Чипс от картофени обелки и течен веган шоколад на Фермерски пазар "Пендара"

картофени обелки

Снимка: Пазари "Възраждане" ЕАД

Как се прави чипс от картофени обелки или течен веган шоколад ще видят всички, които днес отидат на Фермерски пазар "Пендара" на Женския пазар. Ще се демонстрира още как се прави супа от цвекло, като се оползотвори суровината до последно. Всички тези любопитни моменти ще бъдат днес от 11.30 часа. И ще бъдат представени от Благичка (Блажка Димитрова) от първия ресторант в България, в който се готви с нулев  отпадък (ZeroWaste). Тя ще покаже как може бързо и лесно органичните отпадъци да се превърнат във вкусно хапване.  
 
Вече станалият традиционен фермерски пазар на Женски пазар ще отвори врати от 10:00 часа между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”.Български производители и фермери ще изложат отново своята продукция. Повече от 50 ферми и занаятчии, разделени в три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“ ще очакват своите клиенти на Женския пазар до 17:00 часа. Организатори на редовният фермерски пазар в столицата – „Пендара“ се организира от Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. 
 
Кулинарната демонстрация на Фермерски пазар „Пендара“ на Женски пазар, е част от проекта "Твоята храна" https://hrana.bioselena.com/ на фондация "Биоселена". #ТвоятаХрана. Проектът цели да повиши информираността относно разхищението на храна, да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Работодателите да подават онлайн документи за 60/40 в Бюро по тру......

Работодателите, които искат да бъдет подпомогнати заради кризата от епидемията от COVID-19, могат да подават документи о...

Прочети още keyboard_arrow_right