Иновативна система за дезинфекция е въведена в Paradise Center

Парадайс Център

Снимка: Paradise Center

Дезинфекция посредством нанотехнология ще осигури 1 година защита от вируси и бактерии в търговския център

След като стана първия търговски център в България със сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19 според шведската компания Safe Shopping Centers (SSC), Paradise Center не спира да внедрява нови мерки за безопасност с грижа за своите посетители и служители. Общите части, най-натоварените зони и предметите, които подлежат на масово докосване в търговския център са третирани с иновативна нанотехнология, одобрена от немския институт по вирусология „Робърт Кох”, която осигурява дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии. Със силата на нанотехнологията са дезинфекцирани всички мебели в зоната за хранене – маси, столове и плотове, входовете и изходите на търговския център, асансьори, ръкохватки на ескалатори и парапети, бюро Информация, както и меката мебел на територията на центъра.

Нанопокритието създава защитен слой от положително заредени кристални частици, които привличат и унищожават 99,99% от различните видове бактерии, вируси, гъбички, плесени и други микроорганизми. Иновативното решение за превенция от микроорганизми е отличено с първа награда за иновации в технологиите в Германия и за разлика от стандартните дезинфектанти, които се употребяват многократно, но имат ефективност по-кратка от 24 часа, дезинфекцията с нанопрепаратите е еднократна и гарантира защита на третираните повърхности за повече от 1 година.

„Здравето, безопасността и превенцията са на първо място за нас и затова не спираме да търсим и внедряваме нови решения, с които да отговорим на международните здравни стандарти и да предложим на всички посетители безопасно пазаруване и престой.”, споделят от екипа на търговския център.

Дезинфекцията с нанотехнология е поредната от редица предприети и действащи мерки за безопасност на служителите и клиентите на територията на Paradise Center. Търговският център е първият и единствен до момента в България, който разполага със специална светлинна система, която сигнализира при струпване на хора в общите части.

На разположение на служителите и посетителите на търговския център са диспенсъри с дезинфектант за ръце с автоматичен механизъм, а дезинфекцията в общите части и най-натоварени зони е засилена.

Търговският център работи с естествена вентилация, което напълно отговаря на указанията на CDC (Centers for Disease Control and Prevention), Atlanta, Georgia и REHVA (Representatives of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations).

С цел по-широка осведоменост на посетителите в Paradise Center продължава да тече информационна кампания, насочена към наемателите и посетителите. На информационните табла в търговския център и в тоалетните има напомнителна информация за начините за превенция и предотвратяване на инфекции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (37%, 81 Гласове)
 • На време (17%, 37 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (19%, 41 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 56 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 6 Гласове)
Общо гласували: 221 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Bloomberg TV Bulgaria стартира инициативата „Вдъхновяващите 5“ в ......

2020 година се оказа изключително предизвикателна за бизнеса и повлия значително на устойчивостта и развитието в сектора...

Прочети още keyboard_arrow_right