Новини от 11.12.2018

comment 0
visibility 294
Подлеза при президентството

Новините в София: Най-важното за деня, 11 декември

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 декември. Пожар затруднява движението в центъра на СофияВ центъра на столицата се е разразил пожар. От СО твърдят, че гори сграда на булевард "Скобелев", преди булевард "Прага" в посока към НДК. Сигнал за 8 000 тона изчезнали павета подават в СГППаветата не са намерени в депата, в които трябва да се съхраняват на територията на Столична община. Според общинският съветник Иво Божков това е безстопанственост, граничеща с престъпление. "Триадица" разделена на "за" и "против" зелената зона Преди време в район "Триадица" бяха направени две обществени обсъждания. Тогава гражданите очевидно бяха разделени на "за" и "против", като вторите бяха повече, припомниха паметливи пред Столица.bg. 4 млн. лв. за 10 нови групи в 76-а детска градина в Младост (СНИМКА)В Младост това е шестата нова сграда. Ще търсим още възможности, знаете, че проблемът започва със самите терени. Още веднъж благодаря на БПЦ затова, че взе решение да предостави два терена в едни от най-тежките райони -  Витоша ВЕЦ Симеоново и Манастирски ливади, където всъщност предстои да проектираме нови детски градини, коментира Фандъкова. Обвиниха Евгени Крусев в престъпление по служба без вредни последициПодалият оставка заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев бе обвинен в престъпление по служба. Преди часове той заедно с адвоката си Менко Менков беше на разпит в НСлС. Над 5000 дървета в Борисовата градина ще бъдат изсечени до мартЛорита Радева, шеф на комисията по екология, напомни, че трябва да се поставят ограничителни ленти 48 часа преди старта на премахването на дърветата в зоната, както и предупредителни табели. Само експерти на ОП „Управление на гори и земи“ ще се ангажират с премахването на маркираните дървета. Нов метод за изследване на рак на млечната жлеза в "Света София" С иновативна система за диагностика на туморни образувания на млечната жлеза ще работят специалистите в Медицински център ПСАГБАЛ „Света София". Те вече притежават устройство, което използва контактна термография за откриване на температурни изменения в млечните жлези.  Строителни машини блокират "Цариградско шосе" заради протест От Камарата на строителите са събрали продписка с 53 000 подписа, която ще бъде внесена в парламента в 9.30 ч. След това ще се осъществят срещи с президента, премиера, председателя на парламента и депутати. Причината за недоволството са отправяните в последно време обвинения за некачествено строителство и нагласени обществени поръчки. Мъж почина на метростанция "Сердика 2"По информация на МВР сигналът за починалия мъж е подаден в 8 часа сутринта, а смъртта е настъпила по естествен начин. 

comment 0
visibility 556
Цариградско шосе

Променят движението по Цариградско заради строителите

Движението по бул. Цариградско шосе утре ще бъде променено заради протеста на строителите в София, предупредиха от Столична община.   От 06.00 до 12.00 часа в сряда, 12 декември 2018 г. се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства на крайна дясна лента на бул. „Цариградско шосе“. Това е само за участъка от Околовръстен път до бул. „Брюксел“ посока център. Шофьорите трябва да внимателни при спиране в крайна дясна лента на пътното платно, защото не трябва да пречат на спирките на масов градски транспорт. 

comment 0
visibility 315
Почистване на коритото на река Лесновска

Чистят р. Лесновска от храсти и битови отпадъци

Започна почистването на коритото на река Лесновска в район Нови Искър, съобщиха от кметството. Дейностите по почистването са в участъка между селата Световрачене и Кубратово. Над 400 м от коритото, от жп-моста, по посока на течението на реката трябва да се почистят. Основната дейност е премахване на храстова и дървесна растителност. Оказа се, че в коритото има изхвърлени и моного битови и строителни отпадъци. Целта е водата да има нормална проходимост, за да не излизаводата от коритото при обилни валежи. Парите са почистването на Лесновска са от бюджета на Столична община с подкрепата на кмета г-жа Йорданка Фандъкова и г-н Красимир Димитров - Директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция", съобщават от район Нови Искър.  

Реклама
comment 0
visibility 588
Пожар

Пожар затруднява движението в центъра на София

В центъра на столицата се е разразил пожар. От СО твърдят, че гори сграда на булевард "Скобелев", преди булевард "Прага" в посока към НДК. Движението в района на кръстовището "Петте кьошета" е затруднено заради пожара. Тролеите се движат на дизел, а на мястото има екипи на полицията и пожарната. Очаква се допълнителна информация.

comment 0
visibility 226
Катастрофира кола, в която са пострадали бебе и 3-годишно дете

Даряват средства за лечение на деца, пострадали в катастрофи

Финанасова помощ ще получат девет деца от София, които са пострадали при пътни инциденти.  Със средствата те ще продължат лечението си и рехабилитацията, съобщиха от МВР. Парите са от  Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Фондът организира даряването на средствата, което е утре, 12 декември т. г., от 11 часа в ЧЕСУ „Дорис Тенеди" на ул. „Нишава" №66 в София. Децата, които ще бъдат финансово подпомогнати са ранени при катастрофи, а средствата са постъпили през последните 6 месеца. Фондът се управлява от Българския Червен кръст и е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция, СБА и други организации. Днес вече фондът се подкрепя от много нови членове, приятели, доброволци. Всички желаещи да се присъединят към иницативата и да подкрепят децата и техните семейства могат да присъстват на събитието в училище "Дорис Тенеди".  

comment 0
visibility 538
Сигнал

Сигнал за 8 000 тона изчезнали павета подават в СГП

Не е известно къде се намират 8 000 тона павета , които са били демонтирани от столичните улици в периода 2007 – 2017 г. Сигналът за липсата е внесен в Софийска градска прокуратура от  общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева. Паветата не са намерени в депата, в които трябва да се съхраняват на територията на Столична община. Според общинският съветник Иво Божков това е безстопанственост, граничеща с престъпление. Това е кражба на културното историческо наследство на София. Точно заради това, г-н Божков настоява проверката да се извърши от прокуратурата. Призовават се всички столичани, които имат някаква информация по случая, да се присъединят към сигнала.

comment 0
visibility 628
Знак за зелена зона

"Триадица" разделена на "за" и "против" зелената зона

Вкарването на зелена зона в целия "Лозенец" разбуни отново духовете и в съседния район "Триадица". Особено проблематично за паркиране се оказа в кв. Иван Вазов. Жителите започнаха да недоволстват, защото не могат да си паркират автомобилите пред блоковете, където живеят. Столичанин от "Иван Вазов" изпрати до Столица.bg писмо, в което заявява, че и там трябва да се вкара зелена зона, за да има ред и дисциплина. Бърза проверка показа, че много от противниците на платеното паркиране в "Триадица" вече са променили мнението си и на "драго сърце" биха се съгласили. Преди време в район "Триадица" бяха направени две обществени обсъждания. Тогава гражданите очевидно бяха разделени на "за" и "против", като вторите бяха повече, припомниха паметливи пред Столица.bg. Ако гражданите се бяха разбрали на обществените осъждания сега и при нас щеше да има зелена зона и ред в паркирането. Можеше да се вкара заедно с Лозенец, Красно село и Възраждане. Ние работим в интерес на хората, затова направихме и обществените обсъждания. Който иска зелена зона да пусне в районната администрация официално заявление. Всеки четвъртък можем да обсъдим желанието на гражданите. Блоковете са с различен статут, някои от собствениците притежават и земята. Имаме и протокли от живеещи в блокове, които не искат зелена зона. Така че всичко трябва да бъде добре обмислено и в крайна сметка, каквото решат гражданите това ще е, коментираха от районното кметство пред Столица.bg.  

comment 0
visibility 359
Коледната украса в Банкя

Цяла седмица Коледни изненади и подаръци ще има в Банкя

Огнено шоу на ТС "Смехурко", любимата бг банда "Атлас", дядо Коледа, Армейския духов оркестър и още много музика и изненади ще има за Коледните празници в Банкя. За четвърта поредна година районното кметство и „Ротари Клуб Банкя“ организират съвместно събитията от културната програма в града, съобщиха за Столица.bg от районното кметство. Акцент ще са носителите на Латински грами от ноември 2018 трио „Еструна“, автентично коледуване и български традиции, нетрадиционен концерт "Избери ми песен" с поп певиците Jessiah & Michaella, както и богата фолклорна програма с участието на певицата Ана-Мария, ТК "Пъстра китка" и ТК "Пендари". Специален гост ще бъде шеф Ангел Ангелов със своя Юнашки тиган. Ако времето позволява, ще има прожекция на коледни филми. Една от нетрадиционните инициативи е срещата със 17-годишния писател Иво Христов, която е на 18 декември т. г. от 17 ч. в ТИЦ. Събитието е със заглавие 17/6/4 - 17 години, 6 издадени книги, 4 мозъчни операции. Ще има и специални гости-изненада, които ще четат фрагменти от романите на писателя с необикновена съдба. Отново Коледното градче ще премине под знака на благотворителността, като една от инициатите на „Ротари Клуб Банкя“ е свързана с проекта „Топъл обяд“. Ето и част от програмата:15.12.2018 (събота)13:00 – 17:00 – Дядо Коледа, Гвардейската духова музика, Танцов клуб „Пъстра китка“ (Банкя), Театрална студия „Смехурко“, Рок група „АТЛАС“16.12.2018 (неделя)13:00 – 17:00 - Christmas Run 2018 – стартира от Пътеката на здравето (в 11 ч.), Танцов клуб „Пендари“ (Банкя), Хор „Планинарска песен“, Коледари, пианисти от класа на Елисавета Попова, Огнено шоу (ТС "Смехурко").18.12. (вторник, ТИЦ Банкя)17:00 – 17/6/4 - ИВО ХРИСТОВ – среща-разговор с писателя 22.12. (събота)12:30 – 17:00 – трио „ЕСТРУНА“, Юнашки тиган с шеф Ангел Ангелов, "Избери ми песен" с Jessiah&Michaella, Ана-Мария, коледно КИНО на открито15, 16, 22 – 26.12.2018 – АЛЕЯ „ВКУСЪТ НА КОЛЕДА“Ще има и много вкусни подаръци за децата, посетили Коледното градче.  

comment 0
visibility 482
Нова детска градина в Младост

4 млн. лв. за 10 нови групи в 76-а детска градина в Младост (СНИМКА)

Още 250 нови места за деца има в новоткрития корпус на 76-а детска градина в Младост. Днес тя бе посетена от кмета на София Йорданка Фандъкова. Новата сграда на детското заведение е с 10 групи. Има специален корпус с многофункционална спортна зала и всички необходими удобства като един истински дворец на децата в Младост, каза Фандъкова пред журналисти. Столична община е инвестирала около 4 млн. лв. в тази градина, като тя е една от петте нови сгради, които отвориха врати тази година. Започнати са още 7 детски градини. В бюджета на СО за 2019 г. са заложени 20 млн. лв. за цялостни реконструкции и строителство общо на 15 детски градини. За радост в София продължават да се раждат деца има много във всички райони. Особено натоварени са Младост, Люлин, Триадица, Красно село, Лозенец и Витоша, но там са насомени и основните усилия. Намираме терени и строим, където има най-голяма необходимост. В Младост това е шестата нова сграда. Ще търсим още възможности, знаете, че проблемът започва със самите терени. Още веднъж благодаря на БПЦ затова, че взе решение да предостави два терена в едни от най-тежките райони -  Витоша ВЕЦ Симеоново и Манастирски ливади, където всъщност предстои да проектираме нови детски градини, коментира Фандъкова. През 2019 г. градини ще се довършват в Кръстова вада, в Лозенец, Княжево, Нови Искър, Дружба. В това число влизат градините, които бяха с опасни за здравето на малчуганите ентернитови плоскости и конструкции и пожароопасни бараки, приппомни кметът на София. Тя припомни, че продължават ремонтите на 26 училища и градини, финансирани по ОП Региони в растеж и следващата година предстои да завърши цялостната им реконструкция и модернизация.

comment 0
visibility 356
Откриване на Панаира на книгата

Откриха Международния панаир на книгата в НДК

Днес бе открит Международният панаир на книгата в НДК. 160 отрупани с книги щанда очакват своите клиенти, информира Нова ТВ. За цяла седмица НДК става център на книгата. Панаирът започна със завладяващата музика на виенски валс, заради фокустът върху немската литература тази година. Мотото на най-голямото събитие, свързано с литературата и книгоиздаването, е „Четири страни-един език“. Шестте етажа, заети от изложението, ще предлагат само качествена литература. Още с откриването имаше опашки от желаещи да си вземат най-новото на пазара. През седмицата ще има богата програма – срещи с писатели и поети от различни държави, както и много изненади за посетителите.

comment 0
visibility 3971
Карта на променените маршрути

Променят маршрута на автобус №5 и 7, откриват нови спирки

Променят се маршрутите на автобуси по линиите 5 и 7, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Ще се разкриват и нови спирки за автобус 7. Промените влизат в сила от петък, 14 декември т. г. Автобус 7 в посока с. Лозен ще се движи по маршрута си от Гара Искър до спирка с код 1183 “Околовръстен път” на бул. “Цариградско шосе”. След това надясно по маршрута на автобусна линия № 5 по Околовърстен път, ул. “Лозен”, ул. “Съединение”, през кв. Горни Лозен и кв. Долни Лозен до пътния възел на магистрала “Тракия” и по пътя за с. Равно поле до ж.п. гара Верила двупосочно. В удължения участък на маршрута се разкриват спирки - крайна и начална с код 2803 “Ж.п. гара Верила”. По желаниерейсът ще спира на спирка - двупосочна на пътя за с. Равно поле при манастир “Св. Апостоли Петър и Павел”. Това ще са новите спирки с код 2802 “Манастир Св. Апостоли Петър и Павел” в посока ж.п. гара Верила и с код 2799 “Манастир Св. Апостоли Петър и Павел” в посока гара Искър. Режимът на работа се запазва само в делнични дни. Закриват се спирки с код 2414 “Читалище Светлина” – крайна и начална в кв. Горни Лозен и с код 2400 “Център Долни Лозен” на ул. “Иван Пешев” в посока “Школа БЧК”, както и с кодове 1261 и 2303 “Ресторант Черната котка” на бул. “Цариградско шосе”. Удължава се маршрутът на автобусна линия № 5, която ще изпълнява курсове до “Школа БЧК”. Ето и маршрута  кв. Долни Лозен линията се движи по маршрута си до отклонението към крайната станция (ул. “Васил Левски”) и по ул. “Половраг” до спирка “Школа БЧК” двупосочно. Разкрива се нова двупосочна спирка на ул. “Половраг” с код 2800 “Село Долни Лозен” на 30 метра след отклонението към крайната станция в посока “Школа БЧК” и с код 2801 “Село Долни Лозен” на 30.00 менра след отклонението за крайната станция в посока София.

comment 0
visibility 326
ЧЕЗ

Спря токът в кв.“Редута“ и центъра на столицата

Електрозахранването в част от централната част на столицата и квартал „Редута“ беше спряно заради нерегламентирани изкопни дейности, пише News.bg. Без ток са над 1800 абонати повече от час. Строителна фирма е прекъснала кабел. Авариен екип на ЧЕЗ е локализирал повредата и е осигурил алтернативно захранване на потърпевшите. Работи се по възстановяване на повредения кабел до достигане на нормално електрозахранване на района. От ЧЕЗ настояват за съгласуване на подобни изкопни дейности и спазване на указания. Ще бъдат предявени претенции за нанесени имуществени щети на тези фирми, които извършват нерегламентирани дейности.

comment 0
visibility 400
Евгени Крусев

Обвиниха Евгени Крусев в престъпление по служба без вредни последици

Подалият оставка заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев бе обвинен в престъпление по служба. Преди часове той заедно с адвоката си Менко Менков беше на разпит в НСлС. От прокуратурата са повдигнали обвинение за престъпление по служба, но няа постъпили вредни последици. Защо само Крусев е обвиняем засега не е ясно, коментира адв. Менков. Според обвинението би могло да настъпят вредни последици. Миналата седмица Крусев получи призовка като обвиняем за ремонта на ул. Граф Игнатиен и подаде оставка. "Изпратили сме исканата документация и ще съдействам с всичко, което мога", заяви тогава Крусев.  Проверката започна след сигнал, че е подменена виброизолационната подложка за релсовото трасе на ул. Граф Игнатиев. Именно затова Крусев бе обвинен, че е порменил условията на обществената поръчка като е одобрил подмяната на материала. Виброизолационната подложка е сменена след санкция на експертен съвет, който е към главния архитект. Там са се подписали 29 души, обясни на излизане от националното следствие Крусев.

comment 0
visibility 765
Обновената детска площадка

3 детски площадки в "Средец" със сертификат за безопасност (СНИМКИ)

Три обновени детски площадки вече функционират в район Средец. На съоръженията е направен основен ремонт и отговарят на всички изисквания за безопасност на малчуганите, дори има издадени сертификати за безопасност. Детските площадки се намират в междублоковото пространство на кв. 45 на Трета извънградска част, между блокове 17, 21 и 26. Втората е в кв. 46 между блокове 16, 20 и 25, а третата на ул. Леонардо да Винчи 5. Площадките са обновени по инициатива на районното кметство. Малчуганите вече могат да играят на воля, тъй като площаките са с ударопоглъщаща настилка. От старите олющени катерушки и напепен асфалт няма и помен. Сега там съоръженията са ббезопасни, цветни и има ограда, пейки и кошчета за отпадъци, разказаха пред Столица.bg от район Средец. Площадките са съобразени с Наредба №1/12.01.2009г. за условията  и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

comment 0
visibility 198

Ангел Колев вече не е треньор на Локомотив (София)

Локомотив (София) остана без треньор. Ангел Колев, който до момента тренираше отбора, пое поста през лятото от Младен Додич, пише "Спортал". В момента Локомотив се намира на 11-то място с 19 точки във Втора лига. Новият треньор ще стане известен до няколко дена. Вчера към отбора се присъедини и Александър Александров. Александров се връща от „Дунав“, където се прехвърли през лятото. Той е бил играч и на Миньор (Перник), Славия, Нефтохимик и ЦСКА

comment 0
visibility 375
маркирани дървета

Над 5000 дървета в Борисовата градина ще бъдат изсечени до март

Служители от катедра „Лесовъдство“ са маркирали повече от 5000 дървета в Борисовата градина, които трябва да бъдат премахнати или окастрени. Става дума за района между бул. „Драган Цанков“, бул. „П. Яворов“, бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Незабравка“, пише Офнюз.  Предстои комисията по екология към СОС да определи 25 метрова зона навътре в гората, в която ще бъдат изсичани дървета. Едва тогава ще бъде определен и броя дървета, които подлежат на премахване. Всички останали направени маркировки ще предупреждават посетителите на парка за вероятност от падане на сухи клони или дървета. Според Альоша Даков, член на комисията, инспектирала работата на експертите, по алеите има паднали 15 метрови дървета. Трябва да се гарантира безопасността на хората, разхождащи се в парка. Лорита Радева, шеф на комисията по екология, напомни, че трябва да се поставят ограничителни ленти 48 часа преди старта на премахването на дърветата в зоната, както и предупредителни табели. Само експерти на ОП „Управление на гори и земи“ ще се ангажират с премахването на маркираните дървета. Ще бъдат маркирани и превозните средства, които ще извозват дърветата от парка. Всичко от парка ще се транспортира до инсталацията за биологично третиране „Хан Богров“. Движението на камионите ще бъде следено в реално време.

comment 0
visibility 336
Евгени Крусев влиза на разпит в НСлС

Евгени Крусев: Не съм взимал еднолични решения

Не съм взимал еднолични решения за ремонта на ул. Граф Игнатиев. Това заяви подалият оставка зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев пред журналисти на влизане в НСлС. Придружен от адвокат Менко Менков Крусев влезе на разпит. Крусев бе категоричен, че винаги се е ръководил от интересите на общината. Всички решения, които са взети не били еднолични, предаде Нова телевизия. Днес в НСлС се очаква на зам.-кмета на София да се повдигне обвинение. Преди седмица той подаде оставка и бе категориче, че изцяло ще съдейства на проверката на прокуратурата и Управляващия орган на ОП Региони в растеж, по която е финансиран ремонта на "Графа". ЍСкандалът се разрази заради подменената виброизолационна подложка, което се поставя на ремонтираното трамвайно трасе.

comment 0
visibility 390
Акция на ГДБОП в София и Варна

Арестуваха четирима за трафик на хора и сексуална експлоатация (СНИМКИ)

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Задържани са четирима души. Операцията е преминала под ръководството на Специализираната прокуратура. По първоначална информация двама от арестуваните са от София, а спецслужбите са влезли в публичен дом в столицата. И на четиримата са повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура. Арестите са станали при съвместна операция на службите  - служители от отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП, ТЗ БОП-Варна и Специализираната прокуратура в София и Варна. за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Местата, на които са пребивавали обвиняемите са претърсени. Иззети са доказателства и са проведени необходимите процесуално-следствени действия на адреси във Варна и София. Претърсено е и еротично заведение в столицата, което се е държало от един от арестуваните. От там са иззети големи суми в различна валута, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, тефтери със записки. Открити са достатъчно много доказателства за престъпната дейност на групата. Открито е оръжие и други атрибути за сексуслуги. Пред съдия са разпитани и доста от свидетелите, които са били жертви на сексуална експлоатация. Трима от обвиняемите са в следствения ареста на "Г. М. Димитров", четвъртият е пуснат под парична гаранция.

comment 0
visibility 285
Шоу - Тhe Illusionists

Велики илюзионисти ще представят изумително шоу в София

Най-великите илюзионисти идват в столицата, за да представят изумителното си шоу. Мащабната продукция държи рекорда за най-продаван спектакъл от Бродуей, а билетите за четирите представления у нас намаляват все по-бързо. Тhe Illusionists ще завладее зала 1 на НДК от 17 до 20 януари 2019. Над 10 милиона зрители са имали удоволствието да се насладят на вълнуващите трикове на най-големите професионалисти в бранша. Присъстващите ще имат невероятната възможност да гледат на живо мистични илюзии, левитация, изчезване, преобразяване и много други изпълнения. Те са част от програмата на осемте факири, които ще излязат на сцената: Luis de Matos (Мастърът), James More (Измамникът), Enzo (Незабравимият),  Andrew Basso (Измъкващият се), Yu Ho-Jin (Манипулаторът), Kevin James (Изобретателят)  и Sos & Victoria (Трансформиращите се). Мастърът е един от най-запомнящите се илюзионисти в последните десетилетия. Още, когато е на 20 години, гостува в различни предавания, а само две години по-късно вече има собствено телевизионно шоу. Той познава числата от тотото седмица преди тегленето. Получава холивудския приз "Маг на годината" още през 1999 и е носител на още редица награди. Луис държи световния рекорд на Гинес – кара 52 001 копринени шалчета да изчезнат едновременно.Измамникът има рекордните 100 милиона гледания в YouTube. Изявява се в Лондон, Холивуд, Лос Анджелис и Сидни.Първият, докарал хеликоптер на сцената на телевизионно шоу е колегата на Измамникът, с прякор Незабравимият. Едва на 26 талантливият французин покорява митичното Casino de Paris с шоуто си "Отвъд илюзиите". Измъкващият се, Andrew Basso е следващият в програмата на мащабния спектакъл и първият, който изпълнява номера с кабината на Худини с пълен изглед към това, което се случва. Той е италианец. Наричат го "рок звездата на магията" и "наследника на Худини".В шоуто се включва Yu Ho-Jin, Манипулаторът от Северна Корея. Само на 19 години той печели първа награда на Stage Magic и Grand Prix на световната федерация (FISM). Не по-малко интересни и атрактивни са и Kevin James, Изобретателят, както и Sos & Victoria, Трансформиращите се.Кевин печели наградата за креативност от Академията за магични изкуства в Холивуд. Имал е изяви  пред принца на Монако, султана на Дубай и президента Обама в Белия дом.Sos & Victoria държат четирикратен рекорд на Гинес – могат да сменят 16 костюма за 120 секунди, само с едно завъртане на китките.Тhe Illusionists е подходящо за хора от всички възрасти. Освен в България шоуто ще смае публиката в Австралия, Италия, Австрия, Норвегия, Германия, Полша, Дания и още редица държави.  

comment 0
visibility 226
Спортният министър Красен Кралев с директора на турнира Горан Джокович и пр

Спортното министерство ще даде 500 000 лв. за тенис турнира Sofia Open 2019

Министерството на младежта и спорта ще даде 500 000 лв. за четвъртото издание на най-силният у нас тенис турнир Sofia Open 2019, който е в началото на февруари. Това заяви спортният министър Красен Кралев. Състезанието от сериите АТП 250 е с награден фонд 524 340 евро. Министърът коментира изказването на Григор Димитров, че с този частен турнир не е най-правилния начин за подпомагане на развиващите се тенисисти. Кралев оправда ракета №1 у нас със "загубени в превода". Министърът е категоричен, че турнирът е сред най-големите състезания у нас и има място в календара на България. Турнирът е и реклама за страната ни и дава възможност на подрастващите в този спорт, да се докоснат до елита и да бъдат мотивирани, смята министърът. Григор Димитров участва на  Sofia Open 2019 през 2017 г. и спечели титлата. Министърът призна, че не се е засегнал от коментара на Григор Димитров и му пожелава успех в предстоящия сезон. Всеки спортист сам си избира състезанията, на които да участва, коментира Кралев.  

comment 0
visibility 842
Полицейска кола

Тежка катастрофа с 3 коли на Цариградско шосе

Тежка катастрофа с три автомобила стана преди минути на Цариградско шосе в посока Младост. На мястото има и линейка. по първоначална информация един е пострадал. В момента в посока Младост има задръстване заради инцидента. Катастрофата е станала при ресторант "Българка" малко преди Плиска.  Очаквайте подробности.

comment 0
visibility 253
Полицейска кола

ТИР се обърна и задръсти "Околовръстното"

Движението по Софийски околовръстен път /II-18/ при моста на река Искър, в посока Чепинци се осъществява в една лента. Причината е аварирал ТИР в участъка, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Те предупреждават шофьорите да внимават и се движат със съобразена скорост.

comment 0
visibility 1253
Първа АГ болница "Света София"

Нов метод за изследване на рак на млечната жлеза в "Света София"

С иновативна система за диагностика на туморни образувания на млечната жлеза ще работят специалистите в Медицински център ПСАГБАЛ „Света София". Те вече притежават устройство, което използва контактна термография за откриване на температурни изменения в млечните жлези. Предимствата на иноватовния апарат са, че изследването с него е бързо и няма облъчване. Може да засече промени от 3 мм и е напълно безболезнено за пациенттите. Резултатът от изследването е готов за няколко минути. Екипът на болницата призовава всички редовно да си правят профилактични прегледи, защото това е важно за ранното диагностициране, а така се увеличават шансове на пациента да се излекува. Прегледите стартират от утре и всеки, който има желание да си направи може да се запише на тел: 02/44 70 219, всеки делничен ден от 8.30 ч. до 15.00 ч. Цената на изследването е 60 лв.