Начална страница / Без категория / На сесията на СОС: Ново обсъждане на Наредбата за преместваеми обекти и реклама

На сесията на СОС: Ново обсъждане на Наредбата за преместваеми обекти и реклама

Само 21 точки има дневният ред на Столичния общински съвет за сесията на 27 септември (четвъртък) т. г. Първа и втора точка са доклади на кмета на София Йорданка Фандъкова. Очаква се дискусия по втора точка, която касае преместваемите обекти и рекламата в столицата. Кметът Фандъкова връща за ново обсъждане в СОС частта в параграф 68 от Наредба за изменение и допълнение на Наредба за преместваемите обекти, за рекламите, информационните и монументално-декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община.

Тя беше несъгласна с повишението на цените за тротоарно право, което сега се изчислява на квадратен метър и местоположение. Тази наредба бе приета на 26 юли т. г. на последната за политическия сезон сесия. Аргументите на кмета са, че районирането на зоните не е добро. Тя получи подкрепата и на главния архитект Здравко Здравков.

Той посочи като пример район Триадица, които включва територията от ул. Алабин до Околовръстното. Как тогава ще бъдат еднакви цените за тротоарно право? Още с приемането на наредбата Фандъкова предупреди, че ще я върне и иска да има разговори с хора от крайните квартали.

Дискусия може да има и по трета точка на сесията на СОС относно проект на Наредба за обществения ред на територията на Столична община. По тази наредба имаше 3 обществени обсъждания и бяха добавени доста от предложенията на граждански организации и граждани. Големият проблем в тази наредба си остава контролът и санкциите за шум в София.

В четвъртък СОС трябва да разреши и на общинското “Спортна София” да разходва собствени средства за вертикална планировка – ремонт на алейна мрежа с площ 2500 кв. м в Многофункционален спортен комплекс в парк “Възраждане”.

Този път на сесията има само две питания. Едното е на лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов за състоянието на общинските бази за ученически отдих. Второто е Марта Георгиева от РБ за състоянието на конете от конна база в “Борисовата градина”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *