Даровити ученици и студенти завършиха успешно Лятната академия на А1

Даровити ученици А1

Снимка: А1

Традиционно над 80 процента от участниците се присъединяват за постоянно към екипа на компанията

16 даровити ученици и студенти получиха своите сертификати за успешно завършване на Лятната академия на А1. В продължение на три месеца те надграждаха уменията си и натрупаха ценен опит в реална бизнес среда, като работиха по ключови за компанията проекти. Техни ментори бяха едни от най-утвърдените професионалисти на А1 в сферата на информационните технологии, финансите, мрежата и услугите.

С Лятната академия А1 за трета поредна година предоставя възможност на талантливи млади хора да работят по разнообразни реални проекти от ключово значение за компанията и така да придобият практически опит. Участниците в третото издание на инициативата бяха представители на Техническия университет – София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС), които са се отличили с блестящи резултати. Както и при предишните издания на инициативата, над 80% от участниците се присъединяват към екипа на А1 за постоянно.

По време на официалното закриване на третото издание на Лятната академия, което се проведе онлайн, Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, поздрави участниците с успешното завършване на програмата.

„Надявам се, че светът на технологиите и Лятната академия на А1 са били вдъхновяващи за хората на старта на професионалния им път. Гордея се, че А1 традиционно подкрепя десетки млади таланти и се радвам, че с всяка следваща година можем да ги ангажираме с все по-интересни и вълнуващи проекти, с които те да натрупат практически опит в реална бизнес среда. Обученията, които организирахме за участниците, синтезират опита на редица утвърдени професионалисти в своята област и съм уверена, че ще им бъде полезен и занапред. Вярвам, че стремежът към развитие и надграждането на уменията, са важна съставка в „рецептата“ за успех и съдейки по личните си впечатления от участниците и от обратната връзка на техните ментори, в Лятната академия на А1 имаме щастието да общуваме с бъдещите творци на иновации, много от които вече ще са и наши колеги.“, заяви Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

В онлайн събитието се включиха и Васил Нейчев, старши мениджър в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ и Росица Русенова, мениджър екип в направление „Мрежа и услуги“ в А1 България. Те поздравиха участниците с успешното завършване на Лятната академия на А1 и изразиха увереност, че млади таланти със смели идеи, технологични познания и желание да допринасят за развитието на иновациите и дигитализацията, дават увереност за бъдещето на ИТ и технологичния сектор в страната.

В допълнение към практическия опит, който придобиха по време на Лятната академия при работата си в направленията „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“, и „Финанси“ в А1, те преминаха и шест специализирани обучения, които да им помогнат да развият важни умения и да ги подготвят за следващата стъпка в кариерното им развитие. Сред темите бяха презентационни умения, насоки за ефективна бизнес комуникация, и основните поведенчески стилове.

Лятната академия на А1 води своето начало от 2019 г., като през годините в нея участват студенти и ученици с интереси в сферата на информационните технологии, мрежа и услуги, финанси и маркетинг. Покана за участие в Лятната академия на А1 получават едни от най-изявените таланти, които имат не само отлична теоретична подготовка, която са демонстрирали по време на партньорски инициативи, но и високо ниво на интерес и мотивация. В рамките на програмата участниците получават месечно възнаграждение за труда си, служебна карта и телефон, допълнително здравно осигуряване и други социални придобивки.

Други възможности, с които А1 традиционно подкрепя развитието на млади таланти в началото на кариерния им път, са разнообразни младежки инициативи, сред които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска програма и др. Стажантската програма на А1 се провежда вече от над 15 години. Всяка година тя предоставя възможност на десетки активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. От началото на стажантската програма през 2005 г. досега в стажантската програма на А1 са се включили общо над 1100 стажанти, от които повече от 30% са останали на постоянен договор след приключване на стажа си. Програмата е целогодишна, платена и продължителността ѝ е съобразена с индивидуалните предпочитания.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кого ще подкрепите на балотажа за Президент тази неделя?
 • Румен Радев (52%, 563 Гласове)
 • Проф. Анастас Герджиков (36%, 388 Гласове)
 • Не подкрепям никого (6%, 64 Гласове)
 • Ще отида за гъби... (5%, 58 Гласове)
Общо гласували: 1073 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Закупилите смартфон Samsung Galaxy от А1 ще получат безжични слуш......

Клиентите, които закупят смартфон Galaxy от А1, ще могат да вземат без допълнително заплащане своя нов смартфон в компле...

Прочети още keyboard_arrow_right