БАЗ и СЗБ: Да се преразгледат мерките за носенето на маски на открито от служителите ни

БАЗ и СЗБ: Да се преразгледат мерките за маските на открито от служителите

Снимка: Столица.bg

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват да се преразгледат мерките за носене на маски на открито от работещите в заведенията. Те казват, че маските са напълно ненужни, след като има много случаи на събиране на групи без дистанция и пренебрегване на мерките за безопасност. 
 
Ето и пълният текст на тяхната позиция: 
 
"Има ли още COVID-19 в България?
 
Настояваме да бъдат преразгледани мерките с носенето на маски на открито от служителите ни и за сядане на максимум четирима души на една маса
 
Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски. 
Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика. 
В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-градусови жеги. 
Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално. 
И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски. Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

VIVACOM пуска нови предплатени пакети – VIVACOM FREE...

VIVACOM пуска на пазара изцяло нови предплатени пакети за глас и данни – VIVACOM FREE и VIVACOM FREE DATA. Това са...

Прочети още keyboard_arrow_right