Изтича срокът на Топлофикация София за графика за погасяване на дълга към Булгаргаз

Изтича срокът на Топлофикация София за графика за погасяване на дълга към Б

Снимка: Столица.bg

Изтича днес срокът на Топлофикация София да представи на КЕВР график за погасяване на задълженията към Булгаргаз, съобщи БНР. 

Общинското дружеството трябва да информира за всички действия, които предприема за подобряване на финансовото си състояние. Срокът за представяне на графика е до 30 септември. Също така регулаторът очаква да получи и точна справка за заплатените просрочени задължения към Булгаргаз до 20 август т. г. и за размера на текущите задължения към Булгаргаз 31 август т. г..

Топлофикация София трябва да информира регулаторът дали се предвиждат доставки на природен газ за производството на топлинна и електрическа енергия, съобщиха от КЕВР.

Това са задължителни предписания, дадени от КЕВР в приетия на 19 септември т. г. доклад за извършената извънредна проверка на дружеството.

Тя беше назначена след получено писмо от ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД за високата задлъжнялост на топлофикационното дружество за извършени доставки на природен газ.

До 18 юли т. г. общинското дружество дължеше 328 млн. лв. При проверката КЕВР направи подробен анализ на приходите и разходите на дружеството с цел да бъдат установени причините за високата задлъжнялост на „Топлофикация София към „Булгаргаз“ през изминалия ценови период 1.07.2021 г.- 30.06.2022 г.

Регулаторът смята, че натрупването на дълга към Булгаргаз е следствие на безпрецедентния ръст на цените през изминалия ценови период, както и на някои регулаторни фактори. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тържествено наградиха най-добрите учители, директори и образовате......

На 1. декември 2022 г. в София се състоя тържественото отбелязване на 15-годишния юбилей на Асоциацията на Кеймбридж учи...

Прочети още keyboard_arrow_right