А1 удължава срока за кандидатстване в конкурса „Дигитално училище на България“

А1

Снимка: А1

Училищата могат да подават своите проекти до 30 ноември

Поради засиления интерес и възможността за развитие на нови дигитални проекти А1 удължава срока за подаване на кандидатури в конкурса „Дигитално училище на България“. Всяко училище в страната може да кандидатства до 30 ноември на www.a1.bg/digital-schools. Инициативата на А1 в партньорство с фондация „Заедно в час“ цели да отличи най-добрите проекти в сферата на дигитализацията на обучението в българските училища, така че те да бъдат вдъхновение и за други.

Организаторите вярват, че динамичното време дава възможност за нови подходи, преоткриване на технологиите и реализиране на дигитални проекти в класната стая. Конкурсът цели да открие и награди училищните проекти, които чрез иновативен начин на преподаване правят учебния процес по-лесен, забавен и ефективен, а резултатите им могат да мотивират и други да пренесат технологиите в час. Всяко училище може да подава своите кандидатури в три категории - „Дигитален урок“, „Дигитален проект“, „Дигитална организация на преподаването“. Конкурсът се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката и регионалните управления на образованието.

От старта на инициативата досега са се включили десетки училища с проекти във всички категории. Сред предложенията са: конферентен урок по изобразително изкуство, съвместна презентация на петокласници в платформата Classroom за часа по „Човек и природа“, създаване на онлайн помагало по нелеката дисциплина „Процеси и машини в шевната промишленост“ и много други.

В категория „Дигитален урок“ могат да участват проекти, при които са използвани нестандартни и креативни методи за обучение и представяне на учебния материал. Втората категория - „Дигитален проект“, ще поощри реализираните проекти в сферата на дигиталното образование, които са част от дългосрочния план за преподаване, както и успешни практики  за преминаване от традиционна в дистанционна форма на обучение. При третото направление „Дигитална организация на преподаването“ ще бъдат отличени българските учители, които съумяват да дигитализират регулярните процеси в работата си.

От всички кандидатствали А1 ще излъчи по двама победители във всяка категория – едно училище от голям град и училище от малко населено място. Предвижда се и връчване на специално отличие за „Иновативна идея“, която дори и нереализирана, има потенциал да стане част от обучението. Наградите, предоставени от А1, са интерактивни дъски, които да превърнат процеса на преподаване в мултимедийно изживяване. По този начин спечелилите училища си гарантират, че технологиите ще останат в класната стая и след края на онлайн обучението, за да направят учебния час много по-жив.

Най-добрите практики при дистанционното обучение в България ще бъдат разгледани и оценени от специалисти в сферата на образованието и посланици на кампанията: д-р Нели Колева, ръководител на екип „Стратегически партньорства“ във фондация „Заедно в час“, Ева Майдел, инициатор и член на сдружение „Образование България 2030“ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП), д-р Ваня Кастрева, началник на РУО София-град, проф. д-р Галин Цоков, преподавател по управление на образованието в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Димитър Абрашев, водещ на телевизионното предаване „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (42%, 478 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (20%, 231 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 241 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 181 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дербита от Италия и Нидерландия и бойно зрелище от UFC този уикен......

Две големи европейски дербита ще предложи програмата на MAX Sport през този уикенд. В Италия предстои сблъсъкът между Ми...

Прочети още keyboard_arrow_right