Новини от 30.06.2019

comment 0
visibility 279
София, нощем

Новините в София: Най-важното за деня 30 юни, 2019 г.

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 30 юни 2019 г. Кон бе блъснат от автобус в Студентски град  Кон бе блъснат от автобус вчера в Студентски град в столицата. Шофьорът на автобуса не е имал шанса да предотврати удара, споделят очевидци. За трагичния случай беше споделено в социалната мрежа. Затруднения в движението по бул. „България“ заради ремонт Планираният ремонт на бул. „България“ започна днес, 30 юни. Това ще създаде известни затруднения в  движението по булеварда. Ремонтът трябва да е свършил до 19 юли като няма да се засягат кръстовищата. Протест блокира главен път Е-79 при гара Владая Главен път Е-79 при гара Владая ще бъде блокиран днес, 30 юни, в 17.00 ч. Причината е протест на жителите на няколко населени места около столицата Издирват 17-годишно момиче от столицата 17-годишно момиче от София от сряда не се е прибирало в дома си. Роднините й са изключително притеснени. Това става ясно от публикация в социалната мрежа. Правят къщички за бездомните котки и кучета в столицата Мненията за поставянето на къщички за бездомните животни в София определено са много различни. Мнозина подкрепят тази идея. Други са категорично против, тъй като смятат, че бездомните носят само проблеми Два пожарни екипа гасиха пожар в центъра на столицата Пожар е възникнал в жилище на столичната улица „Иван Вазов“. Според първоначална информация на МВР, причината за пожара в старата сграда е било късо съединение от домакински уред. Казичене започва месеца без вода „Софийска вода“ предприема ремонтни дейности по водопроводната мрежа в с. Казичене на 1 юли. Това ще наложи спирането на водата в района. Двама арестувани на протеста край Владая Обявеният протест край гара Владая, в който се включиха жители на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница, започна в 17 ч

comment 0
visibility 617
Протест край Владая

Двама арестувани на протеста край Владая

Обявеният протест край гара Владая, в който се включиха жители на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница, започна в 17 ч., информира Нова ТВ. Планът беше да се блокира движението по път Е-79 край Владая за около 3-4 минути през определени периоди. Трафикът беше блокиран на няколко пъти като протестиращите преминаваха по пешеходната пътека. При една от блокадите, протестиращи влязоха в пререкание с полицията. Наложило се двама да бъдат арестувани, за да се въдвори ред. Припомняме, че преди дни се планираше пълна блокада на пътя, но заради постигнатите частични споразумения с АПИ, бе решено да се направи „символично“ блокиране на пътната отсечка.

comment 0
visibility 1571
вода

Казичене започва месеца без вода

„Софийска вода“ предприема ремонтни дейности по водопроводната мрежа в с. Казичене на 1 юли. Това ще наложи спирането на водата в района. Заради подмяна на спирателни кранове на ул. „Изгрев“ с. Казичене, от 10:00  до 20:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на: ул. „Христо Ботев“, ул. „Пейо Яворов“, ул. „Никола Петков“, ул. „Витоша“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа „Софийска вода”, ще бъде доставена вода с водоноски на адрес: ул. „Изгрев“ ъгъла с ул. „Хан Аспарух“. Дружеството изказва своите извинения за неудобството и благодари на жителите на Казичене за разбирането.

Реклама
comment 0
visibility 848
Пожарна

Два пожарни екипа гасиха пожар в центъра на столицата

Пожар е възникнал в жилище на столичната улица „Иван Вазов“. Според първоначална информация на МВР, причината за пожара в старата сграда е било късо съединение от домакински уред. Жилището е било обитавано от две жени. Те са леко обгазени. По-възрастната е получила медицинска помощ и заради голямото притеснение от инцидента. По апартамента са нанесени доста щети. Пожарът е бил изгасен от два пожарни екипа. Те са прибегнали до използването на стълба, за да изкарат живущите в жилището. На място е пристигнала и линейка. Пожарът е бил изгасен бързо.

comment 0
visibility 980
Къщички за бездомни

Правят къщички за бездомните котки и кучета в столицата

Мненията за поставянето на къщички за бездомните животни в София определено са много различни. Мнозина подкрепят тази идея. Други са категорично против, тъй като смятат, че бездомните носят само проблеми, пише Трафик нюз. Поставянето на къщички за бездомните котки и кучета в градските пространства е напълно законно. Според закона за защита на животните, чл. 47, щом животното е кастрирано, ваксинирано и обезпаразитено и за него се полагат необходимите грижи, може да живее на улицата. Това е и целта на програмата „Кастрирай и върни". От организация „Дара“ споделят, че щом животното е под нечий надзор, то няма как да е опасно. Ако има подходящо място да се подслонят, бездомните животни няма да искат да влизат във входовете на блоковете. Къщичките за котките за котките се монтират на повечето места по дърветата, за да са далеч от кучетата. Кучешките колибки се поставят далеч от жилищните блокове и къщи, в тревните площи. Вече са поставени първите жилища за бездомни животни в столичния квартал „Младост“ 1.

comment 0
visibility 8106
Стефани Горнишка

Издирват 17-годишно момиче от столицата

17-годишно момиче от София от сряда не се е прибирало в дома си. Роднините й са изключително притеснени. Това става ясно от публикация в социалната мрежа. Момичето се казва Стефани Горнишка. Тя е ходила на концерт и след това следите й се губят. Не са успели да се свържат с нея по телефона, тъй като е изключен. Вероятно от компютър е писала, че е на морето. От коментарите става ясно, че хората, с които е казала, че ще ходи на концерт, не са били с нея и не значт нищо за случилото се. Момичето е било с тениска с емблемата на Банкя и дънки, носела и раничка от брезент. Роднините й се притесняват за нея и молят, ако някой има информация за момичето, да я споделят. Всички, коментират под публикацията, успокояват майката, че това е често срещана тийнейджърска забежка и споделят публикацията, за да се намери момичето.

comment 0
visibility 766
Табела край Владая

Протест блокира главен път Е-79 при гара Владая

Главен път Е-79 при гара Владая ще бъде блокиран днес, 30 юни, в 17.00 ч. Причината е протест на жителите на няколко населени места около столицата, информира Фокус. Жителите от с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница искат от АПИ да изгради автоматизирана електронна система за реверсивна организация на движението чрез светофари. Тъй като е постигнато известно договаряне по въпроса, а именно реверсивно движение ще има в понеделник, вторник, петък и неделя, блокадата няма да е пълна. Иска се и решение на проблема за изход на жителите на Драгичево към София. Пътят ще се затваря по за 3-4 мин и автомобилите ще бъдат пропускани поетапно. От АПИ са обещали да изпълнят обещаното до края на месец октомври тази година. Ще се отстрани и проблема с некачествения ремонт на пътя край Владая. Ще се довършат и отводнителните системи на пътя. Тъй като жителите на района са били лъгани често, те предприемат тези протестни действия, показвайки, че са решени да отстояват исканията си.

comment 0
visibility 827
Спирка бул."България"

Затруднения в движението по бул. „България“ заради ремонт

Планираният ремонт на бул. „България“ започна днес, 30 юни. Това ще създаде известни затруднения в  движението по булеварда. Ремонтът трябва да е свършил до 19 юли като няма да се засягат кръстовищата. Както медията ни вече писа, рехабилитацията на булеварда ще протече в два етапа -  от 30 юни до 4 юли и от 5 юли до 19 юли. По време на първия етап от рехабилитацията няма да се допускат автомобили от бул. „Витоша“ до бул. „Пенчо Славейков“ в южната част на булеварда. По време на втората част от ремонта колите няма да се допускат по в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“. Ще бъде променен частично и маршрута на автобусите 76, 204, 304 и 604 .

comment 0
visibility 2687
Инцидент с кон в Студентски град

Кон бе блъснат от автобус в Студентски град

Кон бе блъснат от автобус вчера в Студентски град в столицата. Шофьорът на автобуса не е имал шанса да предотврати удара, споделят очевидци. За трагичния случай беше споделено в социалната мрежа. Повечето от коментарите под публикацията са гневни. Хората се възмущават от безотговорното отношение на собствениците на животното. Факт е, че непрекъснато сме свидетели на жестокости от страна на ромите над конете. От много време насам столичани искат да се спре движението на каруци по софийските улици. Някои от коментиращите споделят, че така коня се е отървал от гадния си живот. Други са убедени, че този инцидент ще осигури храна на собствениците за доста дни напред. Трети се възмущават от бездействието на институциите и невъзможността да спрат тези безобразия. Появи се и пост на @Ния Любомирова, в който дамата споделя каква е била съдбата на пострадалия кон. Тя е подала сигнал за пострадалото животно на пет различни места, но никой не е откликнал. Единствено от Animal Rescue и д-р Златинов от ЦВК са дошли на място. Дамата пише : „Според очевидец конят е тичал към платното и автобус го е ударил странично.“  Установено било, че конят е със счупен гръбнак. След като два часа е лежал в безпомощно състояние на асфалта, е бил приспан.

comment 0
visibility 509
Западен парк

Времето и предстоящите събития на 30 юни 2019 г. в София

Времето на 30 юни Ясно слънце ще грее днес над столицата. Нито един облак няма да помрачи хубавия летен ден. Температурите ще достигнат 26 градуса. Чудесен ден за приятни занимания на открито, сочи Prognozata.bg. Предстоящи събития за 30 юни 9.00 ч. Започва специализираната изложба за Немски овчарски кучета-София 2019 на стадион Спартак Подгумер 9.30 ч. Започва забавното катерене за специални деца и младежи в Уолтопия Център 10.00 ч. Традиционният Аграр Пазар на ИКЕА ще радва пак столичани 10.30 ч. Започва едночасовата беседа за родители „Здраве и сигурност за нас и децата ни“ в Културен дом Красно село 11.00 ч. Начало на честването 17 години от кончината на акад. Николай Хайтов в Борисовата градина пред паметника. 11.00 ч. Започва Фермерският пазар Оборище - сезон Лято 18.00 ч. Откриване на библиотека "Между листата" в Маймунарника 21.00 ч. Начало на Лятно кино в градината в бар Switch в центъра Още интересни събития в София ще намерите ТУК