Новини от 04.10.2018

comment 0
visibility 317

В София се събраха 4,5 т. стари дрехи за месец

Вече е известно, че по време на  септемврийската кампания за събиране на ненужни дрехи, чанти и обувки бяха събрани 4.5 тона текстил. Събраните дрехи ще бъдат третирани о подходящ начин и всички, които са годни, ще се използват отново, информират от Зелени решения в социалната мрежа. Всичко останало, което не става за използване, ще бъде рециклирано. Част от годните дрехи ще се използват за създаване на уникална модна колекция, която ще се демонстрира на SOFIA Green Fashion Days и European Week for Waste Reduction - в края на месец ноември. Въпреки, че кампанията приключи, контейнерите за събиране на текстил ще останат и всеки може да изхвърля ненужните си дрехи, обувки и чанти в тях.

comment 0
visibility 302

ГДБОП и спецпрокуратурата влизат и в софийски онкоболници

Акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата ще продължи и утре. Обекти на проверката са и лечебни заведения в София и страната, научи Столица.bg. Очаква се утре да бъдат проверени най-малко три онкологии в столицата. Днес проверката влезе в две болници, но няма да бъдат пропуснати онкоболници в големите градове в страната. Едната е хематологичната "Св. Йоан Павел" в столицата, която е частна. А другата е в Благоевград. Акцията е по сигнал за злоупотреби с жизненоважни лекарства при лечението на онкологично болни пациенти и източване на здравната каса.  Ще се проверява документацията за доставката, цената и наличността на скъпоструващите лекарства. Преди година бе разкрита схема, в която участниците търгували и изнасяли скъпоструващи лекарства. Те са били в контакт с директори на болници.

comment 0
visibility 245

Паметникът на Съветската армия пак е изписан с червена боя

Днес паметникът на Съветската армия посрещна утринните лъчи на слънцето отново надраскан с червена боя. Задраскан е надписа на монумента, а отдолу е записано „Столична община, махни този национален позор!”, информира 168 часа. Това не се случва за първи път. Паметникът до момента периодично е осъмвал в какви ли не краски.

Реклама
comment 0
visibility 266

„Натура 2000“ показва на столичани как се пази дивата природа

"Натура 2000 идва в столицата" е инициатива, която цели свързването на гражданите с дивата природа. Тя ще я представи през очите на изкуството. За да се случи това, са предвидени няколко събития, които ще заинтригуват столичани от всички възрасти. В събота, 6 октомври, от 11 до 14 ч. инициативата ще е в детския научен център "Музейко" с приключенската игра "Открий, научи, спечели!", в която ще има и награди, и "На крилете на птиците" – художествено ателие, в което децата ще оцветят птици от българската природа, пише Дневник. Отново в събота, 6 октомври, в Театър 199 от 19.30 ч ще се играе представлението "Приятно ми е, Ива", където главната героиня ще разказва за интересните си срещи с дивата природа. На 8 октомври, понеделник, в Борисовата градина от 18.00 ч. ще играят децата от клуба по художествена гимнастика "Финес" – София и от Костинброд. Следващата събота и неделя, 13 и 14 октомври, от 9.30 до 18.00 ч. в Зоологическата градина всеки посетител може да твори пред Екологичния научно-образователен център и да подпомогне кампанията  "Капачки за бъдеще". Ще се правят мозайки от капачки, които изобразяват диви животни. Посетителите могат да носят свои капачки, които да допълнят събраните от кампанията за покупката на кувьози за недоносени бебета.

comment 0
visibility 289

Прегледаха Столун в Правителствена болница

Холивудският актьор е бил на преглед в Правителствена болница - "Лозенец", съобщи БНТ. Подробности около здравословното му състояние не се съобщават. Екранният Рамбо се е почувствал зле и е бил откаран в блоницата. Той е добре и няма проблеми със здравето. Прегледите са рутинни. Столоун продължава работата си по Рамбо 5, обяснява Ярив Лернер, директор на Киноцентър "Ню Бояна". Актьорът е в България от 29 септември и смята да изхарчи около 100 млн. долара за реализирането на екшъна Рамбо 5 - Последна кръв. След София снимките продължават край Варна, а после Сталоун отлита за Канарските острови.

comment 0
visibility 428

50 000 кв. м включва реконструкцията на зоната около "Графа"

50 000 кв. м е площа, която се ремонтира около скандалната улица "Граф Игнатиев". Това е по проекта „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на град София”, обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев. Реконструкцията на "Граф Игнатиев", ул. "Солунска", "Иван Шишман", "6-ти септември", площад "Славейков" и "Гарибалди" и др. е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020. Общо стойноста е 24,1 млн. лв. Политическите атаки не са и не могат да бъдат причина да подам оставка, заявява Крусев пред 24 часа. Три дни вече публично се обсъжда некачествения ремонт на "Граф Игнатиев", което стана причина Иван Велков и Симеон Славчев от ПГ5 да поискат оставката на ресорния заместник кмет. Реконструкцията включва 11 подобекта и на нито един от тях не е завършен ремонта, за да се правят оценки дали е качествено или некачествено изпълнението, коментира Крусев. За оставката му вчера си замълчаха от групите "Патриоти за София", БСП, РБ в СОС. Ако се ремонтира площ колкото 10 000 бани, може би е нормално да има забележки. Не че трябва да се примиряваме, но нека приключи ремонта и тогава да се коментира, написа в социалната мрежа общинският съветник Стефан Марков. С транформацията на "София - зона II" се похвали главният архитект на София Здравко Здравков пред московския си колега арх. Кузнецов на дискусията "Разговори за града", където се обсъждаше и "София - град за хората". Присъстващите във Военния клуб общински съветници, архитекти, инженери и гости търпеливо изслушаха и одобрително аплодираха арх. Здравков в изказването му за това къде и как ще се преобрази София. Същото, което днес обяснява Евгени Крусев, го каза и главният архитект за София - зона II. Той дори разходи арх. Кузнецов по "Графа". Но тогава никой и не се осмели да иска оставка. А всички дружно, седнали на първия ред, се възхищаваха на бъдещата трансформация на градските пространства. Всяко преобразяване на градските пространства ще предизвиква голяма обществена съпротива, предупреди арх. Кузнецов българския си колега.

comment 0
visibility 732

"Детско полицейско управление" вече управлява и в "Надежда" (СНИМКИ)

Третокласници от 54 СУ „Св. Иван Рилски“ в район "Надежда" ще участват доброволно в двегодишно обучение по проект "Детско полицейско управление". Управлението вече работи от началото на октомври, разбира се в партньорство с II РПУ на СДВР, похвалиха се от район "Надежда". Между двете страни, училище и полиция, вече е подписано споразумение от шефа на II РПУ Иван Каназирски и директора на 54-то училище. На откриването на проекта малчуганите бяха особено впечатлени от присъствието на конна полиция, моторизирано звено, Охранителна полиция, Криминална полиция и любимото на децата полицейско куче. Интерес и възторг се забеляза при децата и към пожарни автомобили и пожарникари, и с любопитство наблюдава учебната ситуация. Проектът има за цел децата да придобият основни умения за опазване на техния живот чрез игра. Малчуганите ще получат информация за уважение, толерантност, отговорност и работа в екип, така както често се случва в реалния живот. Служители на МВР ще водят теоретичната част от обучението на третокласниците, а това няма да пречи по никакъв начин на редовния учебен процес и програмата. Гости в 54 СУ "Св. Иван Рилски" бяха  заместник-кмета на район „Надежда“ Анелия Георгиева, инж. Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика“, Николай Младенов, началник УПБЗН „Нови Искър“ към 2 РСПБЗН, експерти от ДПС.

comment 0
visibility 503

Още 500 детски ваксини за хепатит купува общината

Нови 500 ваксини за деца за хепатит А са поръчани преди ден  поради голямото търсене от родители. Това съобщиха за Столица.bg от район "Красна поляна".  Очаква се до дни са бъдат получени и разпределени от РЗИ-София към джипитата. Дозите са детски и продължава търсенето от притеснени родители.  Само едно болно дете има от всички детски градини в "Красна поляна" и за това са предупредени родителите на останалите малчугани. Предприети са всички мерки и е извършена са дезинфекция. От предишните закупени 600 дози - 200 за възрастни и 400 за деца до момента са останали само 60. Именно затова с писмо РЗИ-София е поискало още от ваксината срещу заразната болест. Епидемиологичната обстановка се следи от здравната инспекция. Огнището на хепатита бе открито още през юли - август във "Факултета".  Предприети бяха всички мерки срещу разпространението на заболяването. Извършена бе информационна капания и дезинфекция.  

comment 0
visibility 322

Полицаи от ОДМВР-София задържаха водачи, умишлено блъснали полицейски автомобили в опит да се отърват от проверка

Вчера, 3 септември, при патрулиране в Ботевград, полицейски екипна РУ- Костенец се натъкнал на автомобил „Субару“, чийто водач шофирал неразумно и бил заплаха за сигурността на останалите участници в движението. Нарушителят успял да избяга от мястото, но полицейския екип го установил близо до основно училище, в момент, в който се движел в насрещната лента буквално срещу патрулката. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал за спиране от страна на полицията, водачът не се подчинил и дори ударил автомобила им, опитвайки се да избяга. След направения тест за алкохол, били отчетени промили над допустимото.  Заловеният 41- годишния ботеврадчанин е с две присъди за шофиране в нетрезво състояние. Виновника е задържан за срок до 24 часа. и е образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал.1 от НК Към 19.10 часа във вторник, 2 октомври, полицейски патрул на РУ- Самоков е получил сигнал, че в района на Продановския рид пътува микробус с крадени коне. Полицейският екип незабавно откликнал на сигнала и засякъл посочения автомобил. Водачът, 54-годишен от Самоков, не се подчинил и тръгнал към махала в Самоков. На разклона за местността „Червената земя“ микробусът опитал да измести от пътя служебния автомобил, удряйки го в предната дясна врата, после дал газ и изчезнал в махалата. Служебния автомобил има леки поражения. Няколко часа по- късно въпросният микробус е открит, иззет и шофьорът му- задържан. Справката показва, че 54- годишният мъж е неправоспособен и кара без книжка. Стартирано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2, вр. ал.1 от НК.

comment 0
visibility 466

Разширението на "Сфумато" пак на обществено обсъждане

Второто обществено обсъждане за разширяването на театър Сфумато ще е на 17 октомври, вместо на 15, съобщават от район "Оборище". Проектът вече беше обсъждан веднъж на 20 септември. На 17 обаче трябва ясно и категорично да стане ясно желанието на хората относно предложения проект за разширяване на културно пространство „Пристройка“ – преустройство и реконструкция на сградата на театър „Сфумато“. Още: Обществено обсъждане за реконструкция на театър „Сфумато“ Заключителната дискусия е от 17.30 часа в сградата на театър „Сфумато“. Проектът предвижда в разширяването да се включи изграждане на хотелска част. Тя ще се ползва от актьорите на гостуващите театри. Тук обаче може да възникне спор за теренът. На обсъждането на 17 октомври ще присъства и кметът на Оборище Васил Цолов.

comment 0
visibility 290

Седем от десет столичани са удовлетворени от културните обекти в града

Според статистиките от 20 европейски столици, 75% от жителите им са доволни от културните обекти в града. Лидер в това отношение е Виена, следвана от Хелзинки, Прага и Стокхолм. След направената анкета у нас, 70% от софиянци изказват задоволството си от културните обекти в столицата. Според тези резултати, София е под средното ниво на удовлетвореност за ЕС, информира Дневник. За наше голямо учудване, ние се намираме дори преди Атина в това отношение.

comment 0
visibility 337

Над 2300 бегачи стартират в маратона WIZZ AIR София 2018

Над 2300 бегачи ще стартират в класическата дистанция от 42,195 км, както и в 21 км и 10,5 км на WIZZ AIR София маратон 2018, съобщиха организатори от София - Европейска столица на спорта. Около 100 души пък ще стартират в масовия старт. Трима маратонци са претендентите за спечелването на джакпота от 20 000 лв. 35-ото издание на емблематичния за София маратон е на 14 октомври (неделя) от 9.30 ч. Двама от участниците на WIZZ AIR София вече са си осигурили по две победи във веригата маратони в България и имат максималния актив от 20 т. Това италианецът от марокански произход Ахмет Насеф и защитаващата титлата от миналата есен Рут Матебо от Кения. Стартът в София ще бъде интригуващ, тъй като двамата могат да разделят джапота или да го вземе само единия.

comment 0
visibility 1319

Настилката на "Свети Седмочисленици" не замръзва и не се пързаля

Бетонови павета, а не мрамор е настилката в градинката "Свети Седмочисленици" на "Граф Игнатиев". Те имат необходимата износоустойчивост и качества против хлъзгане при мокро време. Това заяви зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пред bTV. След публичното оплюване на ремонта на "Графа" от снощи на мода са плочките в градинката на храма. В социалната мрежа се завихри отново спор дали пък настилката не е от фаянсовите плочки на нечия стара баня. Проектантът на реконструкцията арх. Иво Пантелеев заяви, че настилката не замръзва и не се пързаля. Кагато всичко приключи, ще се убедите, че настилката е съвременна. Същата е поставена на един от емблематичните площади Ленбаххаус в Мюнхен, коментира Пантелеев. Той е категоричен, че няма да позволи никой да компрементира него и екипа му.  

comment 0
visibility 247

„Софийска вода” временно ще спре водата в някои части на столицата на 5 октомври

В петък, 5 октомври, заради подмяна на спирателен кран на бул. „Евлоги  и Христо Георгиеви“ кв. „Подуяне“ от 00:00 до 06:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Мадрид“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Данаил Николаев“, жп гара Подуене . Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на адрес бул. „Мадрид“ ъгъла с ул. „Алеко Константинов“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 544 кв. „Васил Левски“, от 09:00 до 19:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Витиня“, ул. „Летоструй“, ул. „Бесарабия“, бул. „Владимир Вазов“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес ул. „Бесарабия“ ъгъла с ул. 544. Заради диагностика на уличен водопровод на ул. „Банско шосе“ кв. „Република“, от 09:30 до 18:00 часа ще бъде спряна водата на живеещите в района на ул. „Банско шосе“ от №92 до ул. „Земеделска“ и ул. „Земеделска“ в Трънска махала. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес кв. „Земеделска“  №5. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Стара планина“ с. Чепинци, от 09:00 до 14:00 часа ще бъде спряна водата на  живеещите в района на ул. „Стара планина“ от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Георги Никифоров“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес ул. „Хан Аспарух“ ъгъла с ул. „Стара планина“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Васил Левски“ с. Мрамор, от 09:30 до 19:30 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Васил Левски“ от ул. „Захари Стоянов“ до ул. „Църна бара“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес ул. „Васил Левски“ ъгъла с ул. „Иван Вазов“.

comment 0
visibility 260

Топлофикация има готовност, но няма да пуска парното

Няма да се пуска парното в София засега, тъй като прогнозите за времето не сочат застудяване, научи Столица.bg. от Топлофикация. Едно от условията е да се пусне парното е да има трид ни със среднодневни температури под 12 градуса и прогноза, че ще има застудяване. Засега не се предвижда пускане, освен, ако отделни абонати не желаят това.   Събира се етажната собственост и с решение на Общото събрание може да се пусне парното. Отива до клиентски център на Топлофикация и в рамките на 24 часа екипите ще ще реагират, обясниха от "Топлофикация". За детски градини, училища и болници от общинското дружество имат готовност да им пуснат парното, ако те заявят желание . Всички ремонти са приключили и можем да реагираме бързо. До момента има около 10 сгради, които са пожелали и парното им е пуснато, обясниха от общинското дружество.

comment 0
visibility 313

Защо трамваят закъснява?

Въпреки възмущението на мнозина столичани, бус лентите и релсите на трамваите продължават да се използват от останалите участници в движението неправомерно. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, илюстриращи положението по столичните улици всеки ден. Те дават недвусмислен отговор на въпроса „Защо трамваят закъснява?“. Столична община се стреми да облекчи възможно най-много и най-ефективно трафика в София. Кампанията за създаване на бус ленти в столицата, за която медията ни писа преди време, е в разгара си. Няма как да се получи този ефект, ако не се спазват правилата.

comment 0
visibility 785

Родители: В "Красна поляна" никой не ни информира, че има хепатит

Родители на деца в детски градини в Красна поляна не са били информирани за епидемията от хепатит в началото на учебната година. За съществуващата опасност те се оплакаха пред Столица.bg. Майки на 4-годишни деца заявиха, че никой не ги е предупредил и не е имало надпис в детските градини. Трябваше на всички градини, ясли и училища в район "Красна поляна" да има предупреждения, че има опасност децата ни да са в контакт с болни от хепатит, коментираха те. Огнището на Хепатит А бе във "Факултета" и то бе установено от РЗИ-София още през юли. За ситуацията инспекцията редовно уведомяваше общинските власти. През август се оказа, че броят на заразените е нараснал. Още тогава Столична община закупи ваксини. През септември много от хората във Факултета включително и родители на малки деца отказваха да се ваксинират. Сега вече заразаха от Хепатит А е из няколко столчни квартала, въпреки, че в Красна поляна бяха взети всички мерки за дизинфекция и локализирането на болестта. Хепатит А е болест на мръсните ръце и не спазването на елементарни хигиенни навици. Месец по-късно се оказва, че има недостиг на ваксини и общината е закупила още по искане на родители. Първоначално Столична община закупи 100 дози, а преди дни е поръчала още 3000 за най-малките. Ваксините се доставят чрез РЗИ и личните лекари, обясниха от общината. Очаква се да се закупят още дезинфектанти за всички училища и детски градини в засегнатите райони.

comment 0
visibility 432

Отново пробив в сигурността на летище София

На 21 септември тази година двама граждани на Виетнам пристигат на летище София с полет от Дубай с валидни български визи. Двамата не могли да дадат логично обяснение за своето пътуване. Проверяващите граничари реагирали по протокол -  настанили виетнамците в специално помещение след като им прибрали документите за самоличност, информира 24 часа. На 23 септември единият гражданин на Виетнам успял да се измъкне през отключен служебен вход. Малко след това бил заловен. Започнала е проверка от „Гранична полиция“.

comment 0
visibility 387

Лорита Радева: ПГ 5 са "Нероден Петко"

Общинският съветник от ГЕРБ и председател на екокомисията в СОС Лорита Радева публично се възмути от поведението на Политическа група 5 с исканата оставка на зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Мнението си тя изрази в социалната мрежа. "ПГ 5 са "Нероден Петко", написа Радева. Аргументът й е, че ремонтът на "Графа" не е приключил, а се иска оставка. При това общинският съветник от Група5 Иван Велков е участвал в комисията за избор на изпълнител и то благодарение на въведената от ГЕРБ в СОС практика да участват съветници от всички политически групи. " Такъв ремонт, в такъв обем на "Граф Игнатиев" не е правен 35 години. Не козметичен, не частичен. Основен ремонт, включващ цялостна подмяна на подземната инфраструктура, настилки, осветление, градско обзавеждане, релсов път и контактно-кабелна мрежа. В момента улицата, както и площадите "Гарибалди" и "Славейков", са строителна площадка, на която се работи и не е изпълнен цялостно нито един участък", написа Радева. Иван Велков е имал пълна информация за заложена глоба от 1,2 млн. лв. за некачествено изпълнение, че при неспазване на срока се налага санкция от 240 хил. лв. на ден, а гаранцията, която е задържана по сметка на общината е 600 хил. лв. И въпреки това се иска оставака. "Действията на ПГ5 са като "Приказката за "Нероден Петко", пише Радева. Тя припомня, че ГЕРБ са доказали, че могат да носят отговорност, но политиката без морал е мръсна работа. Оставката на Евгени Крусев бе поискана вчера от Симеон Славчев и Иван Велков от ПГ5, а атаките на ГЕРБ отнесе само Иван Велков. Защо ли?

comment 0
visibility 308

2 млн. лв. от платеното паркиране отиват за ремонт на тротоари (СНИМКИ)

2 млн. лв. от праите от платеното паркиране в София ще отидат за ремонт на тротоари в столицата. Това заяви директорът на "Паркиране и репатриране" в ЦГМ Румяна Милова пред Нова телевизия. 900 000 лв. пък се очакват да се инвестират в новите "зелени" зони.  "Сега се водят разговори с районните кметове и те да определят кои тротоари точно да се ремонтират от ЦГМ", каза Милова.  Самата тя стана очевидец на вандалска проява, на изкъртени новопоставени колчета по тротоарите в район "Оборище". "Имаме снимки, че поставянето им не е нарушило целостта на плочките на тротоари. Преди да изсъхне цимента те са извадени", заяви Милова. Тя е категорична, че счупените плочи са от многократно и постоянно паркиране на автомобили върху тротоари. Екипите ни постоянно обхождат и когато има такива случаи ги отстраняват. Поставяме колчета, за да не се паркират коли и тротоарите да са проходими за пешеходци, обясни Милова. Тя уточни, че ремонтите се извършват със сключени договори по ЗОП и има екип от ЦГМ, който приема обекта.

comment 0
visibility 267

В края на октомври ще се махат сухи и изгнили дървета в Борисовата градина

Най-рано в края на този месец ще започне премахването на опасните и изгнили дървета в Борисовата градина. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще назначи специална комисия в средата на октомври, която ще има задачата да провери и  приеме направената от специалисти към катедра „Лесовъдство“ на Лесотехническия университет маркировка, информира Офнюз. Различните цветове маркировки са показани в информационна табела. Дърветата ще се отстраняват постепенно, а зоните, в които се работи, ще бъдат оградени. Автомобилите, които ще извозват отрязаните дървета, също ще бъдат обозначени. Отрязаните дървета ще се транспортират директно в инсталацията за биологично третиране „Хан Богров“.

comment 0
visibility 591

СО обяви старта на Програма „Навън”

Стартира Програма „Навън” за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда -  площадка „Мавзолей“ за 2019 г. Столична община обяви и срока за проектите - 1 октомври 2018 г. - 15 ноември 2018г. Заявление за проект трябва да се депозира в деловодството на Дирекция „Култура”, която е  на пл. „Славейков” №4, ет.4, стая 409, информира Артсофия. Няма да се вземат предвид заявления, които са били пуснати с куриер, поща или e-mail. Кандидатите задължително да комплектоват следните документи: Идеен проект и неговата визуализация; Бюджет за неговото реализиране- авторски хонорар, разходи за монтаж, демонтаж и всички останали разходи - транспорт, осветление, информационни табели и др. График за осъществяването му; Портфолио на автора или екипа; Становища от архитект и конструктор за съответствието с изискванията за мястото, сигурността, устойчивостта на конструкцията, безопасността, конструктивната изпълнимост и др. Декларации за авторски права Декларация за лични данни   Документите за съгласувателната процедура са: Схема за разполагане на временната инсталация. Архитектурен и конструктивен проект, проект за осветление и мълниезащита. Проект - план за безопасност и здраве. Необходимите формуляри могат да бъдат намерени на страницата на Артсофия.

comment 0
visibility 798

Крави на паша в Младост 4

Стадо крави необезпокоявано си пасе в градинката на блок в Младост 4. Това съобщава наблюдателна столичанка в социалната мрежа. Млекодойните си похапват останалата само на места трева и изобщо не е ясно как и от къде са се добрали до блока. "Ако някой си търси кравите, да знае, че са в Младост 4", написа в мрежата добронамерена гражданка. Собствениците явно са забравили да си ги приберат след паша в зелените терени на Околовръстното.  Добрее, че не са излезли на пътя, а са стигнали до блоковете. Е, не е много приятно кравата да ти е във входа, но пък спокойно малчуганите могат да видят истинска крава. През уикенда на Околовръстното бяха изпуснати коне и се наложи полицията да спре движението, за да не сняма катастрофи.