Фантастико спира основната си хартиена брошура за Деня на Земята

photo_library
 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

Компанията започва постепенно намаляване на тиражите

ФАНТАСТИКО спира основната си хартиена брошура по случай Деня на Земята, 22 април. Клиентите на търговската верига няма да получат в пощенските си кутии брошурата за периода 20 – 26 април, но ще бъдат информирани за актуалните предложения в новия канал на компанията във Viber, както и от дигиталната брошура на сайта https://www.fantastico.bg/.

„Стремим се да развиваме дейността си по устойчив начин, а с този жест по повод Деня на Земята бихме искали да обърнем внимание, че всяка малка стъпка има значение. Клиентите ни ще бъдат информирани в дигиталните канали и се надяваме, че все повече хора ще изберат да се откажат от хартията като средство, от което да черпят информация. Процесът по намаляване на тиража ще бъде плавен, но вярваме, че това е правилната посока.“, заяви Мирослава Георгиева, директор „Маркетинг и реклама“ във ФАНТАСТИКО.

От компанията са предвидили за клиентите, които не ползват Viber, да бъдат осигурени минимален брой брошури за периода 20 – 26 април в търговските обекти.

ФАНТАСТИКО ГРУП непрекъснато надгражда усилията си за оптимизиране на разходите на природни ресурси и намаляване на вредното въздействие върху природата. Компанията е партньор на инициативата „СТОП Реклама“, чиято цел е да предотврати образуването на отпадъци от нежелана печатна реклама в пощенските кутии. Още със старта на инициативата миналата година веригата осигури пространство за доброволци, които раздаваха стикери за отказ от печатна реклама.

През 2022г. ФАНТАСТИКО изгради 12 фотоволтаични инсталации върху покриви на свои супермаркети с мощност 1 600 kWp. С това веригата ще постигне намаляване на емисиите CO₂ с около 900 тона годишно, а имайки предвид всички енергоспестяващи мерки, на годишна база количеството е около 1 700 тона. Общият обем на инвестициите за осъществяване на мерки за енергийна ефективност през миналата година е 3,8 млн. лв.

Във веригата се оптимизират всички процеси, като в момента 23 от обектите й са изцяло подсигурени с топла вода, чрез използване на вече генерираната топлина от хладилното оборудване. Самото хладилно оборудване работи с нисък разход на енергия и щадящ природата хладилен агент. В повечето обекти се използва енергоспестяващо LED осветление. Отпадъците от хартия, полиетилен и леки метали се събират разделно и се рециклират. В логистичната база доставчиците използват касетки за многократна употреба на ФАНТАСТИКО, като по този начин се спестяват около 90 000кг. отпадъци от пластмаса и хартия.

За да стимулира намаляване на употребата на полиетилен, ФАНТАСТИКО предлага на клиентите си 100% биоразградими торбички за пазаруване, които са на по-ниска цена от полиетиленовите. Потребителите могат да изберат също хартиени, памучни или текстилни торби за пазаруване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свежо и атрактивно - партньорството, което дава впечатляващи резу......

Въпреки че вече десетилетие efbet е сред най-влиятелните компании в сферата на онлайн спортни залози и казино игри,...

Прочети още keyboard_arrow_right