Новини от 11.10.2018

comment 0
visibility 827

Хванаха трима дилъри на трева в София / Видео/

Над 20 кг е заловеното количество марихуана в София. Полицията изненадала трима в момент на сделка. Дилърите са били следени повече от месец. Шеф на престъпната група бил Мирослав Йорданов, а негови подчинени - Кирил Палийскии и Цветелин Станчев. Мъжете живеели в квартал „Надежда“, а в с. Владиславци си направили оранжерия за марихуана, която отглеждали по специален начин и пласирали, информира 24 часа. Тримата са задържани за 24 часа и утре ще им бъдат повдигнати обвинения. [embed]https://youtu.be/46sq7S9ovdg[/embed]

comment 0
visibility 223

Столична болница прибра над 13 000 за раждане

Младо семейство плати 13 500 в  Столична болница за раждането на първото им дете . Проблемът е, че за едно и също лечение болници в София взимат пари от три различни места. От Националната здравноосигурителна каса, от застраховка на пациента, ако има такава и накрая искат и от близките да доплатят пише Actualno.com. От съпрга на родилката са поискали и пари за консумативи, съобщи председателят на Асоциацията на дружествата за доброволно здравно застраховане д-р Мими Виткова. Едно от повтарящите се плащания е за анестезията, която се поема от касата. Тя е калкулирана и по линия на частния фонд. АГ болницата възстановява сумите заедно с лихвите след като фондът печели делото.

comment 0
visibility 718

Автокаскада до детска градина в Дружба 1

На автомобилна каскада се нагледаха живеещите в Дружба 1 около детската градина "Росна китка".  На кръстовището на ул. Тирана с ул. Чудомир Топлодолски се блъснаха джип и такси. Според очевидците причината е несоъбрезана скорост, или по-точно бързо каране. Няма пострадали пешеходци и шофьори. Най-интересното е, че ударът е силен и джипа се обръща, а няма никакви следи от спирачен път. Екшънът стана точно до оградата на детската градина, в близост до бл. 46. Малко по-надолу, около 50 м е и частната детска градина "Херман Хесе". На ул. Тирана има много пешеходни пътеки и спящи полицаи.

Реклама
comment 0
visibility 507

4 пункта за опасни отпадъци през октомври

Жителите на "Младост" имат възможност утре, 12 октомври, да изхвърлят правилно опасните си отпадъци - бои, живачни термометри, стари лекарства, лакове, битова химия. Мобилен пункт в район "Младост" ще има в "Младост" 4, на входа на парк "Сухото дере", до бл. 440. 4 са възможностите през октомври да си изхвърлите правилни опасните си отпадъци - бои, живачни термометри, стари лекарства, лакове, битова химия. Мобилният ни пункт ще бъде в районите Район "Оборище", Столична Община, Район Младост - Столична община, Район "Подуяне" - Столична община, Район Надежда, Столична община и СО район Връбница.

comment 0
visibility 440

Медицинският университет в София с 1 млн. долара дарение

Д-р Андрей Георгиев, който беше завещал на гимназията в Лом 2 млн. долара е завещал 1 млн. долара и на Медицинския университет в София. Дарението, получено от българският емигрант д-р Андрей Георгиев, е на стойност 1 037 413 долара. Д-р Георгиев е получил медицинското си образование в столичния Медицински университет, информира БТВ. Управата на учебното заведение е решила ежегодно да се дават 20 000 лв на пълните отличници. Тази сума ще се разпределя по факултети. Ще бъдат отделени и 180 000 лв за първите три места от конкурса за проектиране на нова административната сграда на Ректората, като името на дарителя ще бъде дадено на една от аудиториите там.

comment 0
visibility 1517

Лекари специалисти преглеждат и в събота в Студентска поликлиника

Лекари специалисти ще извършват прегеледи и в събота в Студентска поликлиника.Независимо, че денят е почивен медиците ще са в помощ на хората, които през седмицата са на работа и по тази причина нямат възможност да се прегледат. Решението е на ръководството на ДКЦ 5 - Студентска поликлиника. Те са изготвили и график за прегледите в съботните дни през октомври, от 8.30 до 13 часа. Тази събота, 13 октомври ще преглеждат специалисти по УНГ, очни болести, нервни болести, кардиология и Вътрешни болести. Специалист по УНГ ще има и на 20 октомври. На 27 октомври са прегледите при хирург, педиатър, офталмолог, невролог, кардиолог и вътрешни болести. Пациентите ще бъдат преглеждани и с направление от джипи по Здравна каса, но и платено. Желаещите да се прегледат при специалистите могат да се запишат на регистратурата на СТудентска поликлина и на тел. 02/868 20 13. Ако има много пациенти тази практика може да продължи и през следващите месеци на годината, обясни д-р Вихрен Заяков, управител на ДКЦ 5. През септември за началото на учебната година лекарите УНГ в 5 ДКЦ направиха профилактични прегледи в две съботи.

comment 0
visibility 339

"Патриоти за София": Бързо да се приеме План за управление на Витоша

Модернизиране на влековете и лифтовете на Витоша поискаха от групата на Патриотите  в Столичния общински съвет днес на сесия.  Бързо трябва да се приеме Плана за управление на Витоша с необходимите поправки, което ще позволи базата да се обнови. Вече се говори за домакинството на София за Зимни  младежки оломпийски игри през 2024 г., каза лидерът на групата Карлос Контрера. Още: Премиерът: София ще кандидатства за Зимни младежки олимпийски игри "Патриоти за София" имат готов доклад за Витоша. В петък той  ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5. Общинският съветник от ВМРО  Карлос Контрера ги призова до следващия четвъртък да дадат становища дали ще подкрепят предложението. Председателят на БОК  Стефка Костадинова и спортният министър Красен Кралев се срещнаха с високопоставени представители на МОК за домакинството на София за Зимни младежки оломпийски игри. Предложението бе направено от шефа на МОК Томас Бах при визитата му в България. Премиерът Бойко Борисов пък потвърди, че София ще се кандидатира за домакинството.

comment 0
visibility 399

Ремонтът на градинката до парламента приключва до 20 ноември

Градинката до парламента ще бъде готова до 20 ноември т. г., научи Столица.bg. Работим усърдно и бързо, но в момента нищо не е довършено. Това заяви техническият ръководител на обекта Хасан днес. Ремонтът, който е част от реконструкцията на Зона IV кипи с пълна сила. Той започна преди няколко месеца заедно с обновяването на бул. Левски до паметника на Левски. Булевърдът бе пуснат за първия учебен ден - 17 септември, а ремонтът на градинката продължава. Освен зелената част се подновяват и тротоарите откъм "Цар Освободител" и бул. "Левски" до пресечката с ул. "Оборище". Имаме още довършителни дейности и то към входа на Художествената академия, гарантирам, че всичко ще изглежда перфектно, обеща пред Столица.bg Хасан. Той обясни, че част от жълтите павета на "Цар Осбвободител" - от кръстовището на СУ до парламента ще се махнат и ще бъдат поставени пред Кристал, но това е следващата фаза от реконструкцията на зоната. Ремонтът на градинката до парламена се извършва от ПСТ Груп, а строителният наздор от ДЗЗД "Проджект надзор София - център".

comment 0
visibility 472

Мебели и строителни отпадъци замърсяват въздуха в столицата

Едрогабаритните отпадъци са заплаха за качеството на въздуха, каза директорът на дирекция "Управление на отпадъците" към Столична община - Петър Трайков. По време на Международна конференция: Разделното събиране на отпадъци за по-чист въздух той сподели още, че това, което са идентифицирали като такъв вид отпадъци са основно мебели, ремонтни отпадъци и др. След морфологични анализи са установили, че превес взима дървесината. Решението за мебелите според експертите е те да бъдат реставрирани, а след това повторно използвани. Отпадъците от ремонтни дейности трябва да бъдат разделяни при тяхното изхвърляне. Трайков обясни още, че липсва точна дефиниция за това какво представляват едрогабаритните отпадъци. Проблемът е, че голямо количество от тях се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци.

comment 0
visibility 562

Фандъкова предупреди, че ще съди всеки, който разпространява лъжи

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи обвинения от общинската съветничка Марта Георгиева по време на сесията на СОС. Представителката на ДСБ заяви, че Фандъкова злоупотребявала с европейски средства. Спорът се заформи към края на сесията по време на питането на Георгиева за започналия ремонт на централната градска част, затрудненото ежедневие на живеещите и работещите в център на града и липсата на публична информация. Заявявам отговорно, че се наслушах на манипулации за завършени участъци. Такива още няма. Заявявам, че ще съдя всеки, който отправя обвинения за злоупотреба с европейски средства и всеки, който си позволи да каже това. Ако имате доказателства трябва да ги дадете на компетентинте органи. Ако просто говорите само с цел пропаганда сте много млада да спекулирате. Каква е ролята на районния кмет на "Средец" Мария Ачкова? Канила съм я на всяка оперативка и проверка. Тя е професионалист и сериозен човек, но вие изпълнявате политически поръчки. Още в началото на ремонта възложих на Ачкова, защото имам това право да възлагам, да води комуникацията с гражданите, коментира Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 813

Катастрофа в Студентски град, няма пострадали

Лек автомобил и бус катастрофираха в Студентски град около 15.30 ч. Инцидентът предизвика голямо задръстване, което продължи повече от половин час. Бусът се заби в ауди пред два автобуса на градския транспорт. ПТП-то стана в близост до "Зимния дворец" при разклона за НСА.  Пешеходци не чуха спирачки, а само силния удар. Наложи се шофьорите от двата автомобила дълго да чакат полиция. За щастие няма пострадали хора. Според очевидци на катастрофата, лекият автомобил е изпреварил автобуса на градския транспорт, а идващият от пресечката бус се е врязал в него. Можеше да има повече коли, тъй като движението беше натоварено, коментираха очевидци на инцидента.

comment 0
visibility 319

Ето къде ще спира водата в столицата на 12 октомври

В петък, 12 октомври, заради подмяна на спирателен кран на бул. „Мадрид“, кв. „Подуене“, от 00:00 до 06:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Мадрид“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Ген. Данаил Николаев“, жп гара Подуене Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес бул. „Мадрид “ ъгъла с ул. „Алеко Константинов “, информира СО. Заради извършване на степ тест за измерване на налягането във водопроводната мрежа в кв. „Бояна“, от 00:00 до 06:00 часа ще спре водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Воденичница“, ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. „Околовръстен път“, ул. „Радецки“, ул. „Кумата“, ул. „Севастократор Калоян“ и района между ул. „Даскал Стоян Попандреев“, ул. „Иваница Данчев“, ул. „Севастократор Калоян“, ул. „Герганица“ ул. „Байкал“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Кумата “ пред Овергаз; ул. „Герганица“ ъгъла с ул. „Десислава“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 301 жк. „Надежда“ 3, от 09:00 до 21:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 301, бл. 302, бл. 303 Ако ремонтните дейности продължат 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска пред бл. 301. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Стефан Стамболов“ Център, 10:00 до 18:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Пиротска“ до бул. „Тодор Александров“ – четни номера Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Стефан Стамболов“ №10. Заради монтаж на пожарен хидрант на ул. „Петър Панайотов“ Промишлена зона „Илиянци“, от 09:00 до 21:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Петър Панайотов“ от Пожарната до „Яйцекооп“ и бл. 10. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски до бл. 10. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Любен Каравелов“с. Казичене, от 09:30 до 16:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Любен Каравелов“ от ул. „Липите“ до ул. „Мито Войнишки“, ул. „Хан Аспарух“ от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Никола Петков“, ул. „Витоша“ от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Никола Петков“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Любен Каравелов“ ъгъла с ул. „Хан Аспарух“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Дружба“с. Герман, от 10:00 до 17:30 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Дружба“, ул. „Незабравка“ ул. „Боне Хаджибонев“ от ул. „Градина“ до ул. „Незабравка“ Ако ремонтните дейности повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска  ул. „Дружба“ ъгъла с ул. „Незабравка“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Варна“ гр. Нови Искър кв. „Курило“, от 09:30 до 15:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Варна“, ул. „Балкан“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа,  „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Варна“ ъгъла с ул. „Балкан“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Дунавски лебед“кв. „Васил Левски“, от 09:30 до 18:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Дунавски лебед“ от ул. „Поп Грую“ до ул. „Станислав Доспевски“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Дунавски лебед“ №20. Заради механично почистване и дезинфекция на резервоар „Шумака“ община „Панчарево“, 09:00 до 13:00 часа ще бъде спряна водата на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на Вилна зона „Шумака“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Симеоновско шосе“ и отбивката за резервоара.

comment 0
visibility 710

ГДБОП и ДАНС иззеха уникално антично златно съкровище

Арестувани са членовете на престъпна група, с основно занимание търговия и трафик на културно-исторически ценности, информира МВР. Има повдигнати обвинения на четирима участници в престъпната схема. Сред тях е и служител на ДАНС. От ГДБОП споделят, че по случая се работи вече няколко месеца след получена оперативна информация от ДАНС. Така в момент на реализиране на сделка, са задържани седем човека, четиримата от тях са членове на организираната престъпна група. Единият от заловените е бивш иманяр, но вече в по-горна позиция в престъпния бизнес. Иззети са златен венец, гривни, пръстени, торква, огърлие, които са с висока културно-историческоа и парична стойност. Според Христо Попов, заместник-директор на Националния археологичен музей на БАН, само златният венец е на повече от 400 г. и се оценява на 2 милиона евро. Предметите са автентични и са датирани към втората половина на IV в пр. н. е. Предстои провеждането на обстойни експертизи на иззетата находка. Иимало е опит да се продадат в Турция. Работата по случая продължава, за да се изясни откъде са придобити намерените предмети.

comment 0
visibility 305

9 бебета са родени от инвитро програмата на Столична община

Девет милиона лева от бюджета на Столична община са осигурени за финансиране на дейности в общинските болници, които не се плащат от Здравната каса. С тези средства се гарантира лечението на неосигурени и социално слаби хора за рехабилитация, продължително лечение на инвалиди, психично болни и хора в критично състояние. Това каза зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов пред постоянната комисия по здравеопазване. Той направи отчет на средствата от бюджета на Столична община, които са в направление "Здравеопазване", което дава и насоки за действие през 2019 г. Столична община освен, че поддържа общинските болници и ДКЦ има ангажимент и към други медицински и социални дейности в здравеопазването. В това число са 24 самостоятелни детски ясли,  3 комплекса за детско хранене, 7 самостоятелни детски кухни, Банката за майчина кърма и 422 лекарски кабинета в училища и детски градини. За трета година Столична община е отделила средства - 282 000 лв. за инвитро процедури за двойки с репродуктивни проблеми. До момента има родени 9 бебета. 7000 жени са се възползвали от подкрепата на местната власт.  СО е отпуснала заемите и е субсидирала 10 диагностично-консултативни и медицински центъра са 1,35 млн. лв.

comment 0
visibility 312

Увеличава се броят на споделените електромобили в столицата

По улиците на столицата вече се движат 110 споделени електромобила. Те са част от платформата за споделено пътуванe SPARK. Тя предлага на потребителите електронни автомобили, които могат да бъдат взети от всяка точка на София само с приложение на мобилния телефон. Компанията планира до края на следващата година броят им да достигне 350.  Изпълнителният директор на SPARK - Стефан Спасов коментира, че в момента на територията на града имат над 20 хил. регистрирани потребители. Той подчертава, че крайната им цел е да покрият цялата територия на столицата. По-голямата част от електромобилите са маркаVolkswagen e-UP. Компанията разполага и с три автомобила Nissan NV200.

comment 0
visibility 731

Нискотарифна компания ще лети от София до остров Крит

Нискотарифната компания "Райънер" ще лети от София до остров Крит. Полетите между двете страни ще започнат от април 2019 година и ще бъдат два пъти седмично. Крайната дестинация на остров Крит ще бъде летище Ханя в северозападната част на острова. Към момента системата за резервации не позволява покупки на билети и справки за техните цени.

comment 0
visibility 370

Цветни капачки украсяват столичния Зоопарк

Безплатно ателие  за мозайка от пластмасови капачки ще бъде отворено в Зоологическата градина в столицата на 13 и 14 октомври.    Всеки, който иска да участва може да се включи със събрани капачки. А тези капачки, които не се включат в мозайката ще бъдат дарени за благотворителната кауза на кампанията "Капачки за бъдеще". Идеята на организаторите е с капачките да бъдат изобразени шест редки видове животни от българската фауна. Професионални модератори ще помагат на участниците. Декоративните пана създадени от децата ще украсяват външното пространство на Зоологическата градина.      

comment 0
visibility 270

Изчистиха входа на един от славните български пилоти (СНИМКИ)

Столичният инспекторат изчисти поредните драсканици на централната столична улица "Врабча".  Входът на 15-Б беше издраскан със знаци, приканващи към насилие.  На този адрес е живял  българският летец Симеон Петров. Никак не беше подходящо до плочата на един достоен българин да има грозни петна от надписи. Екип на Столичния инспекторат със спецална машина почисти фасадата на сградата и входа. Излъскана беше и плочата, напомняща за славното минало на летеца. В съседство на входа има заведение, което патриотично е боядисало входа си в цветовете на родния трикольор. Майор Симеон Петров  е живял на това място от 1888 до 1950 г. Той е първият в света летец, приземил успешно самолет след спиране на двигателя в полет. Първият български пилот, който е летял над София със самолет българска собственост и първият началник на аеропланното училище и на летище Божурище. [caption id="attachment_32130" align="alignnone" width="586"] Снимки: Фейсбук[/caption]  

comment 0
visibility 363

60 нови автобуса на природен газ вече пътуват към София

Йорданка Фандъкова, кмет на столицата, информира в социалната мрежа, за 60 нови автобуса, задвижвани с природен газ, с които продължава модернизирането на градския транспорт, вече пътуват към София. Очаква се автобусите да бъдат доставени следващата седмица и ще тръгнат до средата на ноември. До края на годината в София ще пристигнат и първите 20 електробуса, както и още 22 автобуса на природен газ. През следващата година се очакват 60 съчленени автобуса на природен газ. От 2014 г. досега СО е подменила 60% от градските автобуси. Догодина 90% от автобусите на линия ще бъдат нови и всички те са с най-високия екологичен стандарт ЕВРО6.

comment 0
visibility 391

Арх. Здравков и кметът Фандъкова се срещат с КАБ

Главният архитект на София Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова утре в 10 часа се срещат с Камарата на архитектите в България (КАБ). Поводът е искането на организацията за промяна на условията за конкурса за реконструкция на площад "Света Неделя". Гилдията поискаха за втори път промени в условията за конкурса и отправиха обвинения, че не бил прозрачен и ограничавал конкуренцията. Срещата утре е по настояване на кмета Фандъкова, уточни арх. Здравков. Още: Арх. Здравко Здравков пред Столица.bg: Няма да спираме и променяме обществената поръчка за „Св. Неделя“ "Този площад заслужава най-доброто. От 25 години в Париж не се правят открити конкурси. Моето желание е да поканим екипи, които могат да се състезават и да направят задачата от началото до края - да я реализират. Всичко това е свързано и с контекста на ремонта на "Графа", с желанието да получим един продукт, който да се изпълни с най-малките детайли. Аз не очаквам от този продукт само концептуален проект. Първа награда е работен проект. Много е важно да се отбележи, че това не е поръчка за само за концепция. Концепции се правят и в университетите. При нас се иска работен проект с необходимите детайли с крайния резултат. Бомба ще се получи тогава, когато спечелилият проекта не може да го реализира. Има места в града, които могат да се дадат на колеги да се упражняват - Топлоцентралата. Но "Света Неделя" е изключително значимо място, 80% архитектура и има голямо напластяване на стилове. Аз като главен архитект не бих позволил там да се упражнява, който и да е", коментира арх. Здравко Здравков пред журналисти.

comment 0
visibility 504

Евгени Крусев: Всеки има право да иска оставки, интересува ме реализацията на проектите

Всеки има право да иска оставки и да дава каквито иска предложения. Нашата основна цел е да продължим да работим в екип, заедно с г-н Паргов и всички колеги, така че да успеем да реализираме проектитие. Това заяви зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пред журналисти днес. Неговата оставка бе поискана от общинския съветник от ПГ5 Симеон Славчев заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Искаме оставката на Евгени Крусев и на негово място за ремонтите за отговаря Дончо Барбалов, защото е отговорен, каза в началото на сесията Славчев. Предложението му предизвика бурен смях на съветниците в залата. "От Брюксел имаме одобрен проект за финансиране за обновяване на трамвайни линии по бул. Цар Борис III. Това е признание за усилиятаq които полагаме за развитието на eлектрическия транспорт в София", коментира Крусев. Той обясни, че ще има нови трамвайни мотриси, които ще се движат по линия 5, най-натоварената в София. Ремонтът започва през пролетта на 2019 г. "Където е преустановено движение на трамвай ще се пуснат  автобуси. Сега се правят разчети откъде да започне ремонтът и вероятно ще е от кв. Княжево към центъра. Съответно да има трамвайно движение в останалата част от маршрута", обясни Евгени Крусев.

comment 0
visibility 357

Отчет за ремонтите в София ще се дава на архитектурна комисия

Отчет докъде са стигнали ремонтите в София ще се дава на всяко заседание на постоянната комисия по архитектура и градоустройство. В коя фаза са реконструкциите и колко е платено от Столична община ще бъдат информирани членовете на комисията и гражданите. Това обеща председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева пред журналисти днес. На сесията на СОС лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов поиска отговор от кмета Фандъкова за ремонтите в София. "Искаме преразглеждане на цялата инвестиционна политика на Столична община. Искаме отчет за затова докъде са стигнали ремонтите, какъв е срокът и колко пари са платени до момента", каза Калоян Паргов. Само минути след неговото изявление, Едрева обяви, че такъв отчет ще се дава на всяко заседание на комисията по архитектура, която заседава на всеки две седмици.

comment 0
visibility 670

Пускат движението по бул. "Пенчо Славейков" до 21 октомври

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, написа в социалната мрежа, че тази година се ремонтира основно бул. "Пенчо Славейков" между ул. „Цар Асен“ и бул. „Прага“, като по план  на 21 октомври движението ще бъде възстановено. Освен нова пътна настилка, се изпълняват и нови тротоари, бордюри, капаци на канализационните шахти и изцяло ново енергийно ефективно улично осветление. По протежение на булеварда се засаждат и 12 нови дървета. Тази неделя, 14 октомври, ще се асфалтира локалното платно на бул. „Пенчо Славейков“ в посока бул. „Витоша“. В понеделник то ще бъде отворено за движение, а платното в посока бул. „Прага“ ще е затворено. Догодина ще бъде продължен основния ремонт на втория етап - от бул. „Прага“ до бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“.