Как да си нарежем киселото мляко с нож показват на Фермерски пазар "Пендара"

кисело мляко

Снимка: Пазари "Възраждане" ЕАД

Как да си нарежем киселото мляко с нож ? И възможно ли е изобщо това? Специална технология по родопски прави невъзможното възможно. И тази събота Фермерският пазар "Пендара" на Женски пазар ще представи уникални български производители – като киселото мляко от семейната мандра Кочорите. Обектът се намира на 1400 м. надморска височина, между курорта Пампорово и с.Стойките, сгушена под вечнозелените борове на Родопите. Млякото, което преработват там, се добива от животни отглеждани в планината, а качеството му се следи стриктно в собствената им лаборатория. И е толкова гъсто,че спокойно може да се нареже с нож.  
 
А самият Фермерски пазар е всяка събота от 10 до 16 часа на Женски пазар в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”. Участват близо 50 производители и занаятчии, които са разделени в три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“. Организатори са Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. Подкрепят се стартиращи български фермери и занаятчии, фокусът е върху нови производители и продукти, кулинарни демонстрации и щандове на основата на националното ни гастрономическо наследство.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

GENERALI мечтае за зелена Коледа и устойчиво бъдеще...

Дженерали Застраховане АД закупи 10 броя електрически автомобили – BMW I3, които ще заместят по-голяма част от слу...

Прочети още keyboard_arrow_right