Новини от 16.07.2019

comment 0
visibility 903
Майкъл Бубле

Отмениха концерта на Майкъл Бубле

Планираният за 14 септември концерт на Майкъл Бубле в зала „Арена Армеец“ е отменен, съобщават организаторите му. Причините са проблеми с логистиката и от техническо естество. Очаква се да бъде насрочена нова дата през 2020 г. Припомняме, че концертът на канадската звезда беше насрочен за 14 септември тази година, а дата беше обявена още през ноември 2018 г. Всеки, който вече си е купил билет, може да го върне, с парите ще бъдат върнати в периода 22 юли – 22 декември в мрежата на „Ивентим“.

comment 0
visibility 554
вода

Драгалевци, Васил Левски и Калфин дол остават без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ ще причинят спиране на водата в някои столични райони на 17 юли, сряда. Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Големи дол“ вилна зона „Калфин дол“, от 09:00 до 21:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на: вилна зона „Бункера“, вилна зона „Калфин дол“, вилна зона „Шумака“, жк. „Терасите“ Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Любен Каравелов“ с. Казичене, от 10:00 до 18:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на: ул. „Любен Каравелов“, ул. Мито Войнишки“, ул. „Никола Петков“, ул. „Цар Борис III“. Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Eделвайс“ с. Мировяне, от 09:30 до 19:30 ч. ще спре водата на  живеещите в района на: ул. „Чавдар войвода“, ул. „Парашутист“, ул. „Канала“, ул. „Еделвайс“. Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Баба Тонка“ кв. „Васил Левски“, от 09:30 до 16:30 ч. ще спре водоподаването на живеещите в района на ул. „Баба Тонка“ от ул. „Велбъжд“ до ул.“Летоструй“. Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Хмел“ кв. „Драгалевци“, от 10:00 до 18:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на ул. „Хмел“. Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Доброславско шосе“ с. Доброславци, от 09:00 до 18:00 ч. спират водата на живеещите в района на: ул. „Липа“ –бивш стопански двор ул. „Градина“ от ул. „Бунтовник“ до ул. „Житенски път“ ул. „Царско село“  

comment 0
visibility 436
въртележка

Малки столичани огласиха парк Витоша с песни и танци (СНИМКИ)

Деца от различните филиали на Центъра за изкуство,култура и образование "София" огласиха природен парк Витоша с песни, танци и много усмивки. Концертът бе част от събитието "Въртележка над София". След края на изпълненията имаше наградени, много лакомства и снимки за спомен. Даването шанс за творчески изяви на малките столичани е част от проекта "София-моят град" на Центъра за изкуство, образование и култура "София". Той се прави с подкрепата на Столична община и Дирекция "ПИСТ".  

Реклама
comment 0
visibility 1036
ремонт

Стартира ремонтът на улица „Арх. Франк Лойд Райт“ (СНИМКИ)

Подготовката за асфалтиране на улица „Арх. Франк Лойд Райт“ в квартал „Овча купел“- стара част вече е в ход. Ремонтните дейности ще бъдат на два етапа- тези на платното и работа с тротоара, съобщават от администрацията на района. На платното са предвидени изкопаване, натоварване и превоз на земя, изравняване и уплътняване на земното легло по шаблон, направа и доставка на трошен камък, изграждане на бетонови бордюри, повдигане на ревизионните шахти и уличните оттоци, предварително пръскане с битумна емулсия, поправка на асфалта.На тротоара ще се правят бетонови водещи ивици, изравняване и уплътняване на земното легло по шаблон, направа и доставка на трошен камък, асфалтиране. От администрацията молят хората от улицата да паркират колите си така, че да не пречат на ремонтните работи. Молят и да бъдат открити собствениците на няколко автомобила, които не са преместени и пречат на ремонта: С 9490 ХВ, марка VW модел POLO, цвят ЧЕРВЕН и автомобил с рег. номер: СА 7882 КС, марка VW, модел POLO, цвят СИН/СИВ.      

comment 0
visibility 546
витоша

Фолклорни състави от 11 страни гостуваха на "Московска" 33 (СНИМКИ)

Фолклорни състави от цели 11 страни по света посрещна днес кметът Йорданка Фандъкова в сградата на Столична община. Това са участниците в XXIII Международен фолклорен фестивал "Витоша". За две десетилетия проявата се утвърди като очаквано и обичано от жителите на града събитие, допълни Фандъкова. В надпреварата с песни и танци участват Мексико, Казахсан, Палма де Майорка, Парагвай, Турция, Перу, Башкирия, Северна Осетия, Япония, Корея, Босна и Херцеговина и домакините от България. Днес по пешеходната част на бул.“Витоша“ ще има дефиле, а утре от 19.30 ч. на лятната сцена при НДК ще бъде откриването, съобщават от Столична община. Фестивалът е част от Културния календар на София.

comment 0
visibility 768
площадка

Коли вече няма да паркират на детска площадка в "Бъкстон" (СНИМКИ)

Една детска площадка в столицата вече ще се ползва само от деца и родители, а няма да е паркинг за коли. Става дума за къта за игра до блок 21 в "Бъкстон". Екип на Столичен инспекторат ограничи достъпа на автомобили до площадката. Така се изпълняват две неща- спира се неправилното паркиране и се запазва здравето и живота на гражданите. С днешна дата колите не могат да паркират или да спират на 93 детски площадки и зелени площи в столицата.  

comment 0
visibility 2376
класиране

Започна второто класиране за Софийския университет

Второто класиране на кандидат-студентите за Софийския университет започва от днес.4 377 новоприети студенти са записани или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап,съобщават от най-старото висше учебно заведение. От 17 до 19 юли включително класиралите се от втория етап младежи трябва да потвърдят или да се запишат в избраната дисциплина. Които от тях не са потвърдили, губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно. На 23 юли започва третото класиране. Записването за него трябва да бъде направено в периода 24 – 26 юли 2019 г. включително. След първо класиране са запълнени няколко специалности: „Графичен дизайн“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Стопанско управление“, „Китаистика“, „Японистика“, „Журналистика“, „Право“ и „Скандинавистика“. Като най-желана специалност от кандидат-студентите е посочена "Психология". След нея идва „Софтуерно инженерство“. Третото място заема „Право“. После са „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

comment 0
visibility 561
ларго

Министерството на културата ще съди строителите на "Ларгото", ако не отстранят повредите

Съдебен иск ще подаде Министерството на културата срещу строителите на "Ларгото", ако не поискат да отстранят забелязаните повреди в рамките на гаранцията от пет години. От институцията многократно са молили изпълнителя на обекта да оправи проблемите, но до този момент това не е станало. Освен това на проектанта е възложено да направи и допълнителен анализ на ситуацията. Това съобщи министър Боил Банов след среща между представители на Министерството на културата и на Столична община. На срещата присъстваха заместник - кметът по образование на София доц. д-р Тодор Чобанов, главният архитект на Столична община Здравко Здравков, заместник-директорът на Регионален исторически музей – София инж. Борис Чилев и проектантът по проекта „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика” арх. Христо Генчев. Всички страни се съгласиха, че ако строителят приеме да отстрани констатираните проблеми, това ще става под ръководството на проектанта. Той ще трябва да присъства лично и да контролира работите през цялото време.

comment 0
visibility 529
среща

Дълголетници се събраха на среща в Банкя (СНИМКИ)

Жители на Банкя, които са дълголетници и такива, навлизащи в тази група, се събраха на среща с ръководството на общината в хотел "Жеравна". След сладките приказки с кмета и общинските съветници, дойде време за страхотните песни на жените от хора при читалище "Отец Паисий" с ръководител Никола Йонов. Те излязоха на сцената с новите си носии- литаци, които грееха като слънца.Краят бе оставен за хорото. А акордеонът на Никола Йонов разплака всички.    

comment 0
visibility 787
Чобанов

Тодор Чобанов: Пластмасовите скари са основната грешка при проектирането на "Ларгото"

Мобилните пластмасови скари на "Ларгото" не са подходящи за място, където минават много хора. И това е основната грешка на експертите, които са проектирали "Лагрото". Това каза пред БНТ заместник - кметът по образование доц. д-р Тодор Чобанов. Той допълни, че от общината няколко пъти са отказвали да приемат обекта и са били много критични. Според Чобанов тези мобилни скари са много удобни, ако са на покрива- има проблем, вдигат се - ремонтираш - връщат се. Те не са за място, където минават много хора и, стъпвайки върху скарите, ги разместват. Въпросната проектантска грешка е забелязана още миналата есен. Изпратено е искане до Министерството на културата - да се възползват максимално от 10-годишната гаранция.И веднага да се намери друго решение, което няма да предизвиква такъв проблем. Чобанов каза и кой е според него най-добрият и отговорен сценарий в случая с "Ларгото": Министерството на културата да разпореди на проектантския екип да даде друго решение и изпълнителят да го реализира. Гаранцията на обекта е до края на 2020 г. за някои части, а за други - до 2021 г.

comment 0
visibility 431
мач

Слагат екран пред стадион "Георги Аспарухов" за феновете на "Левски"

Столичната дирекция на вътрешните работи излезе с важна информация преди предстоящия мач между отборите на "Левски" и „Ружомберок" на стадион "Георги Аспарухов" на 18 юли от 19.30 часа Заради наложено наказание от УЕФА мачът ще се играе при "закрити врати". Заради това за привържениците на "Левски" има създадена фен зона пред сектор "А" (вън от стадиона).Там ще бъде сложен и голям екран, на който ще може да се наблюдава реванша със съперника от Словакия. За срещата от първи квалификационен кръг на „Лига Европа“ ще има осигурени два пропускателни пункта: от парка (до параклиса) пред сектор „А“ на стадиона и през централния вход - арката към сектор „А“ от улица „Река Велека“. Подстъпите ще бъдат отворени два часа преди началото на мача.

comment 0
visibility 719
НАСА

12-годишният Светлин потегли към лагера на НАСА

12-годишният Светлин Праматаров от "Нови Искър" потегли към космическия лагер на НАСА Space Camp в Турция. Това съобщи в социалната мрежа кметът на района Даниела Райчева, която се е свързала с майката на детето Красимира. През месец май администрацията на района и лично кметът организираха кампания, за да бъдат набрани парите за лагера на малкия покорител на звездите. Той се бе преборил за мястото с деца от цял свят. Но финансовите възможности на семейството му не позволяваха да бъдат дадени 1250 долара, за да се включи в лагера. Добри хора помогнаха и средствата бяха събрани за един ден.  

comment 0
visibility 11560
Електробусче за довеждащ транспорт в Овча купели  Люлин

Елетробусчета ще превозват пътници до метрото в Овча купел и Люлин (СНИМКИ)

Малки, симпатични и най-вече с нулеви емисии електробусчета ще са довеждащ транспорт до метростанциите в столичните квартали Овча купел и Люлин в София. Маршрутът на 6-метровите превозни средства е по тесните междуквартални улици и ще осигуравя транспортирането на гражданите до метростанции и спирки на градския транспорт. Вече има готова схема за Овча купел, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова днес в гараж Малашевци. Кокетните електроавтомобили ще тръгнат от следващата година заедно с пускането на трасето от втория етап на третата метролиния от Овча купел. Като малко подвижно бижу днес бе тестват 6-метров електробус на фирма Karasan на полигона в гараж Малашевци. Зад волана, за да се увери как се управлява седна и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя повози журналисти, представители на фирмата и директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов. Преди нея показна тестова обиколка направи автомобилният състезател и европейски шампион на GT4 Павел Лефтеров. От утре синият бус ще се движи по кварталните улици в Овча купел в продължение на 4 дни. Той обаче няма да вози пътници, тъй като не е включен в лиценза на автотранспорта, уточни Слав Монов. До 2 месеца ще бъде пусната процедура за конкурс за избор на доставчик на 50 такива електробуса. Електрическата системата за задвижване на Karasan е на BMW, а бусовете се сглобяват в Турция. Те са намерили ефективно приложение в Истанбул, Бурса и Анкара, където са довеждащ транспорт, казаха от компанията. Максималната скорост на первозното средство е 70 км/ч, но може да се ограничи и до 50 км/ч. Вътре има климатик и печка, които са отделно за шофьора и за салона с пътниците. Мястото на водача е отделено с кабина. В буса има 10 седящи мест с две сгъваеми за хора с уврежданиея и майки с колички. Общо капацинетът е за 22 пътника. Зареждането с ток продължава от 50 минути до няколко часа, зависи от зарядната станция, уточника от Karasan. Батерията е 88 киловатчаса, а максималният пробег е 200 км. "Пробегът зависи и от начина, по който се управлява. Има възможност за регенерация, по-рано да се отпуска газта и да не се натиска спирачка. така се увеличава пробегът", обясниха представители на компанията. Цената на едно електробусче е около 210 000 евро. Вътре има екстри като зареждане на телефони и WiFi. Ще кандидатстваме за финансиране за купуването на общо 82 електробусчета. Столичен автотранспорт да купи 52, а 30 Столичен електротранспорт, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че през миналата седмица СОС одобри докладът за кандидатстване на Столична община по ОП "Околна среда" за 218 млн. лв. за закупуването на екологични превозни средства за градския транспорт в София.

comment 0
visibility 1217
хакери

Хакерът,източил данните от НАП: Течът на информация е от 11 години насам

Хакерът, който източи данните на НАП, се оказва руснак, женен за българка. Той сам оповести, че е автор на атаката в писмо до медиите. Мъжът твърди, че изтичането на информация не е от днес, то продължава вече 11 години. "Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, пише мъжът. Според него родните правораздавателни органи ще скрият истината. Ако това стане, той обещава да качи цялата информация в руски и български торент тракери. Та всеки да може да си ги свали без проблем. Ако медиите, с които комуникира, пуснат невярна информация, човекът обещава да разкрие още два масива от данни- пак от Министерството на финансите.    

comment 0
visibility 1318
Фандъкова управлява електробусче

Йорданка Фандъкова кара електробус на Karsan (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова кара чисто нов електробус Karsan на полигона в гараж Малашевци, видя Столица.bg.  Столичният кмет бе вторият човек, който седна да управлява екологично чистото превозно средство. Първата обиколка зад волана направи европейският шампион на GT4 Павел Лефтеров. Той е управлявал електробусчето и в Мюнхен, а сега и в София. Кметът също пожела да провери как се управлява 6-метровото бусче, което е изцяло на ток. Тя седна зад волана, получи напътствия от автовмобилния състезател и потегли. Фандъкова показа, че с лекота шофира, а доволни от уменията  ѝ останаха десетина журналисти, представители на Karsan и бащата на Павел - Петър Лефтеров, които се возиха. "Управлява се като голфчето ми", каза с усмивка столичният кмет.  Синьото електробусче прилича на млако движещо се бижу. 4 дни то ще се движи тестово из вътрешнокварталните улички на столичните Овча купел и Люлин. Идеята е да се закупят 30 такива от Столична община, които да бъдат за довеждащ транспорт до метрото. "Знаете, че тази година направихме огромни инвестиции в градския транспорт, за да се обнови, за да се подобри качеството на въздуха в столицата. Искаме да създадем удобство на хората, да им осигурим довеждащ транспорт до метрото в Овча купел, когато през следващата година бъде пусната отсечката от втория етап на третата метролиния. Улиците тук са тесни и смятаме, че именно тези малки бусове ще бъдат най-удобни и ефективни за довеждащ транспорт", каза кметът на София. Тя вече е възложила на Столичен автотранспорт да подготвят документацията и да се пусне обществена поръчка за избор на доставчик на електорбусчета за довеждащ транспорт. "Независимо, че финансирането още не е осигурено, конкурсът нека се порведе, за да не губим после време. надявам се, че и фирмата Karasan също ще се състезават в конкурса", каза Йорданка Фандъкова пред журналисти. Директорът на Столичен автотранспорт Слав Монов пък обясни, че до два месеца ще са готови със заданието и тръжната документация, така че конкурсът по ЗОП за избор на доставчик да стартира.  Какви са параметрите на малкия електробус, колко ток ползва, каква е цената му и как се управлява - очаквайте!

comment 0
visibility 1671
заклещен тир

Тираджия препречи бул. "България", блокира платното

ТИР не можа да направи маневра по обръщане и застана по средата на бул. "България" посока към Бояна. Това моментално блокира пътната артерия. Образува се огромно задръстване, свидетелстват сигнали и снимки на граждани в социалната мрежа. Шофьорите негодуваха, че заради огромния камион те не могат да стигнат в уречения час до своите дестинации. Куп нецензурни думи и предупреждения бяха отправени към водача на ТИР-а, някои дори го съветваха пак да отиде на шофьорски курсове, за да знае как се правят маневрите. И да не пречи на останалите участници в движението.    

comment 0
visibility 801
акция

След акцията в Държавен фонд "Земеделие"- 6 човека задържани за 24 часа

6 човека от Държавен фонд "Земеделие" са задържани за 24 часа. Сред тях са заместник- изпълнителния директор на фонда, директори на дирекции и служители. Претърсени са домовете и служебните им кабинети. А към наказателна отговорност са привлечени 8 лица. Това съобщи пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг. Поводът бе разследването по досъдебното производство срещу Миню Стайков за злоупотреба с европейски фондове. Налице са и обвинения за присвояване на евросредства- получени са 8 милиона лена, направен е опит да се вземат около 5 милиона евро, или общо около 18 милиона лева. А разрешените лимити на двете програми са около 5 милиона лева, поясни Гешев. Както по-рано днес Столица.bg съобщи тази сутрин сградата на столичния бул. Цар Борис III бе претърсена от служители на ГДБОП и е иззета документация. Книжата са за Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.  

comment 0
visibility 1846
пречупени звезди

Слагат пречупени звезди на 9 места, свързани с комунизма в София

Пречупени червени звезди ще бъдат поставени на 9 места в София, които са свързани с комунистическото минало на страната ни. Своеобразните "места на паметта" са инициатива на проекта "Памет за утре". Според Фейсбук страницата му от Столична община са одобрили идеята. А кои са хората, които застават зад проекта "Памет за утре"? Това са историците проф. Евелина Келбечева, доц. Михаил Груев, доц. Лъчезар Стоянов, журналистът-изследовател на комунистическото минало Христо Христов, Калин Манолов, бизнесмена Георги Георгиев, адвокат Марио Топчийски. Звездите ще бъдат поставени пред определените сгради на 1 септември тази година. А ето и "местата на паметта": Паметник на жертвите на комунистическия режим - пл. "България" 1 Бившия мавзолей на Георги Димитров - пл. "Независимост" Арестантски килии на Държавна сигурност (сега Държавна Агенция "Архиви") - ул. "Московска" 5 Хотел "Славянска беседа", първият щаб на Народната милиция - ул. "Славянска" 3 Катедрален храм Света Неделя - пл. "Света Неделя" 20 Партиен дом (сега Народно събрание 2) - пл. "Княз Александър I" 1 ЦК на ДКМС - ул. "Съборна" 13 Държавен съвет (сега Президентство на Република България" - бул. "Дондуков" 2 Отечествен фронт - бул. "Витоша" 18    

comment 0
visibility 602
ремонт

Основен ремонт за улица "Найчо Цанов" (СНИМКИ)

Основен ремонт започва по улица "Найчо Цанов" в столичния район "Илинден". Предвидено е да се сложат изцяло нови настилки по тротоарите, на мястото на старите плочки ще бъде сложен асфалт. След това ще бъдат подменени и бордюрите, съобщават от администрацията на района.

comment 0
visibility 1331
задръстване

Огромно задръстване от Ботевград към София

Огромно задръстване се е образувало на магистрала "Хемус" на 10 километра след Ботевград към София. За това сигнализират шофьори, цитирани от радио "Фокус". В момента към мястото пътуват екипи на "Пътна полиция", които да нормализират трафика.

comment 0
visibility 6835
кино под звездите

Три вечери с кино под звездите на лятната сцена НДК

Три поредни вечери столичани ще имат възможност да гледат кино под звездите на лятна сцена НДК. На 22, 23 и 24 юли ще бъдат показани филмите „Измамно богати", „Walking on Sunshine" и „Презрението". Началото на прожекциите е 21 часа, входът е свободен. Събитието се реализира с помощта на Италианската търговска камара и Френския институт. Италианската комедия „Измамно богати" на режисьора Франческо Мичикè ще даде старт на откритото лятно кино в НДК. Филмът разказва историята на любовниците Серджо (Серджо Кастелито) и Сабрина (Сабрина Ферили). Серджо е дърводелец, а Сабрина – певица. Поради финансови причини обаче нямат възможност да напуснат половинките си. Животът им се преобръща, когато приятелите на Серджо му внушават, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията. На 23 юли ви очаква мюзикълът „Walking on Sunshine". Режисьори на филма са Макс Гива и Дания Паскуини. Лентата проследява бъдещата сватба на Мади и Раф в Пулия. Мади се приготвя за най-важния ден в живота си без да знае,че в миналото годеникът ѝ Раф е имал авантюра със сестра ѝ. Мъжът от своя страна не знае, че бъдещата му съпруга е свързана със семейството на неговата бивша. Класиката на режисьора от френската Нова вълна Жан-Люк Годар - „Презрението" от 1963 г. ще разкаже за отдалечаването на двама съпрузи, настъпило след банален инцидент в живота им. Част от великолепния актьорски състав на филма са легендите на френското кино Брижит Бардо и Мишел Пиколи. Участват още Фриц Ланг и самият Жан-Люк Годар.              

comment 0
visibility 584
фотоконкурс

Фотоконкурс провокира децата да снимат базиликата "Света София"

Регионалният исторически музей-София провокира творчеството и наблюдателността на малките столичани. Обявен е фотоконкурс на тема „Поглед в миналото: Археологическото ниво на базилика „Света София“ пред обектива на децата“. Целта е да се подкрепят и популяризират ученическото творчество и креативност, съобщават от РИМ-София. Надпреварата започна от вчера- 15 юли и ще продължи до 9 септември. Могат да участват деца от 7 до 18 години. Необходима е предварителна регистрация на email: museum.vacation@gmail.com, в която да се напишат три имена, възраст, училище, клас и телефон за връзка. До участие ще бъдат допуснати само авторски фотоизображения на експонат/експонати от археологическото ниво на базилика „Св. София“. Всеки участник може да изпрати до три свои фотографии. Най-добрите кадри бъдат представени в специална изложба, която ще се открие в Деня на София - 17 септември, в археологическото ниво на базилика „Св. София“. Отличените снимки ще бъдат сложени върху картички и/или в годишен календар за следващата година.

comment 0
visibility 967
Общинските съветници Иван Таков (вляво) и Альоша Даков

Иван Таков: Проектът за Западен парк е от 2016, а ремонтът започва 2018 г.

След 1 година ремонт и работа в столичния Западен парк резултат няма. Зеленото пространство продължава да е разкопано и неясно, кога ще завърши започната реконструкция. Прословутият ремонт се коментира от общинския съветник Иван Таков в социалната мрежа. "Общината дължи обяснение и извинение на 200-те хиляди жителите на район Илинден и район Красна поляна. В момента ремонтът на Западния парк е спрян. Причината за това е арката на входа, която се оказало, че стъпва на магистрален водопровод", написа Таков на профила си във Фейсбук. Според него проектът е завършен 2016 г., а ремонтът започва 2018 г. Имало е 2 години, за да се направят конкретни корекции, пита общинският съветник. Той припомня, че в началото на годината от Столична община обявяват, че ремонтът ще бъде удължен до 18 октомври 2019 година заради лоши метеорологични условия. Миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова обясни, че ремонтът е спрян и се прави препроектиране, за да се реши проблемът с колектора на входа на Западен парк. Проектантът е сменен, тъй като досегашния имал ограничен капацитет и не намирал решение.