Даден е старт на Националната програма "ИТ бизнесът преподава"

Ученици, старт

Снимка: Столица.bg

Информационен ден на Националната програма "ИТ бизнесът преподава", се проведе в София Тех Парк.

Ние вече наистина работим заедно – бизнесът и институциите и споделяме една визия за бъдещето на нашите деца и образованието. Намираме се в дигитална революция и имаме общ ангажимент да подготвим следващото поколение за новата реалност, откри с тези думи проявата председателят на УС на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) Ивайло Славов.

Старътът на програмата е в началото на тази година и участие са заявили 51 училища и 23 фирми. Проектите ще се подават до 21 октомври и могат да кандидатстват всички училища.

Стойността на програмата е 1 милион лева. Тя има за цел да осигури по-добра вързка между бизнеса, училищата и професионалните гимназии. Ще се провеждат семинари в областта на киберсигурността, 3D решенията и разработката на софтуер от представители на технологични фирми, ще се обучават учители.

Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев влизането на компютърни специалисти в училищата ще помогне на учениците да придобият необходимите компетентности, за да се развиват в тази област. ИТ секторът е сред тези, които генерират най-високи доходи и задържат младите хора в България, затова ние трябва да направим всичко необходимо да имаме добра база от софтуерни специалисти, смята министърът.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Motorola Edge и Motorola Edge+ са най-новите предложения от VIVAC......

Най-новите предложения от Motorola – Motorola Edge и Motorola Edge+ вече се предлагат от VIVACOM. Motorola Edge е ...

Прочети още keyboard_arrow_right