A1 стартира първата услуга в страната за фиксиран интернет през 5G мрежа – Net Box Unlimited

А1 5G Net box

Снимка: А1

5G мрежата на А1 е първата и засега единствена в страната, която достига скорости над 1 Gbps

А1 е първият български телеком, който пуска услуга за домашен интернет, използваща мобилна 5G мрежа – Net Box Unlimited. По този начин компанията ще използва възможностите на 5G технологията, за да предложи домашен интернет със скорост, достигаща над 1 000 Mbps на местата, където няма изградена оптична свързаност.

5G Net Box надгражда настоящата Net Box услуга, която използва 3G и 4G мрежи и до момента се предлагаше в три плана. Новият план Net Box Unlimited включва неограничени мегабайти на максимална скорост и се предлага за 49,99 лева на месец, а 5G устройството е включено в цената. Net Box Unlimited може да бъде закупен и като самостоятелна услуга за 70,99 лева месечно при двугодишен абонамент. Цената на услугата се формира, отчитайки допълнителната отстъпка от 1 лев на месец, която клиентите получават, ако платят своята сметка през приложението Моят А1 или неговата уеб версия на A1.bg

Мрежата на А1 продължава да е единствената в страната, която използва 5G честоти и 5G оборудване. Това ѝ позволява да осигури гигабитова скорост в над 75 града и курорта в България. От телекома изчисляват, че така покритие има 50% от населението на България на открито. В следващите месеци обхватът на мрежата ще стане по-надежден, тъй като А1 представи сериозна амбициозна програма за инвестиции в мобилната свързаност, включително 5G мрежите.

Бързото развитие на 5G мрежата на А1 прави услугата Net Box надежден заместител на фиксираната свързаност на местата, където няма такава. Чрез Net Box Unlimited клиентите на А1 ще могат да продължат да учат, работят и да се забавляват от повече места.

Инсталирането на услугата Net Box Unlimited в домашни условия е лесно и бързо, и се извършва самостоятелно от клиента. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да включи устройството на адреса, на който желае да го ползва и да се свърже с интернет. Новите абонати на услугата ще получат освен самия 5G Wi-Fi рутер всичко необходимо за инсталацията включително ръководство за инсталация, където целият процес е описан в детайли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (27%, 191 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 255 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (2%, 14 Гласове)
 • Нови избори. (27%, 190 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 49 Гласове)
Общо гласували: 699 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Световната телепорт асоциация отличи сателитна станция „Плана“ на......

Сателитна станция “Плана” на Vivacom получава най-високия сертификат  Tier 4 от Световната тепорт асоци...

Прочети още keyboard_arrow_right