9 000 книги събра Paradise Center в благотворителна кампания

photo_library
 • Paradise Center

  Снимка: Paradise Center

 • Paradise Center

  Снимка: Paradise Center

Библиотеката на новоучредено читалище в Северозападна България достигна капацитета си благодарение на многобройните дарители

9 000 книги бяха дарени в рамките на благотворителната кампания на Paradise Center и сдружение „1 Процент Промяна“, посветена на 24 май. В продължение на четири дни посетителите на търговския център се включиха в инициативата, като дариха книги за възраждането на читалище „Развитие 2022“ в село Ослен Криводол, община Мездра.

Първоначалният стремеж на организаторите беше да се съберат 3 000 книги – количеството, нужно за възобновяване дейността на читалището. Благодарение на ентусиазма на участниците, постигнатите резултати надвишават в пъти заложената цел и успяват да запълнят изцяло капацитета на библиотеката в селото.

„В тази кампания бяха събрани 9000 книги в помощ на възобновеното читалище „Развитие 2022“ в с. Ослен Криводол, община Мездра и неговата библиотека. Благодарим от сърце на всички организатори, участници и дарители, които помагат да се съхрани жив българският дух, да се запази и развива българската книжовност и култура. Нация, която помага и подкрепя нуждаещите се, ще оцелее и ще пребъде!“ – споделят Роман Иванов, кметски наместник на с. Ослен Криводол и Диана Иванова, председател на Читалищното настоятелство.

Дарените книги покриват всички жанрове – както художествена литература, исторически романи и детски книжки, така и специализирана – енциклопедии, справочници, речници.

Читалище „Развитие-1931“ спира да функционира през 1969 г., когато жителите започват да мигрират в по-големи населени места. Благотворителната кампания на Paradise Center с фокус върху образованието и възраждането на културните средища в страната се припокрива с мисията на „1 Процент Промяна“ и работата им в направление „Образование“. Така в духа на 24 май търговският център и сдружението обединиха усилия, за да възродят отново този дом на българските традиции, култура и просвета.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

А1 внедри цялостно решение за дигитализация на образователния про......

А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха цялостно технологично решение за дигитализац...

Прочети още keyboard_arrow_right