

Асфалтират бул. „България“

Днес стартира полагането на износващия слой асфалт на платното в посока "Бояна" на бул. „България“. Ремонтни дейности се извършват в отсечката от бул. „Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“. Извършен бе ремонт на пътната настилка на платното. Има метална мрежа за по-голяма здравина. Направена е хидроизолация на подлезите при ул. „Ручей“ и ул. „Нишава“, информира sofia.utre.bg. В събота се очаква да бъде пуснато движението в отсечката. След това започват ремонтните дейности в платното към центъра. От СО молят водачите да използват алтернативни маршрути като бул. „Цар Брис III“ и бул. „Черни връх“.

comment 0
visibility 283

Кметът на София провери ремонта на Западен парк

Йорданка Фандъкова се включи в работната оперативка и направи проверка на ремонта, който се извършва в Западен парк. Работи се усилено по изграждане на нова канализация, канализационни шахти и площадки за техническите мрежи на моста за пешеходци, информира 24 часа. Срокът за приключване на обекта е 12 месеца, което означава, че трябва да приключи следващото лято. Предвидено е обновяване на алейната мрежа, поставяне на осветление, видеонаблюдение и поливна система. Ще има вход към район „Люлин“. Ще се направи главен вход към бул. „Сливница“. Ще се работи по езерото с алпинеума, розариума, сухия фонтан и др.

Реклама
comment 0
visibility 400

850 свободни места за студенти в Софийския университет

След третото класиране на кандидат-студентите 850 места в различните специалности остават незаети в Софийския университет. Обявен е допълнителен прием за няколко специалности. Сред тях са право, компютърно инженерство, археология, публична администрация, педагогика, българска, френска и италианска филология, информира Дарик. Документите за допълнителния прием ще се приемат от 10 до 14 септември, а класирането ще е ясно на 18 септември. Записването на студентите ще се извършва на 19, 20 и 21 септември. Всички свободни места са публикувани на страницата на университета.

comment 0
visibility 492

В район „Младост“ изникна нова детска площадка

Арх. Румен Русев, временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“ съобщи в социалната мрежа за нова придобивка за малките жителите на "Младост" 1, в района на блок 72. Вече е приключила работата на фирма дарител по изграждането на нова детска площадка, пише арх. Русев. Днес е проверил качеството на изпълнение на площадката. В близките дни ще бъде насрочена и приемателна комисия, на която експерти от администрацията на района ще отправят евентуални забележки. Неговият призив е да няма деструктивно отношение към площадката, защото много често, няколко дни след откриването, вече има насилствено изпочупени елементи, дори и откраднати.  

comment 0
visibility 346

85-годишна жена пострада при катастрофа в София

85-годишна жена пострада при катастрофа между тролейбус и лек автомобил. Инцидентът се е случил на столичния булевард "Акад. Иван Гешов". Ранената е откарана в болница. Няма опасност за живота й. Разследват се причините за сблъсъка. Най-вероятно става въпрос за шофиране с превишена скорост от страна на водача на автомобила. Движението в района се осъществява нормално.

comment 0
visibility 324

99-годишен мъж е открит мъртъв с рана на главата

99-годишен мъж е намерен мъртъв в дома му, който се намира в района на ул. Оборище и ул. Сан Стефано. По първоначални данни има следи от насилие. Покойникът е имал рана на главата. Тялото му е било открито в леглото. На място има разследващи, които изясняват подробностите около смъртта. Възможно е да става въпрос за убийство.

comment 0
visibility 251

„Врана“ е държавна собственост

На първа инстанция в Софийски градски съд приключи спорът за собставеността на двореца „Врана“ Решено бе, че е държавна собственост, а не на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза. Делото за собствеността на имота от 992 дка се точи вече 7 години. Все още се бави делото за 16 500 дка Рилски гори.

comment 0
visibility 291

Спират водата в някои райони на столицата утре

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в петък, 24 август, в някои части на София. Заради ремонт на уличен водопровод на ул. „Йордан Бакалов-Стубел“ в кв. „Манастирски ливади“ ще бъде спряно водоподаването  от 9.00 до 19.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Луи Айер“ от ул. 418 до ул. „Луи Айер“ №227А, ул. „Тодор Попов“, ул. „Околовръстен път“, ул. „Луи Айер“, ул. „Тодор Джебаров“. Заради подмяна на уличен водопровод на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъде спряно водоподаването от 8.00 до 18.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на пл. „Славейков“, ул. „Уилям Гладстон“ от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Дякон Игнатий“ от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Генерал Гурко“, информира Дарик. Заради подмяна на уличен водопровод на ул. „Народно хоро“ в кв. „Овча купел“ ще бъде спряно водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Народно хоро“ от ул. „Брезов рид“ до бул. „Овча купел“, ул. „Крушовски връх“ от ул. „Буземска“ до ул. „Маестро Кънев“. “Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

comment 0
visibility 255

Ограничават движението в центъра на столицата заради заснемане на сцени от филм

Заради заснемане на сцени от филм в центъра на столицата се налага ограничаване на движението. Забранен е престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва, информира sofia.utre.bg: - от 11.00 до 24.00 часа на 23 август на ул. „Ангел Кънчев” между ул. „Иван Денкоглу” и ул. „Солунска” – 6 паркоместа. Въведена е и временна организация на движението за ремонт на уличен канал по бул. „Арсеналски“. Забранява се влизането на автомобили, както следва: - До 24.00 часа на 23 август по южната половина от пътното платно на бул. „Арсеналски“ в участъка от ул. „Никола Козлев“ до ул. „Зорница“, както и през кръстовище бул. „Арсеналски“ – ул. „Зорница“. Движението ще се извършва двупосочно в едната лента в посока по северната половина от пътното платно на булеварда.

comment 0
visibility 263

Заловиха 35-годишен, ограбил таксиметров шофьор в столицата

Полицаи от 9-то РУ в София са заловили 35-годишен криминално проявен столичанин, който на 15 август ограбил таксиметров шофьор. Разследването по случая започнало веднага след подаване на сигнала, информира sofia.utre.bg. Според таксиметровия водач, след като стигнал до посочен адрес в кв.“Модерно предградие“, бил заплашен с хладно оръжие и ограбен от излизащия от колата клиент. Взети са пари и таблет. Служителите на полицията бързо установили и заловили 35-годишен криминално проявен столичанин. Повдигнато му е обвинение по НК и в момента е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.