COVID-19 отложи отварянето на столичния Аквапарк във "Възраждане" (ВИДЕО)

COVID-19 отложи отварянето на столичния Аквапарк във "Възраждане"

Снимка: Столица.bg

Андрей Калмаков е назначен за управител на водния атракцион

Епидемията от COVID-19 отложи отварянето на първия общински воден атракцион Аквапарка в столичния "Възраждане". По първоначални планове на 22 март т. г. първите посетители трябва да влязат в закрития 25-метров басейн с минерална вода. Обектът е и със СПА зона.

Въпреки това обаче собственикът и стопанин на Аквапарка - общинското дружество Софийски имоти работи усилено и има готовност при подходящи условия да отвори обекта. От януари месец има назначен управител на закрития басейн, а наскоро е назначен и управител на Акварпарка. От Софийски имоти все още пазят в тайна името на управителя, но Столица.bg научи, че това е Андрей Калмаков.

Засаждат 600 дървета в Аквапарка във "Възраждане" (СНИМКИ/ВИДЕО)

"За оперативното управление на комплекс „Възраждане" беше привлечен мениджър, който е с дългогодишен опит в управлението на закрит басейн и уелнес зона. Той е млад, енергичен, но в същото време има огромен опит, натрупан с годините управление на уелнес центъра на голям столичен хотел, включително и провеждане на практическо обучение на потоци студенти от НСА и УНСС в Спа култура и мениджмънт. Неговата основна задача е да предложим услуга и гостоприемство от най-високо ниво на бъдещите посетители на комплекса", съобщиха пред Столица.bg от Софийски имоти.

Подготовката на комплекса за приемане на посетители приключи в средата на март, но въведеното извънредно положение в страната във връзка с епидемичната обстановка, както и издадените заповеди от министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на Covid-19, наложи замразяване на плановете за неговото откриване, коментираха пред медията ни от общинското дружество.

"Софийски имоти" умуват за цената на билетите, отварят басейна с минерална вода на 20 март

От там имат готовност при променените противоепидемични мерки като частичната им отмяна да предприемат нови действия, защото мерките  позволяват да се отвори само закрития басейн, при спазване на мерки, но не и уелнес зоната. "В момента проучваме интереса и възможностите да се осигури икономически ефективна експлоатация на съоръжението, като в същия момент подготвяме обслужващия екип", коментираха от Софийски имоти.

"Откритите басейни са изцяло готови да посрещнат посетители, но и ситуацията с аквапарка е аналогична, тъй като на този етап не е разрешено ползването на атракционните съоръжения. Трябва да се спазват допълнителни мерки, за които да се намери икономически ефективно решение. Вероятно първо ще отвори lрати закритият басейн, а на малко по-късен етап и откритата част на комплекса. Надяваме се да отпаднат отграниченията и за уелнес зоната", споделят плановете си от Софийски имоти.

Все още не са определени цените на билети и абонамент на Аквапарка. "За определяне на цените за всички отделни услуги в комплекса е направен цялостен анализ на цените на подобни обекти на територията на град София. Целта ни ще бъде да предложим много високо качество на предлаганите услуги на достъпни цени", коментира директорът на Софийски имоти Димитър Шивачев.

Аквапаркът във "Възраждане" е готов, получи и акт 16 (ВИДЕО)

Като качество на услугата се визират модерните условия за ползване като достатъчно големи съблекални с удобни гардероби и електронно заключване, безплатен безжичен интернет, много високо ниво на хигиена и контролиран достъп до услугите. Целият комплекс от екстри ще гарантира спокойствието на всеки един посетител, ползването на безплатно мобилно приложение, до високо ниво на професионализъм от страна на обслужващия персонал.

"С оглед желанието ни за провеждане на активна търговска и маркетингова политика, а и необходимостта да се реагира адекватно към непредвидената в моментна обстановка, всички цени ще бъдат обявени непосредствено преди комплекса да отвори врати. Разбира се, ще се опитаме да предложим и атрактивни оферти за първите желаещи да ползват басейна", убеден и Шивачев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 170 Гласове)
 • На време (13%, 58 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 79 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 115 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Юнайтед груп“ завършва придобиването на българската „Нова Броудк......

„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обявиха, че с...

Прочети още keyboard_arrow_right