Да 30 април има 5% отстъпка за местни данъци и такси

Плащане на местни данъци и такси

Снимка: Столица.bg

До 30 април столичани могат да ползват 5% отстъпка при плащането на местните данъци и такси за 2019 г. Дължимите налози вече могат да внасят, съобщават от „Общински приходи“ на Столична община. Отстъпката се ползва, ако се внесе сумата наведнъж.

Първата вноска за такса битови отпадъци трябва да се внесе до края на април. Ако данъците се плащат на вноски ето и сроковете, в които трябва да се платят:

- Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.
- Такса битови отпадъци - четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.

Столичани могат да извършат плащане във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, без значение от адреса на имота или на задълженото лице. На касите има и ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Плащането може да стане и по банков път, EasyPay или през интернет страницата на Столична община.

Както беше обявено в края на миналата година данък сгради ще е по-висок за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево. Това се отнася за жилища, които са втори имот и не се явяват основно за собствениците. Това гласят поправките в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента в края на 2018 г.

190 000 са данъчните партиди в Столична община, за които ще бъдат изпратени съобщения за дължимите данъци и такси след 20 февруари 2019 г. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща след същата дата.

През интернет страницата на СО също могат да се правят справки, ако собственикът има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Втори офис на Paysafe отваря в София...

Втората по големина софтуерна компания в България Paysafe вече има втори офис в столицата, съобщава money.bg Новият офи...

Прочети още keyboard_arrow_right