United Group назначава Панайотис Георгиопулос за главен изпълнителен директор на гръцкия клон Forthnet S.A.

Панайотис Георгиопулос

Снимка: United Group

United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, днес обяви назначаването на Панайотис Георгиопулос (Panayotis Georgiopoulos) за главен изпълнителен директор на доставчика на телекомуникации и платена телевизия – Forthnet S.A. Той ще заеме поста на 1 април 2021 г.

Георгиопулос се присъединява във Forthnet от WIND Hellas, където понастоящем е изпълнителен директор на бизнес сегмента. Преди WIND той работи осем години във Vodafone Гърция, първоначално като ръководител на отдел „Стратегии“, а след това като директор „Търговски операции“.

„С удоволствие приветствам Панайотис в United Group. Той е квалифициран лидер с повече от две десетилетия опит. Това включва впечатляващи резултати в телекомуникационната индустрия, особено в области като стратегия, продажби и клиентски операции – както в B2B сектора (бизнес към бизнес), така и в B2C (бизнес към крайни потребители),” каза главният изпълнителен директор на United Group, Виктория Боклаг.

Боклаг добави: „Искаме да повишим стойността за гръцките потребители и бизнеси не само по отношение на продуктите и услугите, но и да допринесем за по-доброто клиентско изживяване. Опитът, който Панайотис има на телекомуникационния пазар в Гърция, напълно съответства на нашите амбиции за Forthnet.”

Георгиопулос поема поста от Димитриос Целепис (Dimitrios Tzelepis), който като временнно изпълняващ длъжността на главен изпълнителен директор през последните няколко месеца успешно ръководи компанията и процеса на интеграцията ѝ в групата. От 1 април той ще се върне към предишната си длъжност на главен финансов директор на Forthnet и ще продължи работа като част от управленския екип на компанията.

Професионалните постижения на Георгиопулос включват изключително успешна програма за трансформация за Vodafone Гърция, приключване на транзакции по сливания и придобивания, ръст на продажбите на фиксирани услуги и постигане на впечатляващ NPS (Net promoter score).

Преди Vodafone, Георгиопулос е работил за организациите McKinsey & Company, Teleperformance, Dell и General Motors.

United Group навлeзe на гръцкия пазар през 2020 г. с придобиването на Forthnet – доставчик на услуги за домашно забавление и телекомуникации с около 1000 служители и близо 1.4 милиона уникални услуги (RGUs). Придобиването разширява пазара на базираната в Нидерландия United Group до осем държави в Югоизточна Европа.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 49 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 94 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 84 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 248 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 40 Гласове)
Общо гласували: 515 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Притежателите на Mastercard, издадена чрез Pay by Vivacom, могат ......

До 15 юли всички притежатели на Mastercard®, издадена чрез Pay by Vivacom могат да участват за спечелване на страхот...

Прочети още keyboard_arrow_right