Българска асоциация на заведенията: Това е атака от общинския съветник срещу бизнеса

Строителство на метална конструкция в пешеходната зона на бул. Витоша

Снимка: Спаси София

От браншовата организация заявяват, че заявяват, че временната постройка е напълно законна и има издадени всички необходими разрешителни от НАГ

От Българска асоциация на заведенията (БАЗ) се обявиха категорично против действията на независимия общински съветник Борис Бонев. В специална декларация от браншовата организация определят действията му като атака срещу бизнеса.

"Българска асоциация на заведенията изразява своето възмущение от поредната атака срещу български бизнес на общинския съветник в София Борис Бонев.
Във фейсбук страницата е публикувано видео на Бонев, придружено с текст, в които откровено се твърди, че на бул. „Витоша“ се извършва незаконно строителство от страна на наш колега", пише в декларацията, подписана от председателя Ричард Алибегов.

Общински съветник сигнализира за строителство на бул. Витоша (СНИМКИ)

От Асоциацията заявяват, че показаната временна постройка е напълно законна и има издадени всички необходими разрешителни от Направление архитектура и градоустройство на Столична община.

Ето и какво още се казва в декларцията на БАЗ:

Считаме за изключително несериозно общински съветник да се появява неочаквано на частен обект и да изисква информация от намиращите се на него работници. Време е господин Бонев да разбере, че той вече е официален представител на Столичния общински съвет, а не граждански активист, който обикаля из София и залива социалните мрежи с неверни твърдения.

Ако е имал съмнения за законността на показаната от него постройка, има установен законов ред, по който това да бъде установено. Още повече, като общински съветник, неговият път към необходимата му документация би трябвало да бъде сравнително кратък.

Българска асоциация на заведенията категорично заявява, че е за спазването на всички закони на Република България, но няма да позволи да бъде петнено доброто име на нейните членове с неверни клеветнически твърдения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЧЕЗ преустанови планираните прекъсвания на тока...

От 15.03.2020 г. „ЧЕЗ Разпределение България“ АД преустанови планираните дейности по електроразпределителнат...

Прочети още keyboard_arrow_right